کامیونت هیوندای؛ ارزش خرید یکی از کرهای بازار

کامیونت هیوندای از جمله کامیونتهای بازار کشورمان است که در دو تناژ ۶ و ۸ تن تولید شده است. این کامیونت رقیبی برای کامیونتهای ایسوزو محسوب میشود.
خودروهای کار و تجاری مانند خودروهای سواری طیف بزرگی از محصولات و کلاس ها را شامل می شود که کامیونتها یکی از همین دسته خودروهای کار و تجاری هستند. کامیونتها در بازار ایران اکنون تنوع زیادی پیدا کرده و از سالیان قبل بسیاری از تجاری سازان بزرگ مانند هیوندای محصولاتشان را در بازار کشورمان عرضه کردهاند.
کامیونت هیوندای یکی از با سابقهترین کامیونتها در بازار کشورمان بوده که نسخه جدیدتر آن از اواسط دهه نود شمسی توسط سروش دیزل در ایران مونتاژ و عرضه شدند. این کامیونت همانطور که ابتدای متن اشاره کردیم رقیبی برای کامیونتهای ایسوزو و برخی از کامیونتهای چینی بوده و به سبب کیفیت بالا بسیار در بین مردم شهرت دارد.
کامیونت هیوندای اکنون در دو تناژ ۶ و ۸ تن در بازار حضور داشته که البته نسخه ۶ تن آن با دو طول شاسی بلند و کوتاه به فروش میرسد. این کامیونتها شاید نسبت به بسیاری از همتایان چینی خود نه چهره بروزی دارد و نه امکانات مختلفی اما نقطه قوتشان درست مانند ایسوزوها استهلاک پایین و کیفیت ساخت بالاست که باعث شده تا همچنان با گذشت حدود یک دهه همچنان محبوب بوده و قیمت خود را حفظ کنند.
طراحی ظاهری

کامیونت هیوندای همانطور که اشاره کردیم حدود یک دهه است که در کشورمان حضور دارد و همین مورد سبب شده تا همچنان همان نسخه قدیمیاش را در بازارمان داشته باشیم. این کامیونت از نظر طراحی بسیار چهره سادهای داشته که شاید برای بسیاری جذاب نباشد.
در نمای جلوی این کامیونت فرم چراغها بسیار بزرگ و البته خیلی ساده بوده که در کنار شان روی ستون کناری چراغ راهنما هم وجود دارد. در میان این چراغها یک جلوپنجره بزرگ با نشان هیوندای قرار گرفته و بر روی سپر هم تنها چراغهای مه شکن به کار رفته است.
در مدلهای جدیدتر کامیونت هیوندای نیز به سبب اجباری شدن دیلایت، زیر چراغها یک نوار باریک LED نیز برای دیلایت استفاده شده است. همچنین در نمای کناری همچنان طراحی ساده بوده و همین جای کار باید بگوییم هر دو نسخه این کامیونت به صورت کابین کوچک و بدون جای خواب تولید شده است.
کابین

کامیونت هیوندای درست مانند نمای بیرونی خود که چهره بسیار ساده و بی آلایشی داشت در داخل کابین نیز همین رویه را پیش گرفته است. با ورود به کابین این کامیونت کرهای با یک داشبورد بسیار ساده روبروییم که شاید تنها چیزی که به مذاق راننده در آن خوش آید کیفیت ساختش است.
داشبورد میانی با زاویه اندکی به سمت راننده کشیده شده و در دل خود پنل دستی ساده تهویه مطبوع، یک ضبط ساده، برخی کلیدهای کنترلی و چند فضا برای قرار دادن اشیا را جای داده است. مقابل راننده نیز یک صفحه کیلومتر شمار آنالوگ به همراه یک فرمان دو شاخه بسیار ساده قرار گرفته و با توجه به متریالی که دارد نشان از عمر بالایش دارد.
همانطور که اشاره کردیم کامیونت هیوندای به صورت بدون جای خواب تولید شده و همین شاید یکی از نکات منفیاش نسبت به برخی دیگر از رقابش باشد. به همین خاطر نیز فضای کابین اصلا جادار نبوده و خصوصا در پشت صندلیها فضایی برای قرار دادن وسایل وجود ندارد.
مشخصات فنی

کامیونت هیوندای در بخش فنی به موتوری مجهز شده که کامینز و غیره نبوده و مختص خود هیوندای است. این موتور از نوع ۴ سیلندر ۴ لیتری است که توان تولید ۱۱۵ اسب بخار قدرت و حدود ۴۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. ضمن اینکه این موتور به سیستم توربوشارژ و اینترکولر نیز مجهز است.
گیربکس کامیونت هیوندای از نوع ۵+۱ سرعته دستی بوده که صفحه کلاچش هم از نوع تک صفحه خشک است. همانطور که اشاره کردیم این کامیونت در دو نوع ۶ و ۸ تن به بازار عرضه شده که در نسخه ۸ تن ظرفیت محور عقب ۵.۵ تن بوده اما در نسخه ۶ تن ظرفیت محور عقب حدود ۳.۵ تن است.
امکانات ایمنی و رفاهی
کامیونت هیوندای در بخش امکانات اصلا محصول آپشنالی نبوده و در مقایسه با رقبای چینی حرفی برای گفتن ندارد. از معدود امکانات این کامیونت میتوان به شیشههای برقی، قفل مرکزی، کولر، بخاری، جک بالابر، زاپاس بند، سیستم پخش ساده و گرمکن آینههای جانبی اشاره کرد.
سروش دیزل سروش موتور کامیونت هیوندای
source