مقایسه سوناتا ۲۰۲۴ با کیا K5 ۲۰۲۴ ؛ جدال سدان های نیمه لوکس کره ای
در این محتوا به سراغ مقایسه سوناتا وارداتی با کیا K5 وارداتی آمده ایم؛ جدالی بین سدان های نیمه لوکس کره ای.
سگمنت سدان های نیمه لوکس سایز متوسط را می توان حتا در شرایط کنونی که اکثر مشتریان به دنبال انواع و اقسام کراس اوورها هستند نیز یکی از پرطرفدار ترین دسته های خودرویی قلمداد کرد. در این بین با بسته شدن واردات در ایران، این سگمنت از گزینه جدید و بهروز خالی مانده بود و تنها گزینه صفرکیلومتر مشتریان، آریزو ۸ بود، اما حالا با باز شدن مجدد درهای واردات خودرو، دو سدان کره ای هیوندای سوناتا و کیا K5 (اپتیمای سابق) بار دیگر پایشان به ایران باز شده است.
هیوندای سوناتا و کیا K5
نسل جدید سدان کیا K5 نخست توسط کوشا خودرو پایاش به ایران باز شد. سدانی با سبک طراحی کاملاً مدرن و خطوط شکسته در جای جای بدنه. کیا K5 در حال حاضر توسط کوشا خودرو و هرمس وارد بازار ایران می شود.
در سمت مقابل، سوناتا جدید را داریم. خودرویی که طراحی آن کاملاً متحول شده است و اکنون در هر زاویه ای که به آن نگاه کنید، بی تردید یکی از زیباترین و مدرن ترین سدان های سایز متوسط در بازار جهانی را می بینید.
لازم به ذکر است که سوناتا ۲۰۲۴ برای نخستین بار توسط هرمس خودرو در نمایشگاه تهران رونمایی شد. دو خودروی کیا K5 و هیوندای سوناتا دارای پلتفرم مشترک هستند.
امکانات ایمنی و رفاهی کیا K5
از جمله امکانات ایمنی و رفاهی K5 می توان به مواردی همچون کروز کنترل تطبیقی، هشدار تصادف از جلو، رادار نقطه کور، رادار بین خطوط، گرمکن فرمان، حالت های رانندگی، شش ایربگ، دوربین ۳۶۰ درجه، سیستم صوتی JBL، سیستم کنترل پایداری و کشش، سقف شیشه ای، صندلیهای جلو برقی، ترمز پارک برقی و اتوهلد، سیستم استارت و ورود بدون کلید و… اشاره کرد.
امکانات ایمنی و رفاهی هیوندای سوناتا
از مهمترین امکانات و آپشنهای رفاهی و ایمنی جذابترین سدان نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ میتوان به هشدار تصادف از جلو، ترمز اضطراری اتوماتیک، رادار بین خطوط فعال، دستهدنده چرخان واقع در پشت غربیلک فرمان، جلوپنجره دولایه (عایق صدا)، کلاستر دیجیتال، دنده پشت فرمان، شیشههای دوجداره جلو، اتو لایت، استارت دکمهای، ورود بدون کلید، ترمز پارک برقی، اتوهلد، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو و… اشاره کرد.
مشخصات فنی دو خودرو
کیا K5 وارداتی در بخش قوای محرکه و مشخصات فنی زیر کاپوت خود به یک پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربوشارژ با سیستم پاشش سوخت مستقیم مجهز شده است که می تواند ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۳ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبه دنده ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل می شود.
اما سوناتا قرار است با دو مشخصات فنی وارد بازار شود که نسخه ۲ لیتری آن برای سامانه جانبازان و نسخه ۱.۵ لیتری آن نیز برای سامانه عادی است.
هیوندای سوناتا ویژه جانبازان به پیشرانه ۲ لیتری توربو GDi مجهز است که میتواند ۲۴۴ اسب بخار توان و ۳۵۳ نیوتن متر گشتاور را از طریق گیربکس ۸ سرعته اتوماتیک AT به چرخهای جلو تحویل دهد.
نسخه وارداتی ویژه سامانه عادی این شرکت نیز کاملاً از لحاظ فنی با کیا K5 توربو یکسان است. سوناتا ۱.۵ لیتری در بخش قوای محرکه و مشخصات فنی به پیشرانه ۱.۵ لیتر ۴ سیلندر توربوشارژ با سیستم پاشش سوخت مستقیم مجهز شده است که حداکثر می تواند ۱۷۰ اسب بخار قدرت و ۲۵۳ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. این قدرت از طریق یک جعبهدنده ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه به چرخ های جلو منتقل میشود.
سخن پایانی
در پایان با توجه به پلتفرم و حتا قوای فنی مشترک بین دو سدان K5 و سوناتا، در صورت قیمت گذاری نزدیک به هم، شما کدام سدان نیمه لوکس کره ای را انتخاب می کنید؟
سوناتا ۲۰۲۴ سوناتا وارداتی کیا K5 ۲۰۲۴ کیا K5 وارداتی مقایسه سوناتا ۲۰۲۴ با کیا K5 ۲۰۲۴
source