به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در بحث حمل و نقل، سلول های سوخت هیدروژنی جدا از موارد زیست محیطی و آلایندگی برتری های زیادی نسبت به سوخت فسیلی و باتری ها دارند که میتوان از موارد زیر نام برد:
- برد مسافت بیشتر
- سوختگیری سریعتر
- قابلیت استفاده در خودرو های سنگین تجاری
- تطبیق پذیری بالا با انواع وسایل حمل و نقل
امروزه تکنولوژی هیدروژن با مشکلاتی مثل نبود زیرساخت، هزینه بالا و اتلاف زیاد انرژی در ساخت هیدروژن دست و پنجه نرم میکند اما کشور های کره جنوبی و ژاپن با سرمایهگذاری های کلان دولت و صنایع به دنبال حل کردن این مشکلات هستند.
تویوتا در سال 2014 مدل Mirai را عرضه کرد که یکی از اولین خودرو های هیدروژنی تولید انبوه جهان است.
از آن پس تویوتا هزینه تحقیقات خود را دو برابر کرده و در کنار سلول های هیدروژنی به استفاده از هیدروژن در پیشرانه های احتراقی پرداخته است که نتیجه آن با عنوان Corolla H2 Concept در نمایشگاه خودرو ژاپن در اکتبر امسال رونمایی شد.
شرکت هوندا در سال 2008 از مدل هیدروژنی Clarity رونمایی کرد که مدل های بعدی آن در سال 2021 از برنامه های این کمپانی خارج شدند، اما گفته شده هوندا درباره برنامه های خود تجدید نظر کرده و حالا به روی مدل CR-V FCEV کار میکند.
دولت ژاپن اعلام کرده تا سال 2030 بیشتر از 1000 ایستگاه سوختگیری هیدروژن ساخته خواهد شد و تولید هیدروژن به رقم 3 میلیون تن در سال خواهد رسید.
در کره جنوبی، بعد از رونمایی مدل Nexo FCEV در سال 2018 هیوندای با کمک دولت میلیارد ها دلار هزینه کرده تا بتواند قبل از رسیدن سال 2030 در این مسیر پیشگام باشد.
در اکتبر 2024 هیوندای از نسل سوم خودروی مجهز به سلول های سوخت هیدروژنی خود رونمایی کرد که INITIUM نام دارد. این خودرو به یک موتور با قدرت 202 اسببخار یا 150 کیلووات مجهز است و برد مسافت آن با هر بار سوختگیری به 650 کیلومتر میرسد. مدل جدید اوایل سال 2025 روانه بازار خواهد شد.
source