در نشست «خودرو در پیچ سیاست» بررسی شد / چگونگی شکوفا شدن صنعت خودروسازی ایران

اندیشکده خودرو
اندیشکده خودرو

در اولین روز هفته جاری، اندیشکده خودرو میزبان جمعی از فعالان با موضوع «خودرو در پیچ سیاست» بود. در این نشست و با حضور انجمن های مرتبط چگونگی شکوفا شدن صنعت خودروسازی ایران بررسی شد.


تیگو 7 پلاگین هیبرید


تیگو 7 پلاگین هیبرید

به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، در نشست اندیشکده خودرو آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازی، احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان، هادی ملکان، رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان خودرو، عباسعلی غیاثی، دبیر انجمن خدمات پس از فروش و علی خسروانی، نایب رئیس انجمن فروشندگان خودرو، حضور داشتند.

محبی نژاد: با تغییر دولت ها و مجلس ها قواعد و اصول تغییر نکند

در ابتدای این نشست که به میزبانی اندیشکده خودرو در محل موزه خودروهای کلاسیک برگزار شد، دبیر انجمن صنایع همگن قطعه سازی با اشاره به این‌که صنعت خودرو کشور شاید شدیدترین صنعتی است که سیاسی اداره می شود تأکید کرد: «باید با کمک اندیشکده ها و حمایت مسئولان رده بالای کشور و تمرکز سیاست گذاری خودرو بتوانیم یک‌ سری اسناد بالادستی برای صنعت تدوین کنیم و این اسناد بالادستی با یک افق چشم انداز ده ساله به اضافه نقشه راه صنعت خودرو تعریف شود که همه بازیگران و ذی‌نفعان این صنعت اعم از تولیدکنندگان مواد اولیه، تولیدکنندگان قطعات و تولیدکنندگان خودرو، خدمات پس از فروش و… تحت پوشش اسناد بالادستی قرار گیرند که با تغییر دولت ها و مجلس ها قواعد و اصول تغییر نکند.»

محبی نژاد اظهار کرد: «باید ضمانت اجرایی تحقق این برنامه ها وجود داشته باشد و صنعت خودرو ربطی به این‌که چه دولتی سر کار است نداشته باشد.»

وی ادامه داد: «برخی این صنعت را به عمد با صنایع موشکی کشور مقایسه می کنند، در حالی که، صنعت موشکی و نظامی ما یک صنعت توانمند است و دلیل آن نیز تمرکز سیاست‌گذاری است و در این بخش از صنعت اسناد بالادستی داشتیم که با تغییر دولت ها و مجلس ها مسیر تغییر نکرده است.»

دبیر انجمن همگن قطعه سازی با بیان این‌که ایراد ما در سیاست گذاری هاست افزود: «عدم توجه به سیاست گذاری ها باعث می شود یک صنعت مانند خودرو کاسه چه کنم در دست گرفته باشد. عدم تمرکز سیاست‌گذاری و تشتت آرا توسط بیست و چند نهاد باعث شده است وضعیت صنعت خودرو به این شکل باشد.»

محبی نژاد ابراز امیدواری کرد که دولت و مجلس جدید، گوشی شنوا برای شنیدن صدای بخش صنعت خودرو داشته باشد.

نعمت بخش: خودروسازان ۲۲ ماه افزایش قیمت نداشته اند

دبیر انجمن خودروسازان کشور نیز با بیان این‌که مظلوم ترین صنعت، صنعت خودرو کشور است تصریح کرد: «به گفته نماینده شورای رقابت ۲۲ ماه است افزایش قیمت نداشته ایم. این در حالی است که قیمت مواد اولیه افزایش داشته اما خودرو افزایش قیمت نداشته است. سال گذشته بیش از یک میلیون خودرو تولید شده است. اکثر محصولات ایران خودرو و سایپا زیر قیمت تولید عرضه شده اند.

نعمت بخش اضافه کرد: «کالاهای اساسی ۷۰ درصد رشد کرده اند، اما دولت بی‌خیال است. پرسش این است که چرا فکر می کنند خودرو مثل بنزین است؟ چرا جرئت دخالت ندارد؟ این در حالی است که ستاد امر به معروف هم به ۲۳ نهاد مداخله گر اضافه شده است.»

وی ادامه داد: «برای توسعه صنعت خودرو باید ببینیم که دنیا چه مسیری را طی کرده است تا ما هم همان راه را برویم.»

