دلایل مختلفی وجود دارد که در نتیجه آن پلیس راهور، خودروی شما را توقیف کند. وقتی شما مرتکب تخلفی شوید که نیاز باشد خودروی شما برای توقیف به پارکینگ منتقل شود، ممکن است این عمل به روش‌های مختلفی انجام شود. اگر جریمه شما تسلیمی باشد، احتمالا شما با همراهی مأمور پلیس به پارکینگ هدایت شوید یا ممکن است برای انتقال خودروی شما از خودروبر یا ماشین امداد کمک بگیرند که هزینه آن را نیز به همراه هزینه پارکینگ از شما دریافت می‌کنند. یا اگر خودروی خود را در معابر ممنوع پارک کرده باشید یا جایی باشد که مزاحم تردد عمومی یا اضطراری باشد، بدون حضور شما خودرو به پارکینگ منتقل می‌شود و پیامک اطلاع‌رسانی برای شما ارسال می‌شود.

در صورتی که خودروی شما در محل ممنوع نبوده و پیامکی برای شما ارسال نشده ممکن است خودروی شما به سرقت رفته باشد. برای اطلاع از این موضوع می‌توانید اعداد پلاک خودروی خود را بدون درج حروف به شماره 30005353 ارسال کنید تا از وضعیت انتقال آن مطلع شوید و یا با پلیس 110 تماس بگیرید.

مدت زمان توقیف خودرو و زمان ترخیص

مدت زمان توقیف خودرو با توجه به تخلف شما متغیر است و ممکن است از 24 ساعت تا چند روز طول بکشد. اما این نکته را باید در نظر داشت که وقتی خودرو توقیف است، هر چه سریع‎‌تر باید برای تکمیل مدارک و ترخیص خودرو اقدام کرد زیرا هر روزی که خودروی شما در پارکنیگ بماند، هزینه‌ای دارد که شما موظفید در هنگام ترخیص، آن را به همراه هزینه خودروبر یا یدک‌کش پرداخت کنید.

برای اقدام به ترخیص خودرو، سلسله مراتبی وجود دارد که می‌بایست افراد این مراحل راطی کنند تا بتوانند خودروی خود را ترخیص کنند. اگر شما تمام مراحل را به درستی طی کنید و مدارک لازم را به درستی تهیه و مرتب کنید خودروی شما در موعد مقرر به شما تحویل داده خواهد شد. در این مطلب قصد داریم تمام مراحل و توضیحات مربوط به ترخیص خودرو را به شما توضیح دهیم.

علل مختلف انتقال خودرو به پارکینگ

علت‌های زیادی ممکن است شما را وادار به این کند که خودروی خود را تسلیم پلیس کرده و آن را به پارکینگ روانه کنید. در این قسمت به موارد کلی می‌پردازیم.

تصادف منجر به جرح یا فوت

اگر شما در تصادفی حضور داشته باشید که در یکی از خودروها موردی مبنی بر جرح یا فوت شخصی گزارش شود، چه مقصر باشید چه خیر، خودروی شما توقیف می‌شود و تا موقعی که بسته به شرایط مأمور پلیس تعیین کند در پارکینگ می‌ماند.

تخلفات رانندگی زیاد

این مورد بسیار رایج است و به این صورت است که اگر میزان تخلفات رانندگی شما بیشتر از 3 میلیون تومان باشد خودروی شما باید به پارکینگ منتقل شود و تا وقتی که جریمه را پرداخت نکنید در آنجا می‌ماند. برای آنکه بدانید چه جرایمی تاکنون، به‌نام شما ثبت شده و هزینه جرایم رانندگی‌تان چقدر است، می‌توانید از سامانه استعلام و پرداخت خلافی خودرو باما، بصورت آنلاین استعلام بگیرید. 

تردد بدون بیمه شخص ثالث

لزوم و اهمیت داشتن بیمه شخص ثالث بر هیچ کس پوشیده نیست اما با این باز هم شاهد تردد خودروهایی هستیم که راننده برای بیمه آن اقدامی نکرده یا آن را به تعویق انداخته است. ضمن این که همه می‌دانیم این اقدام به شدت خطرناک است و ممکن است خسارات جبران ناپذیری به بار بیاورد باید بدانیم که خودروهای با این شرایط حتما باید به پارکینگ منتقل شوند.

