افزایش تعرفه واردات یا تعامل با خودروسازان بزرگ دنیا؟

افزایش تعرفه واردات خودرو و قطعات
افزایش تعرفه واردات خودرو و قطعات

دولت برای ترمیم بخشی از نیازهای مالی خود، مسیر افزایش تعرفه واردات خودرو و قطعات را انتخاب کرده است. راهی که جایگزین کاهش درآمدهای ناشی از تحریم ها شده است، اما از میان افزایش تعرفه واردات یا تعامل با خودروسازان بزرگ دنیا کدام یک معقول تر است؟ آیا حاکمیت جواب را نمی داند؟






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، وزیر ساکت صمت هنوز برنامه تولید امسال را اعلام نکرده است، اما با توجه به خوابی که دولت برای بازار خودرو دیده است، به نظر می رسد امسال چالش های شدید مانع از عادی شدن جریان بازار شود.

در همین شرایط، دولت نیز پیرو تشدید تحریم ها، با چالش های درآمدی مواجه است. به همین علت و برخلاف تصور به جای تسهیل تولید و واردات، راه دیگری انتخاب کرده است. آن‌ها می دانند که بازار خودرو برای تعادل و رفع ناترازی به عرضه بیش‌تر نیاز دارد، اما با تعرفه و تغییر نرخ ارز در این مسیر دست اندازهای بلندی ایجاد شده است. یکی از اصلی ترین دلایل افزایش درآمدهای دولت است. درآمدی که به دلیل تحریم ها کاهش خواد داشت. در این شرایط این پرسش پیش می آید که افزایش تعرفه واردات یا تعامل با خودروسازان بزرگ دنیا، کدام یک راه کار منطقی و بلندمدتی به شمار می آید.

در واقع حاکمیت و دولت به عنوان بازوی اجرایی آن، مسیری را انتخاب کرده اند که موجب افزایش فشار به طرفین بازار خواهد شد. به دلیل تعریف تعرفه های جدید، قیمت تمام شده محصولات تولید داخل و همچنین وارداتی افزایش شدیدی را تجربه خواهند کرد، یعنی دولت به جای این‌که مسیر را هموار کند، به صورت رسمی هزینه ها را افزایش داده است و مردم مجبور به پرداخت آن هستند.

این در حالی است که با اندکی تغییر در نگرش به سیاست خارجی به جای دست بردن در جیب مردم و تحمیل شرایط ناخواسته و نامناسب، می توان از یک سو، قیمت تمام شده را کاهش داد و باعث افزایش عرضه شد و از سوی دیگر، زمینه های ورود سرمایه گذاری های داخلی و خارجی را فراهم کرد. البته اگر میلی برای تعامل و همچنین بهبود وضعیت مردم وجود داشته باشد.

source

توسط khodrocamp.ir