چند ماه است که آرام آرام سایهی سنگین حذف شدن ارز نیمایی بازار خودرو را تحت تاثیر قرار میدهد. ارز نیمایی یا همان دلار ۲۸٫۰۰۰ تومانی ارزی بود که تا اواخر سال قبل تمام وارد کنندگان و البته تولید کنندگان خودرو از آن استفاده میکردند؛ به طور واضحتر یعنی تمام خودروهایی که تا همین اواخر وارد شدهاند و تمام قطعاتی که مونتاژ کاران وارد کردهاند تا خودرو تولید کنند با دلار ۲۸٫۰۰۰ تومانی بوده و قائدتا تغییر این نرخ از ۲۸٫۰۰۰ به حدود ۷۰٫۰۰۰ آثار بسیار بزرگی خواهد داشت.

حذف شدن ارز نیمایی چه مقدار میتواند تاثیر گذار باشد
چند روز است که از خبر گران شدن چند محصول کرمان موتور از جمله کیایسی T8 میگذرد. قیمت قبلی این خودرو ۱٫۹۷۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان بوده است و قیمت جدید آن به ۲٫۱۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان رسیده است. میتوان گفت این افزایش نسبتا شدید آغازی بر تاثیرگذاری حذف ارز نیمایی است و از این پس شاهد گران شدن تمامی محصولات خواهیم بود؛ به طوری که اصلا دور از انتظار نیست که در روزهای آینده خبر افزایش شاید ۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومانی کیامسی T9 یا دیگر محصولات به گوش برسد.
در مورد خودروهای وارداتی نیز اوضاع بهتر نخواهد بود و شاید این افزایش چشمگیرتر نیز باشد. هرچند تا امروز قیمت هیچ خودروی وارداتی با ارز جدید محاسبه و تحویل نشده ولی در هفتههای آینده خودروهای ثبت نام شده در آخرین دورهی سامانه وارداتیها(در اسفند ۱۴۰۳) با نرخهای جدید به دست مشتریان خواهند رسید و پیشبینی افزایش حداقل ۱۰ درصدی دور از انتظار نخواهد بود.

جالب است بدانید حدودا دو هفتهی پیش خبری مبنی بر اعلام قیمت جدید آئودی Q5 برقی از سوی شرکت معین خودرو شنیده شد که قیمت جدید این مدل را با حدود ۲٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان افزایش قیمت مواجه میکرد! قیمت جدید حدودا ۵٫۹۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ و قیمت قدیم حدودا ۳٫۹۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان!! هرچند این خبر به سرعت منتشر شد و به همان سرعت و به صورت عجیبی از همه جا پاک شد(تا شاید مرگ را ببینیم و در آیندهی نزدیک به تب راضی شویم!) ولی تصور واقعی بودن حتی بخشی از این مقدار افزایش قیمت هم برای خریداران ترسناک است.
پیشبینی قیمتها
تمام فاکتورها شامل نرخ ارز جدید٬ افزایش هزینههای جانبی مانند عوارض شهرداری٬ بالا رفتن دستمزدها و به صورت کلی افزایش هر چیز مربوط به خودرو و خودرو ساز و وارد کننده٬ نوید گرانی خودروهای صفر وارداتی و مونتاژ را میدهد و در یک کلام باید گفت که متاسفانه خودرو گران میشود.
هرچند بازار آزاد در رکود به سر میبرد و موضوعاتی مانند مذاکرات و پایین آمدن قیمت دلار در ماه گذشته آن را کاهشی کرده ولی به نظر نمیرسد عاملی بتواند ترمز افزایش قیمتها را در سال ۱۴۰۴ بکشد!
source