رنو بورئال؛ رونوشتی جذاب تر و لوکس تر از داچیا بیگستر

رنو رونمایی جهانی از کراس اوور بورئال را برگزار کرد؛ مدلی کامپکت که به طور خاص برای کشورهای در حال توسعه طراحی شده است.
این مدل جدید از نظر ابعاد کلی و کلاس بدنه به داچیا بیگستر شباهت دارد؛ خودرویی که در سال ۲۰۲۴ عرضه شد و آن نیز توسط رنو تولید میشود. طول، عرض و ارتفاع بورئال به ترتیب ۴۵۵۶، ۱۸۴۱ و ۱۶۵۰ میلیمتر است و فاصله بین دو محور آن ۲۷۰۰ میلیمتر اعلام شده است. ساختار اصلی بدنه این دو مدل یکسان است، اما تمامی اجزای بیرونی بورئال طراحی منحصربهفردی دارند که ظاهری شکیل تر و پیشرفته تر را برایش به ارمغان آورده اند.
طراحی رنو بورئال


با نگاهی کلی به ظاهر بورئال و به ویژه سبک طراحی دماغه و نمای کناری خودرو، به سرعت به یاد محصولات پژو خواهید افتاد. دی لایت هایی که به نوعی به صورت عمودی طراحی شده اند، سبک طراحی جلوپنجره و کروم کاری ستون C به همراه دیگر عناصر بدنه، همه و همه مواردی هستند که طراحی خودرویی مانند ۵۰۰۸ جدید را برایتان تداعی می کنند. دلیل این امر نیز سرطراح شرکت رنو، ژیل ویدال، است. شخصی که پیشتر در پژو فعالیت داشته است و بنیان و اساس سبک امروزی کمپانی پژو و زیبایی محصولات این برند را می توان وامدار افکار ژیل ویدال دانست. به همین سبب است که در طراحی بورئال و بسیاری دیگر از محصولات رنو، شباهت هایی با پژو احساس می شود.
همانطور که گفته شد، طول، عرض و ارتفاع بورئال به ترتیب ۴۵۶۰، ۱۸۴۰ و ۱۶۵۰ میلیمتر است و فاصله بین دو محور آن هم ۲۷۰۰ میلیمتر اعلام شده است.
فضای کابین و امکانات


در فضای داخلی، دو نمایشگر دیجیتال ۱۰ اینچی وجود دارد؛ یکی بهعنوان صفحه کیلومترشمار یا همان کلاستر و دیگری سیستم چندرسانه ای را تشکیل میدهد. نمایشگر دوم کمی به سمت راننده متمایل شده است تا ارگونومی بهتری فراهم شود. در تیپ های گران قیمت تر، سیستم صوتی پریمیوم هارمن کاردون نیز ارائه خواهد شد. همچنین امکانات لوکس دیگری نظیر سیستم خودران سطح ۲، تهویه مطبوع دوگانه، سقف پانورامیک با قسمت باز شونده، گرمکن صندلی های جلو، تنظیم برقی صندلی های جلو و ماساژور برای آنها، نورپردازی داخلی، سیستم کنترل پایداری و کشش، شیفتر الکترونیکی، ترمز پارک برقی، رینگ های ۱۹ اینچی و… نیز از مواردیست که در بورئال به چشم می آیند.
بورئال تنها با چینش پنجنفره تولید میشود و به همین دلیل فضای بار بزرگی دارد؛ ۵۸۶ لیتر در حالت استاندارد و ۱۷۷۰ لیتر با صندلیهای عقب خوابیده.
مشخصات فنی

رنو بورئال بر مبنای پلتفرم ماژولار RGMP طراحی شده است؛ نسخهای اصلاحشده از پلتفرم CMF-B که پیشتر در مدل بیگستر به کار رفته و همچنین در کراس اوور شهری کاردیان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
در زمان عرضه، این خودرو تنها با یک موتور احتراقی ارائه میشود؛ پیشرانه ۱.۳ لیتری توربوشارژ TCe با تزریق مستقیم، که بسته به کشور، در نسخههای بنزینی یا دوگانهسوز (Flexfuel) عرضه خواهد شد. در نسخه Flexfuel که با سوخت اتانول E85 (سوپر اتانول) سازگار است، قدرت موتور به ۱۶۳ اسب بخار میرسد. نسخه بنزینی این موتور در بازارهای مختلف توان خروجی متفاوتی دارد؛ در آمریکای لاتین ۱۵۶ اسب بخار و ۲۷۰ نیوتنمتر گشتاور و در ترکیه ۱۳۸ اسب بخار و ۲۴۰ نیوتنمتر گشتاور.
این پیشرانه با گیربکس ششسرعته اتوماتیک دوکلاچه EDC (با کد DW23) همراه شده است؛ همان گیربکسی که پیشتر در مدل کاردیان معرفی شد. با این حال، رنو اعلام کرده ممکن است این مدل با ترکیبهای دیگری از موتور و گیربکس نیز خارج از آمریکای لاتین عرضه شود تا گزینه های بیشتری در اختیار مشتریان قرار گیرد. همچنین نسخههای هیبریدی و چهارچرخ محرک نیز در برنامه تولید قرار دارند. نسخه ۴×۴ به احتمال زیاد از ترکیب موتور هیبرید ملایم ۴۸ ولتی در محور جلو و یک موتور برقی در محور عقب استفاده خواهد کرد.
تولید در کدام کشورها صورت می گیرد؟
تولید بورئال بهطور همزمان در دو کارخانه واقع در ترکیه و برزیل انجام خواهد شد. شایان ذکر است که این مدل جدید در ۷۱ کشور مختلف به فروش خواهد رسید.
رنو رنو بورئال
source