توقف خط تولید یک خودروساز؛ زنگ خطر خطرناک برای تولید؟

توقف خط تولید خودروسازان
توقف خط تولید خودروسازان

براساس شنیده ها، یک خودروساز به دلیل عدم تأمین به موقع قطعات مورد نیاز مجبور به تعطیل کردن خط تولید شده است. این موضوع هم به ترخیص قعطعات مرتبط می شود. با توجه به هشدارهایی قبلی به نظر می رسد توقف خط تولید یک خودروساز را باید زنگ خطری خطرناک برای تولید به شمار آورد.






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، حدود ۱۰ روز پیش انجمن قطعه سازان در نامه‌ای خطاب به وزیر صمت، نسبت به خطر توقف خطوط تولید قطعات و خودرو به دلیل مشکلات ارزی و سامانه‌ای هشدار داد و خواستار اقدام فوری وزارت صمت شد.

در این نامه تأکید شده بود: «طی ماه‌های گذشته خریدهای خارجی قطعه‌سازان به دلیل مشکلات موجود در سامانه‌های مختلف ثبت سفارش، دریافت نظر دستگاه‌های ذیربط و همچنین تأمین و تخصیص ارز متوقف شده است. این وضعیت در صورت ادامه، به توقف خطوط تولید قطعات و در پی آن تعطیلی خطوط تولیدی خودروسازان خواهد انجامید.

انجمن قطعه‌سازان در ادامه نامه تأکید کرده که با وجود برگزاری جلسات متعدد با معاونان و مسئولان وزارت صمت، تغییر مثبت چشم‌گیری در این روند مشاهده نشده است.»

البته برخی کارشناسان با توجه به محتوای این نامه اعتقاد داشتند که تخصیص ارز به واردکنندگان دلیل ارسال این نامه برای افزایش فشار و بار روانی به وزارت صمت بوده است. با این حال با گذشت ۱۰ روز به نظر می رسد که نه تنها خلاف نظر این افراد ثابت شده است، بلکه این اتفاق را باید به مثابه یک هشدار جدی برای تولید و بازار خودرو به شمار آورد.

آن‌گونه که اعلام شده است توقف خط تولید این خودروساز به دلیل رسوب قطعات در گمرکات کشور تعطیل شده است. به بیان دیگر، مشکل واردکنندگان و تولیدکنندگان به نقطه مشترک رسیده است؛ عدم تخصیص به موقع ارز.

در واقع مشکل کمبود ارز براساس کاهش درآمدهای خارجی کشور یک موضوع است و موضوع دیگر به نحوه تخصیص و زمان آن بستگی دارد. البته این مسئله طی سال های اخیر تولید را به شدت تحت تأثیر خود قرار داده است.

کمبود نقدینگی، قطعی برق و عدم تخصیص به موقع ارز دلایل اصلی افت و کاهش تولید در سال گذشته به شمار می آیند. این موضوع با توجه به عدم تغییر رویه وزارت صمت، امسال زودتر خود را نشان داده است.

این اتفاق در حالی برای این خودروساز روی داده است که آن‌ها از حمایت یک زنجیره تأمین قوی برخوردار هستند، بنابراین اگر وزارت صمت بر رویه فعلی اصرار داشته باشد، به زودی این مسئله سایر تولیدکنندگان را نیز زمین‌گیر خواهد کرد. در این میان وزارت صمت همچنان سیاست سکوت را در پیش گرفته است و از وزیر صمت هم خبری نیست.

source

توسط khodrocamp.ir