فرسودگی خودروها عامل افزایش مصرف بنزین در تعطیلات نوروز

فرسودگی خودروها
فرسودگی خودروها

در حالی که میزان ترددهای نوروزی نسبت به سال گذشته تنها ۳ درصد افزایش داشته، مصرف بنزین در این ایام به طور متوسط ۷ درصد بیش‌تر شده است. به طور ساده می توان گفت که خودروهای فرسوده مصرف بنزین را افزایش داده است. موضوعی که می تواند در ادامه سال جاری مصرف روزانه بنزین را باز هم نسبت به سال گذشته بیش‌تر کند.






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، تمام راه ها و جاده های کشور در ایام تعطیلات نوروز با افزایش شدید حجم تردد و بار شدید ترافیکی همراه می شود. این مسئله به نوبه خود افزایش مصرف بنزین را به همراه دارد. با این حال ترددهای نوروزی سال ۱۴۰۴ رکوردهای جدید را به جا گذاشته است.

به گفته رییس پلیس راهور فراجا، تیمور حسینی با پایان طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۴ پس از ۲۱ روز، بیش از ۵۵۸ میلیون تردد جاده‌ای در بازه زمانی ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ ثبت شده است. این آمار نسبت به سال گذشته حدود ۳ درصد افزایش داشته است.

در همین شرایط، مصرف روزانه بنزین به ۱۳۴ میلیون لیتر در روز رسیده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل، متوسط مصرف روزانه ۱۲۵ میلیون لیتر بوده است. به بیان دیگر، افزایش ۳ درصدی ترددهای نوروزی در سال ۱۴۰۴ مصرف بنزین در کشور بیش از ۷ درصد رشد داشته است.

رکورد تاریخی مصرف روزانه بنزین

بنا بر گزارش ها، در روز ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۳ و در روزهای ابتدایی شروع سفرهای نوروزی، مصرف روزانه بنزین در ایران به رقم اعجاب‌انگیز ۱۶۴ میلیون و ۴۰۰ هزار لیتر رسید و رکورد تاریخی جدیدی در مصرف بنزین کشور به‌ثبت رسید.

مصرف ۲.۷ میلیارد بنزین در ۲۰ روز

همچنین در طول ۲۰ روز سفرهای نوروزی (از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۴ فروردین ۱۴۰۴) در مجموع ۲ میلیارد و ۶۹۷ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بنزین در ایران مصرف شد که این حجم مصرف بنزین در ایام نوروز یک‌سال بی‌سابقه بوده است؛ به‌عبارتی مصارف بنزین نوروز ۱۴۰۴، علاوه بر ثبت رکورد روزانه مصرف، رکورد جمعی مصرف را نیز شکسته است. البته با توجه به ذخیره‌سازی مناسب بنزین توزیع روزانه و مستمر آن در ایام نوروز به‌ویژه در نقاط پرتردد، تأمین و توزیع ۲.۷ میلیارد لیتر بنزین در این ایام که به‌طور متوسط روزانه ۱۳۴ میلیون و ۸۷۵ هزار لیتر بود، بدون کوچک‌ترین چالش و یا اختلالی انجام شده است.

اما نکته قابل توجه افزایش حجم مصرف بنزین که اصلی ترین دلیل آن را باید در افزایش سن خودروهای در حال تردد جست‌وجو کرد. براساس آخرین آمار (۱۴۰۲) ۶ درصد خودروهای سواری کشور فرسوده هستند. این آمار برای خودروهایی که در حمل و نقل عمومی استفاده می شوند نگران کننده است، چراکه ۸۲ درصد اتوبوس های درون شهری، ۵۷ درصد اتوبوس های برون شهری، ۸۶ درصد مینی بوس و ۴۸ درصد از تاکسی های در حال تردد، فرسوده هستند.

در این شرایط با توجه به احتمال افزایش بیش‌تر قیمت خودرو در سال جاری به نظر می رسد فرسودگی خودروهای در حال تردد امسال بیش‌تر شود. موضوعی که می تواند تأثیر شدید بر افزایش مصرف بنزین داشته باشد.

source

توسط khodrocamp.ir