
درحالی که مخالفان واگذاری مدیریت به کنسرسیوم بخش خصوصی با استناد به رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، علاوه بر لازم الاجرا بودن این حکم درصدد بازگرداندن سهام و مدیریت بخش خصوصی بودند، دیوان عدالت اداری طی حکمی تا بررسی نهایی رأی شورای رقابت را متوقف کرد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، ۱۵ بهمن ماه جاری جلسه هیئت تجدیدنظر شورای رقابت در خصوص شکایت ایران خودرو از کروز برگزار شد. نتیجه این جلسه ۸ روز بعد به طور رسمی منتشر شد. این رأی زمانی ابلاغ شد که ۶ روز پیش از آن، مجمع سهامداران با توجه به اتمام مدت مأموریت هیئت مدیره قبلی برگزار شده بود. در این مجمع حاضران به مدیریت بخش خصوصی رأی دادند.
با این حال، مخالفان با استناد به رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، این مجمع را غیرقانونی دانسته و خواهان ابطال رأی بودند، چراکه این هیئت حضور کروز در هیئت مدیره ایران خودرو را بنا به دلایل زیر غیرقانونی تشخیص داده است:
رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت
براساس تصمیم هیئت تجدیدنظر شورای رقابت، با توجه به ۱. دسترسی نامحدود شرکت کروز به اطلاعات شرکت ایرانخودرو 2. امکان حضور اعضای هیئت مدیره در کلیه معاونتها و دسترسی به همه گزارشها ۳. اطلاع و اشراف نسبت به تصمیمات محرمانه و بلندمدت شرکت از قبیل سند راهبردی شرکت برنامههای بلندمدت برای تولید محصولات ۴. اشراف و مدیریت کمیته حسابرسی شرکت و دسترسی نامحدود به کلیه مسائل مالی شرکت ۵. دخالت در انتصابات در سطوح مدیریتی شرکت ایران خودرو و شرکتهای تابعه ۶. ایجاد تفاوت و شکل و محتوای قراردادهای منعقده بین شرکت ایران خودرو و شرکت کروز در مقایسه با سایر قطعهسازان ۷. تلاش و بهرهگیری از حضور در هیئت مدیره بهمنظور حذف قطعهسازان رقیب شرکت کروز و ایجاد انحصار در تولید قطعات برای این شرکت ۸. تعیین قیمتگذاری قطعات خودرو و تحمیل هزینه بیشتر به ایران خودرو که باعث افزایش قیمت تمامشده محصولات شرکت ایران خودرو و اضرار عمومی به مردم و جامعه، تسلط اقتصادی از طریق شرکتهای مورد شکایت، موجب اخلال در رقابت تشخیص داده شد.
شکایت کروز از ایران خودرو
درپی این رأی، شرکت صنایع کروز برای دادخواست شکایتی را علیه ایران خودرو و مرکز ملی رقابت مبنی بر «تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر توقف عملیاتی تصمیم ۱۵/۱۱/۱۴۰۳ هیئت تجدیدنظر شورای رقابت در دیوان عدالت اداری» مطرح کرد.
دیوان عدالت اداری نیز با بررسی ملاحضه اسناد، مدارک و مستندات، رأی هیئت تجدیدنظر شواری رقابت را تا بررسی نهایی متوقف کرد.
نظر دیوان عدالت درباره قرار قبولی دستور موقت
«در خصوص درخواست صدور دستور موقف به شرح فوق الذکر (شکایت کروز از ایران خودرو و مرکز ملی رقابت) با ملاحظه اسناد و مدارک و مستندات ابرازی و با امعان نظر به اینکه در جزء ۶ از بند ط ماده ۴۵ قانون اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تملک سرمایه و سهام شرکت ها را به صورتی که منجر به اخلال در رقابت شود مشخصاً عینیت یافتن و بالفعل شدن اخلال در رقابت توسط مقنن ملحوظ نظر قرار گرفته و نه بالقوه بودن آن و همچنین به شرح مفاد رأی هیئت تجدیدنظر شورای رقابت و رأی شعبه ۲۶ تجدیدنظر مبنی بر عینیت و قطعیت را شرط اثباتی موضوع مورد ادعا دانسته اند صحیح بوده و جهت جلوگیری از تولید و نظر به اینکه در صورت اجرای رأی و تصمیمات از سوی مرجع طرف شکایت خساراتی متوجه شاکی خواهد شد که جبران آن در آتیه غیرممکن یا متصر می گردد، لذا شعبه دیوان با احراز فوریت و ضرورت امر و به استناد به مواد ۳۴ و ۳۵ از قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی ۱۴۰۲ قرار دستور موقف مبنی بر توقف عملیات و اقدامات اجرایی مشتکی عنه به شرح خواسته مذکور تا پایان رسیدگی و رأی نهایی صادر و اعلام می گردد این دستوری تأثیری در اصل موضوع نداشته و در صورت رد شکایت با صدور قرار ابطال و یا رد درخواست و یا صدور قرار سقوط شکایت ملغی الاثر می شود و حسب مفاد ۳۹ قانون مذکور در صورت استنکاف شعبه رسیدگی کننده متخلف را به انفصال از خدمت با مدت شش ماه تا یک سال و جبران خسارات وارده محکوم می نماید. قرار صادر قطعی و لازم الاجراست.»
به این ترتیب، با صدور رأی و نظر نهایی، حکم هیئت تجدیدنظر متوقف شده است و مخالفان فعلاً نمی توانند با استناد به آن خواهان توقف فعالیت هیئت مدیره جدید ایران خودرو شوند.
با این حال، این رأی قطعی نبوده و تا زمان اتمام بررسی مستندات و صدرو رأی نهایی اعتبار دارد و از سوی دیگر با توجه به نوع مخالفت ها آن ها به احتمال زیاد مسیر دیگری در پیش خواهند گرفت.

نوشته توقف رأی کروز شورای رقابت با حکم دیوان عدالت اولین بار در اسب بخار. پدیدار شد.
source