به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، فرشاد مقیمی، با بیان این مطلب افزود: امیدواریم به جهت تلاش های ایران خودرو در طراحی و تولید “ریرا” این خودرو مورد توجه مصرف کنندگان قرار گیرد؛ محصولی که در رده پروژه هایی است که با توجه به شرایط بازار، بسیار متمایز است اما تمرکز بر روی چنین محصولاتی می تواند شرایط خوبی را در برای این گروه خودروساز فراهم کند.
وی که در مراسم تحویل اولین سری از خودرو “ریرا” به مشتریان ایران خودرو سخن می گفت، در ادامه با اشاره به اینکه توسعه محصول جز وظایف خودروسازان است، اظهار داشت: اما در شرایطی که خودروسازان با زیان های سنگین مواجه هستند و سرمایه در گردش آن ها با چالش روبرو است چگونه می توانند توسعه محصول دهند.
رئیس هیات عامل ایدرو همچنین به توسعه بازار محصولات SUV اشاره کرد و ادامه داد: از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳، سهم خودروهای کراس اوور و SUV در دنیا از ۲۳ به ۵۶ درصد افزایش یافته است و در کشور ما از سال ۹۹ این سهم از ۱۴ به ۲۰ درصد رسیده است اما ۹۰ درصد سهم بازار این محصولات متعلق به خودروهای چینی و ۱۰ درصد را سایر خودروسازان آسیایی و اروپایی تامین می کنند بنابراین این که امروز ایران خودرو محصولی را در این کلاس به بازار عرضه می کند باید به مجموعه دست اندارکاران از شبکه تامین تا مدیران و متخصصان و سهامداران و در نهایت مشتریان این گروه صنعتی تبریک گفت که چنین پروژه خوبی به ثمر رسید؛ پروژه ای که به طور قطع موجب افتخار کشور خواهد شد.
مقیمی رعایت استاندارد ها و کیفیت را از نکات مهم در تولید خودروهای این کلاس دانست و تاکید کرد: اگر ایران خودرو مشتری ناراضی نداشته باشد حتما آغاز ری برندینگ این شرکت کلید زده خواهد شد.
وی در ادامه توجه به مباحثی چون پلتفرم های مشترک، هوش مصنوعی، کاهش هزینه تولید و متوازن سازی شبکه ارزبری صنایع و پی گیری کمیته خودرو را از اهداف مهم این معاونت در حوزه خودرو عنوان کرد و گفت: در حوزه سواری از سال ۱۴۰۲ تاکنون نزدیک به ۴۰ هزار خودرو وارد شده که ۲۴ هزار دستگاه نیز در گمرکات است اما در حوزه خودروهای سنگین از سال گذشته تاکنون ۱۸ هزار محصول وارد شده است جریانی که نشان می دهد زیرساخت تولید در این بخش روند کاهشی داشته است.
صنعت خودرو به پاشنه آشیل دولت تبدیل شده است
در ادامه این مراسم همچنین رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس کلید حل مشکلات صنعت خودرو را افزایش تیراژ و واگذاری این صنعت به بخش خصوصی دانست و گفت: دولت مدیر خوبی نیست و تنها باید سیاست گذاری و ریل گذاری کند و با وجود ناترازی هایی که در کشور و در تمامی بخش ها وجود دارد؛ چاره آن صرفا واگذاری مدیریت ها به بخش خصوصی است.
رضا علیزاده تصریح کرد: اگر خصوصی سازی به معنای واقعی انجام می شد تمام مشکلات حل شده بود اما متاسفانه صنعت خودرو به پاشنه آشیل دولت تبدیل شده است.
وی در ادامه اولویت مجلس را تعیین تکلیف مساله خودرو عنوان کرد و ادامه داد: در مجلس در مورد مساله واردات خودرو، تخصیص ۳ میلیارد و ۳۰۰ یورو برای واردات خودروهای نو و کارکرده را مصوب کردیم اما مسأله مهم بازار و راهکار بازار افزایش عرضه است و تا زمانی عرضه پا به پای تقاضا نشود مشکلات و نارضایتی ها حل نمی شود.
رئیس کمیسیون صنایع مجلس همچنین رضایتمندی مردم را شرط مهمی برای بازار خودرو دانست و افزود: امروز خودروساز، مصرف کننده و قطعه ساز ناراضی است و چاره رشد و بقای صنعت خودرو کشور فقط واگذاری امور به بخش خصوصی است.