به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، هفته گذشته، روزنامه‌‌‌ فایننشال تایمز گزارش داد که لوتوس قصد دارد تولید کارخانه‌‌‌اش در روستای هتل (Hethel) را متوقف کند. کارخانه لوتوس از سال 1966 در این روستا و در محل فرودگاهی است که بعد از جنگ جهانی دوم متروکه شده بود. این شرکت اکنون 1300 کارگر در این کارخانه دارد و مدل بنزینی «امیرا» و سوپرکار الکتریکی «اوایا» در آنجا تولید می‌شود. لوتوس از زیرمجموعه‌‌‌های جیلی، خودروساز چینی است. جیلی لوتوس را در سال 2017 در اختیار گرفت و می‌خواست با سرمایه‌‌‌گذاری در مدل‌‌‌های جدید آن را به رقیبی برای خودروسازانی مانند پورشه تبدیل کند. اما فروش لوتوس در یک سال گذشته به‌شدت کاهش یافته و تعرفه‌‌‌ صادرات به آمریکا هم شوک بزرگی به آن وارد کرده است. 60 درصد از تولید مدل امیرا به آمریکا صادر می‌شود.

لوتوس هفته‌‌‌ گذشته اعلام کرد که تولید در کارخانه‌‌‌ هتل را از اواسط ماه مه به‌‌‌طور موقت متوقف کرده تا موجودی انبار و چالش‌‌‌های ناشی از تعرفه‌‌‌های دولت آمریکا را مدیریت کند. یکی از مدیران شرکت همچنین ایده‌‌‌ انتقال تولید مدل امیرا به آمریکا را مطرح کرده است. لوتوس علاوه بر امیرا و اوایا، یک شاسی‌‌‌بلند و یک سدان اسپرت الکتریکی هم در محصولاتش دارد که هر دو در کارخانه‌‌‌ای در شهر ووهان چین تولید می‌شوند. فروش این دو مدل هم به دلیل رقابت شدید در چین و از رونق افتادن خودروهای الکتریکی کمتر از پیش‌‌‌بینی بوده است.

ابهام‌‌‌ درباره آینده‌‌‌ کارخانه‌‌‌ لوتوس در انگلستان در شرایطی مطرح می‌شود که صنعت خودروسازی بریتانیا با بحرانی گسترده روبه‌رو است. آمار انجمن تولیدکنندگان و فروشندگان خودروی بریتانیا نشان می‌دهد که تولید خودرو در این کشور در ماه مه سال جاری بیش از سی درصد کم شد و به 49 هزار و 810 دستگاه رسید. این پایین‌‌‌ترین رقم برای ماه مه در 76 سال گذشته (به‌‌‌جز دوران کرونا) است.

با اینکه توافق تجاری بین بریتانیا و آمریکا آسیب تعرفه‌‌‌ها به خودروسازان در بریتانیا را تا حد زیادی کاهش داده، اما صادرات به آمریکا به نصف رسیده است.

وضعیت لوتوس موجب انتقادهایی از جیلی هم شده است. منتقدان می‌گویند سرمایه‌‌‌گذاری هنگفت جیلی در لوتوس بی‌‌‌تدبیر بوده و شتاب‌‌‌زدگی در تولید خودروهای الکتریکی، لوتوس را در معرض ورشکستگی قرار داده است.

 

source

توسط khodrocamp.ir