سخنان مهم مقام معظم رهبری درباره مذاکرات و اثر آن بر بازار خودرو
با توجه به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی (۶-۶-۱۴۰۳ ) در دیدار با هیات دولت ، به نظر می رسد زمینه برای آغاز مذاکرات و رفع تحریم ها با حفظ شان کشور ومنافع ملی فراهم شده باشد. سخنان مهم مقام معظم رهبری درباره مذاکرات و اثر آن بر بازار خودرو می تواند شرایط مناسبی را برای این صنعت به وجود بیاورد.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار رئیس جمهور و دولت چهاردهم، با شکرگذاری تشکیل سریع دولت با همت رئیس جمهور و کمک ارزنده مجلس، نکات مهمی را همچون رعایت اولویتهای فوری از جمله تورم و گرانی، چگونگی انتخاب مدیران و همکاران، حضور در میان متن مردم، ضرورت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی و توجه به تولید به عنوان کلید حل مشکلات اقتصادی، بیان کردند.
حضرت آیتالله خامنهای با تمجید و تکریمِ حرکت پرشکوه اربعینی مردم، هفته دولت را تبریک گفتند و با گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و همچنین شهید رئیسی و همراهانش، ابراز امیدواری کردند هفته دولت در همه سالهای طولانی خدمت دولت چهاردهم، هفته امید و مژده و گزارشهای شادیبخش باشد.
ایشان تشکیل به موقع دولت را لطف پروردگار و نعمتی بزرگ خواندند و از همه کسانیکه بعد از حادثه تلخ شهادت آقای رئیسی و همراهانش به اداره عادی کشور و برگزاری انتخاباتی امن و سالم کمک کردند -از جمله دستاندرکاران دولت قبل، رسانه ملی و دیگر دستگاهها- تشکر کردند.
رهبر انقلاب در بیان چگونگی مشورت رئیس جمهور با ایشان درباره کابینه گفتند: بنده تعدادی را که میشناختم و یا در مورد صلاحیت آنها از منابع مورد وثوق مطمئن شده بودم، تأیید و بر برخی اسامی تأکید کردم اما درباره تعداد بیشتری که نمیشناختم گفتم نظری ندارم که ایشان توانست مجلس را قانع کند و برای همه رای اعتماد بگیرد.
ایشان افزودند: امروز همه وزیران محترمی که مورد اعتماد رئیس جمهور و مجلس قرار گرفتهاند، مقامات عالیرتبه کشورند و وظیفه همه، حمایت و کمک برای موفقیت آنهاست.
حضرت آیتالله خامنهای در بخش دیگری از سخنانشان، نهراسیدن از موانع را مورد تأکید قرار دادند و با اشاره به این واقعیت که هیچ برنامه و کاری بیمانع نیست، افزودند: گزینه اول بعضیها در برخورد با موانع، عقبنشینی است اما این رویکرد خطا است و باید از مانع عبور کرد و یا آن را دور زد و البته بعد از انجام همه کارها، گاهی یک عقبنشینی تاکتیکی هم ممکن است لازم باشد اما نباید به محض برخورد با مانع از حرف و رأی خود عقبنشینی کرد.
ایشان در نکتهای دیگر با تأکید بر اینکه به دشمن نباید امید بست و منتظر آن ماند، گفتند: این واقعیت در سخنان رئیسجمهور و اظهارات چند روز قبل وزیر امور خارجه نیز وجود داشت؛ البته این منافاتی ندارد که در جایی با دشمن تعامل کنیم بلکه مسئله این است که نباید به او امید بست و اعتماد کرد.”
با توجه به سخنان ایشان به نظر می رسد دستگاه دیپلماسی کشور می تواند زمینه سازی برای مذاکرات مجدد و شکستن سد تحریم ها را فراهم کند.
آغاز روند مذاکرات به نوبه خود گذشته از اثرات روانی وموثر بر نرخ ارز و قیمت ها در بازار خودرو ، مسیر را برای مذاکرات مستقیم با شرکت های غیر چینی فراهم کند.
این موضوع نیز علاوه برارتباط و امکان سفارش گذاری مستقیم،کوتاه شدن زمان ثبت سفارش ، حمل و نقل می تواند از یک سو با افزایش تیراژ،سرعت عرضه و از سوی دیگر با تنوع ، رقابت و کاهش قیمت ها در بازار خودرو همراه شود.
همچنین با ایجاد افزایش امیدواری به آینده امکان خروج هرچه سریعتر و بیشتر تقاضاهای دلالی و رانت محور از بازار نیز فراهم می شود. ضمن اینکه احتمال خارج شدن خودروهایی که به منظور کسب سود بیشتر در پارکینگ ها نگهداری می شوند ، بیش از پیش می شود.
در همین حال و با مهیا شدن شرایط و تثبیت آن امکان بازگشت شرکای قدیمی و مطرح اعم از چینی و غیر چینی فراهم می شود.
دراین شرایط چین دیگر تنها منبع بازار خودرو نخواهد بود. البته با توجه به جایگاه این کشور در صنعت خودروسازی جهان شراکت و همکاری با آنان اجتناب ناپذیر است.اما با بهبود روابط با سایر کشور حداقل می توان از موضع برابر و یا در شرایط بهتر با آنها مذاکره کرد.می توان بازهم برندهای مطرح و برترچینی را در کشور مشاهده کرد.
به عبارت دیگر نفس آغاز مذاکرات به تنهایی می تواند فردای بهتری برای بازار خودرو ،کاهش قیمت ها و افزایش رقابت را فراهم کند. رقابتی که در نهایت می تواند شرایط بهتری برای مصرف کنندگان به وجود بیاورد.این همان خواسته است که تمام دولت ها به دنبال آن هستند و این بار باید از این فرصت بهترین استفاده را برد.
بازار خودرو تحریم صنعت خودرو
source