رپورتاژ – فک شدن پلاک به عبارتی پایان عملیات نقل و انتقال خودرو را نشان می‌دهد. این اتمام فرایند در بسیاری مواقع برای دو طرف یک معامله، به‌خصوص برای فروشنده اهمیت بالایی پیدا می‌کند. به همین دلیل باید بدانیم نحوه استعلام پلاک فک شده به چه شکل انجام می‌شود. در ادامه این مطلب سراغ بررسی روش‌های استعلام پلاک فک شده با کد ملی و… می‌رویم.


چرا فک شدن پلاک خودرو اهمیت دارد؟


وقتی در استعلام پلاک فعال، وضعیت آن «غیر فعال» نشان داده می‌شود، یعنی آن پلاک غیرفعال یا فک شده است. در ۲ موقعیت خاص است که غیرفعال شدن پلاک خودرو اهمیت بالایی دارد:


۱) ضرورت نداشتن پلاک فعال برای ثبت‌نام در طرح‌های خودرویی


یکی از شرایط اصلی برای امکان شرکت در فرآیندهای قرعه‌کشی مربوط به انواع خودروهای تولید داخل یا وارداتی، و همچنین پذیرش درخواست‌ها در طرح‌های پیش‌فروش برخی مدل‌ها، این است که فرد متقاضی در هنگام ثبت‌نام فاقد هرگونه پلاک فعال خودرو باشد. به عبارت ساده‌تر برای واجد شرایط شناخته شدن شما جهت حضور در این قرعه‌کشی‌ها و…، نباید خودرویی به نام شما باشد.


۲) احتیاط در زمان فروش خودرو از طریق اعطای وکالت


هنگامی که شما با دادن حق وکالت به دیگری، مسئولیت و اختیار فروش خودروی خود را به او واگذار می‌کنید، ضروری است که نهایت دقت را به کار ببرید و از انجام موفقیت‌آمیز و کامل فرآیند انتقال مالکیت و تعویض پلاک اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت تمامی جرایم، تخلفات رانندگی و هرگونه مشکل قانونی احتمالی که با آن پلاک رخ دهد، همچنان بر عهده شما باقی خواهد ماند.


نحوه استعلام پلاک فک شده


در زیر به روش‌های استعلام تعداد پلاک های بنام اشاره می‌کنیم:


۱) استفاده از سامانه سخا


برای دریافت استعلام مربوط به پلاک‌های فعال از سامانه سخا لازم است مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:


  • ابتدا به سامانه سخا به نشانی https://sakha.epolice.ir وارد شوید.

  • در صورتی که قبلا در این سامانه ثبت‌نام نکرده‌اید، ابتدا باید با واردکردن اطلاعات هویتی و فردی مورد نیاز، مراحل ثبت‌نام خود را تکمیل کنید.

  • پس از ورود موفقیت‌آمیز به صفحه اصلی حساب کاربری خود در سامانه، از میان گزینه‌ها و منوهای موجود در بخش سمت راست صفحه، گزینه مربوط به «خدمات استعلامی» و سپس «استعلام‌ها» را انتخاب کنید.

  • سپس در صفحه‌ای که مجدداً بارگذاری می‌شود، از بخش زیر منوی مربوط به خدمات خودرو، گزینه مشخص شده با عنوان «پلاک‌های فرد» را انتخاب کنید.

  • در آخرین مرحله، با پرداخت هزینه‌ای که توسط سامانه تعیین شده است، می‌توانید نتیجه کامل استعلام را مشاهده کنید.


در نتیجه استعلام می‌توانید فهرست کاملی از تمام پلاک‌هایی که تا کنون به نام شما نصب (فعال) یا فک‌ شده‌اند و غیرفعالند را ببینید. علاوه بر آن، این امکان برای شما فراهم است که تاریخچه و سوابق استعلام‌های قبلی خود را نیز مشاهده کنید. همچنین باید به این موضوع اشاره کرد که سایت rahvar120 به عنوان سامانه استعلام پلاک شناخته نمی‌شود و این خدمت را ارائه نمی‌دهد.


۳) اپلیکیشن پلیس من


ابتدا این اپلیکیشن را از بازار یا مایکت دانلود و روی موبایل خود نصب کنید. سپس گزینه «خدمات راهور» را انتخاب کنید. در ادامه در بخش «استعلام پلاک‌ها»، می‌توانید نسبت به دریافت استعلام وضعیت پلاک‌های فعال و همچنین پلاک‌های فک‌شده و غیرفعال اقدام کنید. انجام این درخواست استعلام نیازمند پرداخت مبلغ هزینه مشخصی است که در هنگام انجام فرایند از شما دریافت می‌شود.


۴) مراجعه حضوری به مراکز خدمات پلیس+۱۰


چنانچه در شرایطی قرار دارید که دسترسی به اینترنت ندارید یا استفاده از روش‌های آنلاین برایتان دشوار است، بهترین و در دسترس‌ترین راه‌حل برای استعلام پلاک‌هایتان، مراجعه حضوری به یکی از مراکز خدمات پلیس +۱۰ در سراسر کشور است.


نکته بسیار مهم در بررسی نحوه استعلام پلاک فک شده این است که امکان استعلام پلاک فک شده با شماره پلاک یا استعلام پلاک فک شده با پیامک وجود ندارد. در تمامی روش‌هایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، به کد ملی مالک پلاک نیاز خواهد بود.


سخن پایانی


در این مطلب درباره نحوه استعلام پلاک فک شده صحبت کردیم. راحت‌ترین راه استعلام پلاک غیرفعال یا همان فک‌شده استفاده از روش‌های آنلاین مانند سخا و اپلیکیشن پلیس من است که به صورت شبانه‌روزی در اختیار شما است. در نظر داشته باشید که استعلام پلاک فعال خودرو با شماره پلاک ممکن نیست و باید کد ملی و شماره موبایل مالک را نیز برای احراز هویت در اختیار داشته باشید.

source

توسط khodrocamp.ir