در جلسه هیات واگذاری سهام دولت که به بررسی واگذاری سهام شرکتهای ایرانخودرو و سایپا پرداخته شد، تصمیماتی اتخاذ شد و همچنین، مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب از لیست واگذاریها حذف گردید.
چهارصد و بیست و هفتمین جلسه هیات واگذاری در روز دوشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۳ در سالن جهاد اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد و در این جلسه تصمیمات زیر اتخاذ گردید:
- در راستای اجرای بند «۳» ماده «۱۸» قانون اجرای سیاستهای کلی اصل «۴۴» قانون اساسی، اصلاح ماده «۵» اساسنامه شرکت «گسترش سوخت سبز زاگرس (سهامی عام)» که موضوع آن افزایش سرمایه از محل آورده نقدی با سلب حق تقدم از سهامداران فعلی از مبلغ ۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال به مبلغ ۴۰,۹۸۴,۴۶۹,۲۰۹,۰۰۰ ریال است، مورد تأیید قرار گرفت.
- به توجه به تکلیف ذکر شده در جزء (۲) بند (ب) ماده (۵) برنامه هفتم پیشرفت، موضوع نحوه واگذاری سهام شرکتهای اصلی (ایرانخودرو و سایپا) توسط شرکتهای فرعی و وابسته مطرح و مقرر گردید پس از برگزاری جلسه تخصصی با مسئولین مرتبط، این موضوع در جلسات آتی دوباره بررسی و تصمیمگیری شود.
- موضوع تعیین تکلیف واگذاری سهام دولت در شرکتهای ایران خودرو و سایپا نیز مطرح شد و سازمان خصوصیسازی موظف به واگذاری باقیمانده سهام دولت در این شرکتها گردید.
- درباره خروج شرکتهای قبل از بهرهبرداری مشمول تبصره (۳) بند (الف) ماده (۳) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی از فهرست واگذاری، نمایندگان دستگاههای ذیربط با این پیشنهاد موافقت کردند تا این شرکتها از فهرست واگذاریها تا زمان آغاز بهرهبرداری خارج شوند. همچنین، در صورت وجود متقاضی برای هر یک از این شرکتها، سازمان خصوصیسازی با هماهنگی شرکت مادرتخصصی مربوطه نسبت به واگذاری آنها اقدام خواهد کرد. درباره سرمایهگذاریهای انجام شده در راستای این قانون (در قالب طرح و شرکت)، مقرر شد شرکتهای مادرتخصصی گزارش آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی آنها را به همراه تصویب فهرست سالیانه به هیات واگذاری ارائه دهند.
- پیشنهاد درج عنوان «مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب» واقع در تهران در فهرست موارد مشمول واگذاری سال جاری مطرح شد. پس از بحث و بررسی، با درج عناوین «مجموعههای فرهنگی ورزشی آزادی، انقلاب، شهید شیرودی، شهید کبکانیان، شهید کشوری، اردوگاه تیمهای ملی امام رضا (ع) در رامسر و مجموعه سوارکاری نوروزآباد» در فهرست مزبور موافقت شد و مقرر گردید که «مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب» از اولویت واگذاری سال جاری خارج گردد.
- گزارشی از سازمان خصوصیسازی در خصوص امکان برگزاری مجمع صندوق سرمایهگذاری ETF پالایشی یکم با موضوع تقسیم سود همزمان با فرآیند عرضه صد هزار واحد ممتاز صندوق مذکور مطرح شد و بر ادامه فرآیند عرضه بنا بر ترتیبات از پیش تعیین شده تأکید گردید.
- با اصلاح جداول قیمت شرکتهای «پارس فولاد سبزوار»، «ملی کشت و صنعت و دامپروری پارس» و «ایران ترانسفو»، موضوع مصوبه مورخ ۲۸ آبان ۱۴۰۳ مورد موافقت قرار گرفت.
- مقرر شد عناوین شرکتهای «طراحی و ساختمان نفت»، «لوله گستر اسفراین»، «هلدینگهای نیروگاهی برق مناطق غرب، شرق و مرکزی»، «تولید نیروی برق شاهرود»، «تولید و بهرهبرداری سد و نیروگاه شهید عباسپور» و «ماشینسازی تبریز» از فهرست پیوست بند (۶) مصوبه مورخ ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ خارج گردند. بنابراین، با تغییر روش واگذاری این شرکتها از بورس به مزایده موافقت شد.
- با اصلاح بند (۲) مصوبه مورخ ۱۱ تیر ۱۴۰۳ مربوط به تعیین قیمت پایه و شرایط عرضه سهام شرکتهای «فولاد مبارکه اصفهان» و «ملی صنایع مس ایران»، موافقت شد و مقرر گردید به جای عبارت «به صورت نقد»، بند زیر به عنوان بند (ج) اضافه گردد:
ج) پرداخت وجه معامله طی مهلت ۲۰ روز کاری از روز عرضه و به صورت زیر خواهد بود:
- معادل ۱۰ درصد از طریق اتاق پایاپای شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه.
- معادل ۹۰ درصد خارج از اتاق پایاپای از طریق واریز به حساب اعلام شده توسط خزانهداری.
تبصره: چنانچه خریدار آستان قدس رضوی باشد، سازمان خصوصیسازی پس از دریافت تأییدیه صادر شده از سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر اجازه پذیرش مطالبات آستان از سوی سازمان یاد شده، به جای واریز وجه، نسبت به امضای فرم تسویه و قطعیت معامله اقدام خواهد کرد.
این مصوبه در اجرای قسمت اخیر ماده (۳۹) قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی ابلاغ میشود.
source