واردات مواد اولیه و قطعات خودرو بدون انتقال ارز

قطعات فابریک خودرو
قطعات فابریک خودرو

عدم تأمین و تخصیص به‌موقع ارز برای واردات مواد اولیه و قطعاتی که تولید داخلی ندارند، زنجیره تأمین و خودروسازان را با چالش تولید مواجه کرده است. در همین رابطه، دبیر انجمن خودروسازان با اشاره به حادثه انفجار بندر شهید رجایی، طی نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی خواستار واردات مواد اولیه و قطعات خودرو بدون انتقال ارز شده است.






به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، تولیدکنندگان و قطعه‌سازان برای ثبت سفارش مواد اولیه و قطعات مورد نیاز که تولید داخلی ندارند، با مشکل تخصیص و تأمین به‌موقع ارز دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این مسئله باعث شد چندی پیش، رئیس انجمن قطعه‌سازان طی نامه‌ای به وزیر صمت، محمد اتابک، ضمن تشریح وضعیت موجود، نسبت به خطر توقف خط تولید خودروسازان هشدار دهد.

تخصیص ارز به واردات خودرو نیز منجر به انتقاد تولیدکنندگان از تبعیض و ابراز نگرانی نسبت به آینده شده است.

در این شرایط، دبیر انجمن خودروسازان، احمد نعمت‌بخش نیز دست به کار شده و طی نامه‌ای به رئیس کل بانک مرکزی، با اشاره به عدم تخصیص دوماهه ارز و شوک جدید ایجادشده پس از حادثه انفجار بندر شهید رجایی، از وی خواسته است تا مجوز واردات بدون انتقال ارز صادر شود.

نامه دبیر انجمن خودروسازان به رئیس کل بانک مرکزی:

“جناب آقای دکتر فرزین
رئیس کل محترم بانک مرکزی
موضوع: واردات قطعات و مواد اولیه تولید به‌صورت بدون انتقال ارز

با سلام

اتفاق ناگواری که در بندر شهید رجایی رخ داد، باعث ایجاد شوک جدیدی پس از مشکل تخصیص ارز دوماهه در تأمین و تدارک اقلام صنعتی گردید. از طرفی، بانک مرکزی تاکنون به دلیل جلوگیری از افزایش نرخ ارز در بازار، با خرید بدون انتقال ارز مخالفت می‌نمود. اینک که به لطف مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا، نرخ ارز در بازار روندی نزولی گرفته و از سوی دیگر، نرخ دلار تا قبل از آغاز مذاکرات، اثرات تورمی خود را در جامعه گذاشته است و با کاهش قیمت دلار، قیمت کالاها در بازار کاهش نیافته،

پیشنهاد می‌شود بانک مرکزی با صدور مجوز خرید بدون انتقال ارز برای واردات قطعات و مواد اولیه تولید موافقت نماید تا بدین‌وسیله، ضمن جبران عدم تخصیص ارز دوماهه وزارت صمت و شوک آتش‌سوزی بندر شهید رجایی، شرکت‌ها بتوانند با واردات فوری اقلام ضروری خود جهت ادامه تولید اقدام نمایند.”

البته هنوز، پس از گذشت سه روز از ارسال این نامه، دکتر فرزین پاسخی به آن نداده است. این در حالی است که از مدت‌ها قبل نسبت به عدم تأمین ارز هشدار داده شده و ادامه وضعیت موجود، ممکن دانسته نمی‌شد.

با این حال، با توجه به وضع حاکم بر اقتصاد و محدودیت‌های ارزی، سیاست‌گذاری در تخصیص و ایجاد توازن میان واردکننده و تولیدکننده با مشکل مواجه شده است؛ به نحوی که هر دو طرف همواره نسبت به این مسئله اعتراض دارند.

در صورت ادامه وضعیت موجود و تأثیر آن بر تولید، احتمال کاهش تولید، کمبود عرضه و افزایش قیمت نیز وجود دارد.

source

توسط khodrocamp.ir