بر این اساس؛ نمادهای ایران‌خودرو، سایپا، گسترش ‌سرمایه‌گذاری ایران‌خودرو، گروه بهمن، کرمان‌خودرو، ایران‌خودرودیزل، سایپادیزل، زامیاد، بهمن‌دیزل و پارس‌خودرو منفی شدند. همچنین روز سه‌شنبه در گروه خودرویی طی ۲۱هزار نوبت معاملاتی ۴۰۶میلیون سهم به ارزش ۱۳۴میلیارد تومان موردمعامله قرار گرفت که نسبت‌به روز ‌دوشنبه با افت روبه‌رو شد. همچنین ارزش بازار گروه خودرویی تا پایان معاملات روز دوشنبه بالغ‌بر ۲۲۴ هزار میلیارد تومان شد.

بورس نزول کرد

روز دوشنبه و در جریان معاملات بازار سهام، شاخص‌کل بورس با افت ۱۱.۲۹۶واحد در محدوده ۲میلیون و ۱۲۰هزار واحدی قرار گرفت. شاخص‌کل ‌هم‌وزن نیز با کاهش ۴.۳۱۴ واحد در محدوده ۶۷۸هزار واحدی ایستاد. در این بازار نیز ۹.۹میلیارد ورقه سهم به ارزش بیش‌از ۸.۲هزار میلیارد تومان معامله شد. شاخص فرابورس نیز با افت ۱۴۴واحدی در محدوده ۲۱هزار واحدی قرار گرفت.

در فرابورس نیز ۵میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش‌از ۷.۸هزار میلیارد تومان مورد دادوستد قرار گرفت. این درحالی است که بورس دیروز هم با افت روبه‌رو شد تا وضعیت این بازار همچنان تعریفی نداشته باشد. این روزها حال بازار سرمایه خوب نیست و حتی انتخابات ریاست‌جمهوری هم نتوانست شرایط را در بازار سرمایه تغییر دهد.

به‌نظر می‌رسد بازار سرمایه به اسامی مطرح‌شده برای تیم اقتصادی دولت چهاردهم واکنش منفی نشان داده است و همین موضوع خود را در شدت یافتن ریزش بورس نشان می‌دهد.

در این رابطه کارشناسان بازار سهام معتقدند فضای آرام سیاسی و کاهش ریسک‌های سیستماتیک برای بازار سرمایه حائزاهمیت است.

بورس ذاتا ریسک‌گریز است و در نقطه مقابل افزایش ریسک غالبا باعث رشد نرخ ارز می‌شود به همین خاطر کنترل آرامش داخلی و توازن سیاست خارجی می‌تواند شرایط را در بازار سرمایه و ارز آرام کند و حداقل باعث ایجاد ثبات دراین بازار شود. بازار سرمایه در سایه دولت‌های مختلف از بخشنامه‌ها و ابلاغیه‌های ناگهانی و قیمت‌گذاری دستوری رنج برده است.

مهم‌ترین چالش‌های بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های موجود در بازار سرمایه گفت: افزایش بهای تمام‌شده در شرکت‌های بورسی درآمد آن‌ها را کاهش داده و موجب کاهش حاشیه سود شرکت‌ها شده است.

مجید عشقی تاکید کرد: قیمت‌گذاری دستوری صنایع مختلف کشور را با چالش‌های بسیار زیادی مواجه کرده است. همچنین هزینه بالای انرژی، آسیب‌های جبران‌ناپذیری به صنایع مهم و بنیادی کشور وارد کرده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار بیان کرد: بالا بودن نرخ بهره، شکاف زیاد نرخ نیما و آزاد و نحوه تعیین و اعلام قیمت نهاده‌ها و خوراک و انرژی صنایع از دیگر چالش‌ها به‌شمار می‌روند.

افزایش نرخ «اخزا» به دلیل انتشار گواهی سپرده ۳۰درصد و همچنین بند «س» تبصره ۶ قانون بودجه هم زمان تاثیرات منفی بر بازار گذاشت. بنابراین انتظار می‌رود با اجتناب از برخی تصمیم‌گیری‌های نادرست و پشت‌سرهم، آسیب‌های بیشتری به بازار وارد نشود.

source

توسط khodrocamp.ir