دبیر انجمن خودروسازان کشور افزود: «زمانی که سیتروئن و رنو به ایران آمده بودند طی نامه ای به وزیر وقت (نعمت زاده) پیشنهاد دادم که باید اجازه داد خودروساز خارجی به کشور بیاید و از صفر تا ۱۰۰ کار را خودش انجام بدهد. ما هم فقط باید از آن‌ها بیاموزیم، نباید ابداع کنیم بلکه باید کاری را که در دنیا صورت گرفته است انجام دهیم تا به سرانجام برسیم.»

ملکان: زنجیره ارزش در کنار هم باشند

رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان خودرو نیز در ادامه این نشست گفت: «برای این‌که حرکت آفرینی کنیم باید به جرم بحرانی برسیم، زنجیره ارزش خودرو هر کدام توان خود را دارد. به جای این‌که این زنجیره را در تقابل ببینید باید در کنار هم باشند. در این صورت می توانند حرف خود را به گوش متولیان برسانند.»

هادی ملکان اضافه کرد: «در واقع، این امر اجماع نخبگان است که یکی از شروط توسعه صنعت خودروسازی به شمار می آید. اندیشمند باید صدای مردم را شنیده و به گوش حکمران برساند. این‌جا حکمرانی خوب و مسیر توسعه شکل می گیرد.»

وی ادامه داد: «هر روز تغییر دستورالعمل و قانون سبب شده است برنامه ریزی نداشته باشیم، ما انتظار نداریم همه چیز به نفع یک عضو زنجیره باشد بلکه سیاست ها ثابت شود، اجماع نخبگانی نیازمند آن است که متخصصان با هم حرف بزنند.»

رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان خودرو در ادامه با اشاره به متوقف بودن فعالیت صنف واردکنندگان طی سال های گذشته بیان کرد: «طی ۲ سال گذشته با تلاش های دولت سیزدهم واردات را از سر گرفتیم و خوب بود که این اتفاق به تعادل بازار کمک کند.»

ملکان ادامه داد: «البته در این مدت افرادی کمک کردند، اما با تغییرات گسترده قوانین مصوبه ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ نمی دانیم چه کنیم، اگر بگویند برنامه ۵ ساله باشد. در این‌جا همه زنجیره کنار هم هستند و در ابتدای دولت چهاردهم نیز هستیم و جمع بندی کنیم اگر سیاست گذاران بخواهند کمک کنند، می توانیم به جمع بندی برسیم.»

غیاثی: خدمات پس از فروش ضررده هستند

دبیر انجمن خدمات پس از فروش نیز با اشاره به این که مجوز واردات دستگاه های مورد نیاز را نمی دهند گفت: «به ما هم ارز اختصاص نمی دهند. سیستم خدمات را ضررده کرده و می گویند سود در فروش است، اما خدمات پس از فروش سودآور نیست و سود ندارد. نظارت چندگانه هم دخیل است و به فساد کشیده می شود.»

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: «در حال حاضر، با مشکل عدم ثبت سفارش ماشین آلات و قطعات آموزشی مواجه هستیم. در سال جاری به ما ارز نداده اند و هرچه گرفته ایم برای سال گذشته است.»

خسروانی ؛

نایب رئیس انجمن نمایشگاه داران خودرو در ادامه با بیان این که حوزه خودرو یک اکوسیستم است بیان کرد: «در اکوسیستم اگر یک جز از کار بیافتد کل مجموعه معیوب است، اکوسیستم خودرو شامل تولیدکننده قطعه و خودروساز و شبکه خدمات واردات و شبکه فروش و مشتری است.‌ هر کدام از این اجزا از کار بیافتد همه از کار می افتند.»

علی خسروانی اضافه کرد: «چه طور می شود در کشور قطعه ساز خودروساز واردکننده و… به فکر مردم نباشد؟ نباید واردات قوی و مونتاژ ضعیف یا مونتاژ قوی و واردات ضعیف باشد. باید در نظر داشت که مصرف کننده اصلی ترین جز بازار است. شاید باید جاهایی از مشتری حمایت کرد، اما متأسفانه شاهد اتفاق بد در بازار خودرو هستیم. این اتفاق این است که خودرو از سبد خانوار حذف شده است.»

۵ امتیاز از ۲ رای

source

توسط khodrocamp.ir