تردد بدون داشتن مدارک و گواهی‌نامه

نداشتن مدارک و یا گواهی‌نامه دلیل دیگری است که باعث روانه شدن خودروها به پارکینگ می‌شود اما معمولا در صورتی که مدارک قابل استعلام باشند مأمورین عزیز از انتقال خودرو به پارکینگ چشم‌پوشی می‌کنند اما باید در نظر داشت که حق این خودروها توقیف است.

اما علاوه بر موارد فوق، تخلفات دیگری نیز هستند که باعث توقیف خودرو می‌شوند که آن‌ها را به صورت موردی در زیر بیان می‌کنیم:

1. انجام حرکات نمایشی و پرخطر
2. سرعت غیر مجاز
3. سبقت غیر مجاز
4. انحراف به چپ در معابر دوطرفه
5. توقف در معابر ممنوع و پیاده‌رو و مکان‌هایی که توقف مانع عبور و مرور دیگران باشد
و ….

مدارک مورد نیاز جهت ترخیص از پارکینگ

در این بخش می‌خواهیم به ترخیص خودرو و مدارک مورد نیاز برای آنم بپردازیم. مدارک مورد نیاز برای ترخیص خودرو احتمالا مدارکی ثابت و بدیهی هستند اما به اختصار در زیر نام می‌بریم:

1. اصل و کپی کارت خودرو
2. اصل و کپی کارت ملی مالک خودرو
3. اصل و کپی گواهی‌نامه
4. اصل و کپی بیمه‌نامه شخص ثالث
5. برگه ترخیص پارکینگ
6. رسید پرداخت خلافی خودرو
7. رسید پرداخت عوارض شهرداری

پس از اینکه مدارک تکمیل شد و کارهای اداری آن در اداره راهنمایی و رانندگی انجام شد می‌بایست هزینه یدک‌کش و پارکینگ پرداخت گردد و خودرو قابل ترخیص است.

همچنین توجه داشته باشید که اگر خودروی شما در مدتی که توقیف بوده زیان دیده باشد یا خسارتی به آن وارد شده باشد مسئولیت آن بر عهده حمل‌کننده خودرو و مسئول پارکنیگ است و با ارائه مدرک معتبر باید خسارت را بپردازند.

ترخیص اینترنتی خودرو از پارکینگ

همانطور که امروزه همه به دنبال دریافت خدمات اینترنتی و آنلاین هستند و از صف‌های طولانی ادارات و دوندگی این کارها بیزارند برای ترخیص خودرو از پارکنیگ هم می‌توان مراحل را به صورت آنلاین اقدام کرد.

برای این منظور باید از طریق اپلیکیشن پلیس من شعبه غیرحضوری پلیس  +10است و یا وب‌سایت راهور 120 می‌توان برای دریافت خدمات ترخیص استفاده کرد.

شما باید با شماره خود اثبات مالکیت شماره و خودرو شروع کنید. این اقدامات با کمک سامانه شماره‌گذاری خودروها انجام می‌شود. در سامانه پلاک‌هایی که به نام شما هست نمایش داده می‌شود و شما باید پلاک مورد نظر را انتخاب کنید. شما می‌توانید درخواست ترخیص خودروی خود را در اپلیکیشن ثبت کنید و مدارک مورد نیاز در سامانه را تکمیل کنید و برای پرداخت مواردی چون خلافی خودرو و عوارض شهری از طریق درگاه اینترنتی اقدام کنید و در خواست خود را ثبت و به مرحله ترخیص برسانید.

با تأیید همه مراحل و مدارک و پرداخت پیامک ترخیص برای شما ارسال می‌شود و شما می‌توانید با داشتن آن به پارکنیگ مربوطه مراجعه کنید و خودروی خود را تحویل بگیرید.

source

توسط khodrocamp.ir