پول‌های مشکوک در جاده مخصوص

تعیین قیمت شاهین
تعیین قیمت شاهین

طی روزهای اخیر، موجی علیه خصوصی‌سازی سایپا با مضمون جلوگیری از ارزان‌فروشی به راه افتاده است. با توجه به ورود یک سرمایه‌گذار جدید، به نظر می‌رسد که طیفی خاص به دنبال ورود پول‌های مشکوک به جاده مخصوص است. آیا هدف، سفید کردن و عادی‌سازی است؟ یا پول جای اهلیت را گرفته است؟






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، با ورود هلدینگ بابک زنجانی به جمع خریداران سهام سایپا، سرنوشت خصوصی‌سازی دومین خودروساز بزرگ کشور وارد فاز جدیدی شده است.

از میان متقاضیان، تنها دو خریدار تجربه خودرویی دارند. البته جایگاه، نقش و تأثیر آن‌ها در بازار خودرو با یکدیگر تفاوت دارد. با این حال، کرمان موتور و گروه جی‌بی‌جی نزدیک‌ترین متقاضیان به خودروسازی هستند. کنسرسیوم قطعه‌سازان نیز از دیگر متقاضیان این سهام بلوکی ۴۲ درصدی به شمار می‌رود. این خریدار نیز ناآشنا نیست و با توجه به حوزه کاری، زیر و بم صنعت خودروسازی را می‌شناسد. اما در هر صورت، تا به حال به‌صورت مستقل خودرو تولید نکرده‌اند.

گروه انتخاب نیز پس از خرید مجموعه هتل‌های پارسیان، به نظر می‌رسید که قید حضور در این صنعت را زده باشد؛ اما برخلاف تصور، پاکت خود را تحویل داده است. نقطه عطف ماجرا اما به هلدینگ بابک زنجانی و ارائه درخواست خرید این سهام مربوط می‌شود.

با توجه به سابقه خواستگار جدید سایپا، از یک سو ابتدا باید مشخص شود که آیا این پول‌های مشکوک وارد جاده مخصوص هم خواهد شد یا اهلیت این خریدار تأیید نخواهد شد؟ البته سرمایه‌گذاری کلان در حوزه حمل‌ونقل، گمانه‌زنی درباره آینده را سخت کرده است.

در هر صورت، این هلدینگ غیر از سرمایه‌گذاری، هیچ سابقه و تجربه‌ای در زمینه تولید ندارد. ضمن اینکه تکلیف این شخص باید مشخص شود. سرمایه‌ای که قرار است به خودروسازی تزریق شود، از کجا آمده است؟ آیا قرار است با پول کشور، سهام بلوکی ۴۲ درصدی سایپا خریداری شود؟ آیا این ورود برای ترسیم چهره‌ای جدید به‌عنوان یک قهرمان اقتصادی است؟ سرمایه‌گذاری اخیر وی در صنعت حمل‌ونقل، به منزله سوءبرداشت و اشتباه دستگاه قضایی در یک دهه گذشته به شمار می‌رود؟ آیا نیاز به تزریق سرمایه جدید باعث چشم‌پوشی از مفاسد اقتصادی شده است؟

سرنوشت هپکو و نیشکر هفت‌تپه

آنگونه که شنیده می‌شود، اهلیت این خریداران توسط یک کمیته بررسی خواهد شد. البته هنوز ملاک اهلیت برای عموم روشن نشده است.

اما اگر در این خصوصی‌سازی، صرفاً کسب درآمد هدف‌گذاری شده باشد، جز آینده‌ای شبیه به هپکو و نیشکر هفت‌تپه و از بین رفتن فرصت اصلاح مسیر خودروسازی، چیز دیگری پیشِ‌رو نخواهد بود.

source

توسط khodrocamp.ir