واردات فولکس ID4 از چین به ایران
دی 1402: با انتشار تصاویر رسمی از اولین محموله خودروهای برقی فولکس واگن در ایران، که برای تستهای فنی پابه کشورمان گذاشتهاند، حالا مطمئن شدیم که سال 1403، این خودروهای آلمانی را در خیابانهای کشورمان خواهیم دید.
محصول وارداتی فولکسواگن، خودرویی تمام برقی با نام ID4 CROZZ است و در حال حاضر چندین شرکت خصوصی (مانند بهمن موتور، خودروسازان راین و …)، در تلاش برای واردات این محصول به کشورمان هستند و باید منتظر ماند و دید که کدام شرکت، واردکننده نهایی آن خواهد شد.
نکته جالب توجه اینجاست که فولکس واگن ID4 وارداتی به کشورمان، در چین و در کارخانجات متعلق به شرکت خودروسازی FAW به تولید رسیده است؛درست مانند تویوتا کرولای 2023 که توسط شرکت معین خودرو به کشورمان آمده است. البته علاوه بر جوینتونچر فاو-فولکس، این خودرو برقی توسط جوینتونچر سایک-فولکس نیز در بازار چین و با نام ID4 X نیز به تولید میرسد که تفاوت ظاهری اندکی نسبت به ID4 CROZZ دارد.
طراحی فولکس واگن ID4 وارداتی
برخلاف سایر محصولات فولکسواگن در سالهای اخیر، چهره ID4 از خطوطی منحنی شکل گرفته و میتواند برخی مدلهای کلاسیک همچون بیتل یا محصولات کارمن گیا را به یاد آورد. چراغهای LED در جلو و عقب به همراه نوارهای طولی کاملاً مدرن طراحی شده و در نمای جلو دیگر خبری از جلوپنجره نیست.
خطوط منحنی در نمای جانبی ID4 نیز دیده میشود ضمن اینکه مواردی همچون قطعات پلاستیکی نیمه پایین بدنه و نوار سفید که با رنگ مشکی سقف در تضاد است، نظر بیننده را به خود جلب میکند.
نمای عقب در هماهنگی با بخش جلو طراحی شده و موارد قابل ذکری همچون نوار سرتاسری LED و لوگوی فولکسواگن در بخش میانی را به همراه دارد.
کابین فولکس واگن ID4 وارداتی
کابین ID4 بسیار ساده و در عین حال کارآمد طراحی شده و مواردی مثل نمایشگر 5.3 اینچی پشت آمپر برای نمایش اطلاعات موردنیاز راننده، دکمههای حساس به لمس روی فرمان، نمایشگر 10 اینچی مرکزی (12 اینچی سفارشی) روی داشبورد، مسیریاب و حسگر فرمان حرکتی مهمترین موارد قابل ذکر این بخش هستند.
در این میان حذف اهرم تعویض دنده باعث شده فضای بیشتری برای محل شارژ بیسیم تلفن همراه، دو پورت USB-C، دو جالیوانی و سایر موارد به وجود بیاید.
فضای حمل بار فولکسواگن ID4 برابر با 858 لیتر بوده که در صورت جمعآوری صندلیهای ردیف عقب به 1817 لیتر افزایش مییابد که در مجموع یکی از بزرگترین مزیتهای این خودرو نسبت به رقبا خواهد بود.
ایمنی فولکس واگن ID4 وارداتی
فولکسواگن مدل ID4 را با فهرست کاملی از فناوری های دستیار راننده روانه بازار کرده که شامل هشدار برخورد از جلو با قابلیت شناسایی عابرپیاده و ترمز خودکار اضطراری، پایش نقاط کور، دستیار تعویض خطوط، کروزکنترل تطبیقپذیر، حسگرهای پارک، تشخیص علائم رانندگی و نوربالای خودکار میشود.
شش کیسه هوا در این خودرو تعبیه شده هرچند جای خالی کیسه هوای زانو احساس میشود. یک فریم آلومینیومی هم در هنگام بروز سانحه از باتری محافظت کرده و ارتباط میان بخشهای الکترونیکی در چنین موقعیتی به صورت خودکار قطع خواهد شد.
مشخصات فنی فولکس واگن ID4 وارداتی
فولکس واگن ID4 محصول سال 2020 است و در کلاس کراساورهای جمعوجور قرار دارد. فولکس ID4 روی پلتفرم MEB ساخته شده و برای رقابت با شورولت بولت EV، هیوندای کونا EV و کیا نیرو EV به میدان آمده است.
در فولکسواگن ID4 به صورت استاندارد یک باتری به ظرفیت 82 کیلووات ساعت نصب شده که از تمام این رقبای خودرو حتی فورد موستانگ مک-ای، ظرفیت بیشتری دارد. با این حال ظرفیت بیشتر باتری به معنای شعاع حرکتی بیشتر نبوده و مسافت 400 کیلومتری قابل پیمایش با فولکسواگن ID.4 کمتر از هیوندای کونا EV و شورولت بولت EV خواهد بود.
موتور برقی که روی محور عقب نصب شده قدرتی برابر با 201 اسببخار و حداکثر گشتاوری معادل با 309 نیوتنمتر تولید کرده و میتواند با دو رقیب برقی کونا و بولت رقابت کند هرچند در میزان گشتاور تولیدی نه تنها از آن دو بلکه از چند رقیب دیگر نیز عقب میماند.
source