چه خبر از پروژه پاژ سایپا و K112 ایران خودرو؟

در نخستین نمایشگاه تحول صنعت بود که گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا برای نخستین بار از پروژه ای مشترک به نام K112 و پاژ رونمایی کردند. اکنون با نزدیک شدن به سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو این پرسش پیش می آید که چرا خبری از این پروژه نیست.
فهرست مطالب
- معرفی پاژ و K112
- مشخصات فنی پاژ و K112
- آیا این دو پروژه ارزش بالایی دارند؟
در سال های اخیر، به وعده های شتاب زده و رونمایی های دستوری دو خودروساز بزرگ دولتی، سایپا و ایران خودرو، عادت کرده ایم. یک روز برای ابقای وزیری پروژه هاچبک جایگزین پژو ۲۰۷ در خام ترین حالت ممکن توسط ایران خودرو رونمایی می شود و روز دیگر برای ابقای مدیرعاملی در پیش چشمان وزیر، پروژه ای به نام پاژ با شتاب زدگی و هیچگونه برنامه ریزی خاصی پرده برداری می شود.
شهریور ماه ۱۴۰۱ بود که در نخستین نمایشگاه تحول صنعت خودرو از پروژه K112 ایران خودرو و پاژ سایپا پرده برداری شد و طبق وعده ها قرار بر تولید این دو خودرو تا پایان ۱۴۰۲ بود، اما امروز با گذر کردن از خرداد ماه ۱۴۰۳ و رسیدن به اواسط تیر ماه و موعد برگزاری سومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو، همچنان شاهد آن هستیم که کوچک ترین خبری از این دو پروژه نیست و گویی هر دو خودروساز وعده های سر خرمن خود را به کلی فراموش کرده اند.
معرفی پاژ و K112



پاژ یا K112 همان هاچ بک اقتصادی است که طی یک پروژه مشترک با ایران خودرو بر مبنای رنو کویید طراحی شده و قرار است ایران خودرو و سایپا هر کدام محصول اقتصادی خود را روی این پلتفرم معرفی کنند. پاژ یک هاچ بک اقتصادی کلاس A است که با هدف ارائه یک خودروی ارزان قیمت به بازار می آید. این خودرو براساس پلتفرم رنو کویید طراحی شده است و از نظر ابعاد و اندازه در محدوده کوییک و اطلس قرار می گیرد.



پاژ یا K112 را می توان یک هاچ بک کراس شهری دانست که شاید آنچنان برای ترددهای طولانی و بین شهری مناسب نباشند، اما با ظاهر بهروز و جذاب تر و صد البته هماهنگ تر خود نسبت به محصولاتی چون کوییک و اطلس، می توانند نیازهای بسیاری از افراد به این قبیل خودروها را در بازار برطرف کنند. پیشتر طبق وعده های مسئولان سایپا در زمان رونمایی از پیشرانه ME16، قرار بود پاژ در زمستان ۱۴۰۲ وارد خط تولید شود، اما همچنان با گذشت حدود ۴ ماه از سال ۱۴۰۳، نه خبری از پاژ است و نه از پروژه K112 ایران خودرو.
مشخصات فنی پاژ و K112
پروژه K112، یا همان خودروی اقتصادی ایران خودرو، و پاژ طبق شنیده ها به یک پیشرانه با حجم دقیق ۱۰۴۸ سی سی مجهز خواهد شد. موتور ۳F0N ایران خودرو ۱۰۴۸ سی سی حجم دارد و با سه سیلندر و ۱۲ سوپاپ به سامانه زمان بندی متغییر سوپاپ ها مجهز است. این پیشرانه که تنفس طبیعی است و پاشش سوخت آن به صورت چندنقطه ای انجام می شود، ۷۰ تا ۷۵ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۹۰ تا ۱۰۰ نیوتن متر تولید می کند و این امکان را فراهم می سازد در صورت نصب بر روی خودروهای کوچکی مانند محصولات کلاس A و B، مصرف سوخت بهینه ای در محدوده کمتر از ۵ لیتر داشته باشد. پایه پیشرانه های خانواده ۳FX، که ۳F0N هم جزو آن هاست، با استاندارد آلایندگی یورو ۶ همراه است و از نگاه بسیاری از کارشناسان، دانش فنی ماهله را با خود به همراه دارد. همچنین میزان آلایندگی این پیشرانه در حالت ایده آل ۱۱۴ گرم دی اکسید کربن به ازای هر کیلومتر پیمایش است.
آیا این دو پروژه ارزش بالایی دارند؟
در خصوص پروژه K112 و پاژ باید گفت در بازار داخلی ما به وضوح خلأ یک هاچبک کراس اصولی و درست با قیمت مناسب که بتواند جانشین مناسبی برای ۲۰۶ هاچبک و سایپا ۱۱۱ باشد به چشم می آید و به همین سبب این پروژه را می توان تا حد زیادی با ارزش و مهم تلقی کرد. از مصادیق این خودرو در خارج از مرزهای ایران دقیقاً می توان به داچیا اسپرینگ در دو گونه برقی و بنزینی و رنو کویید و همچنین نسخه چینی آن ها تحت برند دانگ فنگ اشاره کرد. از رقبای اصلی این پروژه در داخل هم می توان به اطلس و کوییک اشاره داشت، که اولی از ناهمگونی در طراحی نمای جلو و کنار و عقب و دومی از قدیمی شدن زبان و سبک طراحی رنج می برند و پژو ۲۰۶ خوش فروش هم که به علت هایی همچون پاس نکردن استانداردها از خطوط تولید کنار رفته است. پس به این دلایل ذکرشده می توان پروژه K112 ایران خودرو و پاژ سایپا را تا حدود زیادی حائز اهمیت برشمرد.
تلگرام
و
اینستاگرام
اسب بخار دنبال کنید.
K112 ایران خودرو پاژ سایپا نمایشگاه تحول صنعت خودرو
source