مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران گفت: بر اساس آییننامه تعیین سقف بیمه شخص ثالث در صورت نداشتن معاینه فنی وسیله نقلیهای پنج درصد به قیمت پایه بیمه آنها افزوده میشود اما برغم گذشت هفت سال توجهای به این موضوع نشده است.
سیدمحمدمهدی میرزاییقمی روز شنبه با بیان اینکه بحث بیمه، یکی از موارد قانونی است که تاکنون اجرایی نشده است، اعلام کرد: رقمهایی که چه بیمه شخص ثالث و چه بیمه بدنه خودرو مشخص میکنند، بر اساس ریسک تصادفات خودرو است و معاینه فنی یکی از مواردی که ریسک تصادفات خودرو را کاهش میدهد.
وی اظهار کرد: بر اساس آییننامه تعیین سقف بیمه شخص ثالث در صورت نداشتن معاینه فنی وسیله نقلیهای پنج درصد به قیمت پایه بیمه آنها افزوده میشود که اما متاسفانه علیرغم گذشت هفت سال توجهای به این موضوع نشده است.
میرزایی قمی با اعلام اینکه با تخصیص کد تخلف به دوربین های راهنمایی و رانندگی کلیه تخلفات قابل اعمال قانون است، افزود: بحث استعلام سامانه سیمفا موضوعی است که موجب محدودیت در سقف تعداد جرایم و اعمال قانون برای تخلفات شده و در واقع دوربینهای پلاک عکس را ثبت میکنند و بر اساس شماره وی آی ان (VIN) این استعلام گرفته میشود که آیا معاینه فنی دارد یا خیر؟
وی ادامه داد: متاسفانه برای شهر تهران سقف و محدودیت استعلام تعیین کردهاند؛ بطور مثال استعلام روزانه تا حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه اعم از خودرو، موتورسیکلت و در واقع همه وسایل نقلیه وجود دارد اما عملا استعلام حدود ۳۰۰ هزار دستگاه بیشتر نیست.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران اضافه کرد: در این زمینه بحثهای مالی وجود دارد که اگر میزان استعلامها فراتر از این باشد باید هزینهای پرداخت شود؛ در واقع شهرداری تهران به ازای هر تراکنش استعلام VIN باید مبلغی را پرداخت کند.
میرزاییقمی یادآور شد: در این زمینه همچنین شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران و فاوا بدنبال خرید دوربینهای جدید و تعویض قطعه و تجهیز دوربینهای قدیمی است.
ایرنا
source