به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از صدا و سیما، نشست مشترک رئیس اتاق بازرگانی ایران و رئیس بازرسی کل کشور با هدف بررسی مشکلات و درخواستهای بخش خصوصی برگزار شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این نشست با اشاره به رویکرد علمی و کارشناسی این سازمان در پیگیری مسائل اقتصادی، بر لزوم نظارت بیشتر بر روند خصوصیسازی تاکید کرد.
خدائیان اعلام کرد که با گذشت دو دهه از اجرای اصل 44 قانون اساسی، تنها 11 درصد از واگذاریها به بخش خصوصی واقعی صورت گرفته است و از سازمان بازرسی خواست تا نظارت بیشتری بر فرآیند واگذاریها داشته باشد تا این واگذاریها به درستی انجام شوند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز در این نشست با اشاره به مسائل و چالشهای موجود در عرصه اقتصادی کشور، مهمترین درخواستهای بخش خصوصی از دستگاه قضا را مطرح کرد. وی ناترازی انرژی و آثار آن بر تولید، بنگاهداری بانکها، افزایش نرخ ارز و بهرههای بانکی و مشکلات مربوط به تأمین اجتماعی را از جمله مسائلی دانست که به شدت بر وضعیت بخش خصوصی تأثیرگذار است.
حسنزاده همچنین بیان کرد ناترازی انرژی بخش خصوصی و اقتصاد کشور را با محدودیتهای زیادی مواجه کرده است. وی هشدار داد که در صورتی که برای حل این معضل تدبیری اندیشیده نشود، شاهد تعطیلی بیشتر بنگاههای اقتصادی خواهیم بود و در آینده خسارت ناترازی انرژی برای کشور بسیار سنگین خواهد بود. وی تأکید کرد که بخش خصوصی نیازمند ترویج روحیه حل مسئله در میان مدیران و تصمیمگیران است، زیرا آسیبشناسی صرف و بیان مکرر مشکلات، مسئلهای را حل نمیکند.
وی در ادامه به مشکلات بخش تولید در پی بنگاهداری بانکها و افزایش نرخ ارز و بهرههای بانکی اشاره کرد و اظهار داشت که بانکها در شرایطی بنگاهداری میکنند که واحدهای تولیدی با کوچکترین مسائل مالی و پولی دست و پنجه نرم میکنند.
در ادامه رئیس اتاق بازرگانی کرمان در این نشست بر اهمیت توجه به عملی کردن شعار سال و حل مسائل ناترازی انرژی تأکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان نیز بهبود فضای کسب و کار و رسیدگی به شکایات مناقصات بخش خصوصی را از مسائل ضروری دانست.
همچنین، رئیس اتاق بازرگانی استان فارس مشکلاتی نظیر ناترازی برق و آب، برگشت ارز و تعیین دستوری قیمتها را مطرح نمود و آثار منفی آن را یادآور شد.در نهایت، رئیس اتاق بازرگانی سمنان خواستار توجه ویژه به بازدهی نیروگاههای برق و رفع مشکل خروج برخی از آنها از مدار شد.
source