گروه 5 در انتظار رقبای جدید و اهلیت برای خرید سایپا

خرید سایپا
خرید سایپا

با تمدید مهلت ارائه درخواست خرید ۴۲ درصد سهام نارنجی پوشان جاده مخصوص، گروه ۵ باید در انتظار رقبای جدید و بعد از آن اهلیت برای خرید سایپا بماند تا مزایده سرانجام انجام شود و تکلیف دومین خودروساز بزرگ کشور را روشن کند. اما پرسش این است که کدام یک از خریداران صلاحیت و اهلیت دارند و به درستی می توانند این شرکت را هدایت کنند؟






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، مهلت ارائه درخواست سهام نارنجی پوشان جاده مخصوص برای ۱۵ روز دیگر، تا ۲۴ اردیبهشت ماه جاری، تمدید شده است. تا به حال پنج پاکت اعلام وصول شده است.

 کرمان موتور، کنسرسیوم قطعه سازان، گروه صنعتی انتخاب، گروه جی بی جی (گلستان – خودروسازی فردا) و هلدینگ دات وان، منتسب به بابک زنجانی، از جمله خریداران شناخته شده سهام سایپا به شمار می آیند.

به گفته برخی کارشناسان، ارائه درخواست از سوی این شرکت ها به زعم خودشان به منزله توانمندی و اهلیت به شمار می رود. با این حال، گذشته از ایجاد موج جدید مخالفت ها، باید دید که کدام یک از این خریداران واقعاً می تواند دردی از دردهای بازار خودرو را دوا کند.

کرمان موتور

با توجه به زیرساخت ها، حجم تولید، سبد متنوع محصول، فعالیت در حوزه واردات و تولید، افزایش توان داخلی سازی و راه اندازی خط تولید متنوع و متعدد و همچنین برنامه ریزی های این شرکت برای افزایش تولید رسیدن به سقف ۵۰۰ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۷، آن‌ها را به مستعدترین خریدار تبدیل کرده است. در واقع، کرمان موتور شاید بیش از سایر متقاضیان در انتظار تعیین تکلیف است. در هر صورت آن‌ها قصد دارند که برای تحقق اهداف و تبدیل به ارزشمندترین برند خودروساز خاورمیانه، سرمایه گذاری های کلانی انجام بدهند. از منظر آن‌ها سایپا با توجه به زیرساخت ها و پتانسیل هایی که دارد می تواند از یک سو، سرعت دست یابی به اهداف برنامه ریزی شده را افزایش بدهد و هم مانع از خروج سرمایه برای تجهیز و فراهم سازی زیرساخت ها شود. با این حال اگر بنا به هر دلیلی، این شرکت موفق به خرید سهام سایپا نشود، مسیری دیگری را برای تحقق اهداف ایجاد خواهد کرد.

کنسرسیوم قطعه سازان

بازی دوگانه زنجیره تأمین در سال های اخیر باعث تردید در توانایی بر مدیریت دومین خودروساز بزرگ کشور شده است. از یک سو، آن‌ها با اشاره به شرایط نامطلوب و نامساعد تولید نسبت به توقف تولید هشدار داده و اعلام می کنند که نفس هایشان به شماره رسیده است، از سوی دیگر، کنسرسیومی از آن‌ها متقاضی خرید سهام سایپا شده است. سهامی که به نظر می رسد برای خرید آن باید بهایی بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان هزینه کرد.

با این حال برخی معتقد هستند که این کنسرسیوم با توجه به حضور کروز در ایران خودرو، تلاش می کند تا سهام ساپیا را تصاحب کرده و رقابت ادامه پیدا کند.

گروه انتخاب

برخی گمان می کردند که با توجه به خرید مجموعه هتل های پارسیان از سوی گروه صنعتی انتخاب، این شرکت از قصد حضور در خودروسازی صرف نظر خواهد کرد. به همین علت آن‌ها زرماکارون را مدعی جدید می دانستند. برخلاف تصور، به نظر می رسد این گروه صنعتی که بیش‌تر با فعالیت در حوزه لوازم خانگی شناخته می شود، برای ورود به خودروسازی اسب خود را زین کرده است. به نظر می رسد این گروه برای ورود به خودروسازی به سرمایه و تجربه صنعتی‌اش تکیه دارد. اما آیا پول و تجربه در حوزه ای غیر از خودرو می تواند ضامن موفقیت باشد؟ فعلاً دیگر گروه غیرخودرویی که وارد حوزه خودرو شده است حال و روز خوبی را تجربه نمی کند.

گروه جی بی جی؛ گلستان

گروه تجاری گلستان، یا همان (GBG) از دیگر خریداران سهام سایپا به شمار می رود که هم در در حوزه واردات و هم در حوزه تولید سابقه فعالیت دارد. این گروه به خصوص در حوزه واردات یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین ها به شمار می رود که با عرضه محصولات کیا، هیوندا و جیلی نام خود را ماندگار کرده است. با این حال در حوزه تولید به رغم افزایشی که در سال گذشته ثبت کرده اند، اعلام حضور این شرکت در صف متقاضیان با اعتراض شدید مشتریان همراه شده است. در هر صورت همکاری با شرکت های مطرح خارجی و ورود به حوزه تولید و تجربه که در هر دو زمینه دارد، آن‌ها را نیز به عنوان یک گزینه مستعد مطرح می کند.

هلدینگ دات وان

هدلینگ منتسب به بابک زنجانی را شاید بتوان غیرمنتظره ترین متقاضی خرید سهام سایپا دانست. این شرکت تجربه ای در حوزه خودروسازی ندارد. البته گذشته از سرمایه گذاری های اخیر در حوزه حمل و نقل، مالک آن در حوزه حمل و نقل هوایی تجربه و سابقه فعالیت دارد. با این حال با توجه به حوزه کاری به نظر می رسد که آن‌ها برای خرید سهام سایپا در فقدان تجربه و تخصص و سابقه، فقط پول خرید را دارند.

معیارهای نامشخص اهلیت

در این شرایط با توجه به جذابیت این سهام و تأثیر در کسب کرسی های بیش‌تر در هیئت مدیره سایپا به نظر می رسد که بازیگران جدیدی به جمع گروه ۵ افزوده شود. شاید در این مدت برخی گزینه ها که در مهلت اول اقدام نکرده اند برای حضور در صف خردیداران به جمع بندی رسیده و اعلام حضور کنند.

اما هنوز معیار اهلیت از سوی متولیان مشخص نشده است و معلوم نیست که چه پارامترهایی برای سنجش در نظر گرفته شده است. در هر صورت، سایپا با زیرساخت و پتاسیل هایی که دارد، می تواند بسیار وسوسه‌کننده باشد.

source

توسط khodrocamp.ir