تکلیف خصوصی سازی و قیمت گذاری خودرو هنوز مشخص نیست

وزیر صمت گفته است که امروز در زمینه صنعت و اقتصاد و شاید همه زمینهها، فرصت سعی و خطا نداریم. با این حال و به رغم مشخص بودن نتیجه خودروسازی دولتی، تکلیف خصوصی سازی و قیمت گذاری هنوز مشخص نیست. آیا دولت در این زمینه اصلاً برنامه ای دارد؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، وزیر صمت در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل سابق و جدید سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران گفته است که امروز در زمینه صنعت و اقتصاد و شاید همه زمینهها، فرصت سعی و خطا نداریم.
با این حال، طی مدت زمانی که وی سکان هدایت صمت کشور را در دست گرفته است، نشانه ای از حرکت در خصوص اصلاح خودروسازی دیده نمی شود، یعنی هنوز نه تکلیف خصوصی سازی مشخص شده است و نه برنامه ای از سوی وزارت صمت در خصوص خروج از قیمت گذاری دستوری دیده می شود.
این در حالی است که هر چه این روند ادامه داشته باشد، به همان اندازه بر میزان زیان انباشته، زیان تولید و بدهی خودروسازان افزوده می شود. براساس آخرین آمارها، میزان زیان انباشته خودروسازان بزرگ کشور از مرز ۲۵۰ هزار میلیارد تومان نیز عبور کرده است. با احتساب بدهی آنها به قطعه سازان و سیستم بانکی کشور، رقم بدهی و زیان آنها به عددی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بالغ می شود.
آیا با این وضعیت، همچنان در خروج دولت از صنعت خودروسازی باید تردید داشت؟ آیا اصرار بر قیمت گذاری با هدف حمایت از مصرف کننده و جلوگیری از انحصار توانسته است منجر به نتایج مثبت و قابل توجهی شود؟ آیا همان گروه و افرادی که قرار بود از این محل منتفع و صاحب خودرو شوند، اکنون قادر به خرید خودرو هستند؟ از آن بدتر حتا توان تعمیر و نگهداری خودروهای داخلی را دارند؟
در این میان آیا باز هم بحث سعی و خطا مطرح است و یا اینکه باید بیش و مقدم بر هر اقدامی، زمینه خروج سریع دولت از خودروسازی فراهم شود؟ یا اگر دولت واقعاً قصد، توان و اراده ای برای ترک این صنعت ندارد، تکلیف را روشن کرده و شجاعانه آنچه را در دل دارد و می خواهد بیان کند. اگر قرار است جای دخالت با نظارت را عوض کند، تکلیف روشن است و باید آهنگ خصوصی سازی را بیشتر کند. آنگونه که از سخنان نمایندگان مجلس نیز برمی آید، آنها نیز موافق هستند و مخالفت چندانی در این زمینه وجود ندارد. اگر بحث اهلیت و مسائل این چنین نیز در میان است که به راحتی می توانند سازوکارهای مربوط به آن را تدوین و قانونی کنند. اگر هم در این خصوص شک و تردیدی وجود دارد می توانند به آمارهای تولید مراجعه کنند.
در این سال ها کدام بخش از صنعت خودروسازی با رشد و توسعه همراه بوده است؟ حتا در واردات نیز کارنامه بخش خصوصی بسیار پررنگ تر و قابل دفاع تر است. بنابراین اگر وزیر صمت واقعاً به اینکه دیگر زمانی برای سعی و خطا وجود ندارد، اعتقاد کامل دارد، اکنون وقت مناسبی برای تغییر ریل خودروسازی است.
خصوصی سازی خودروسازی قیمت گذاری خودرو
source