کسانی که دارای یک پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودرو موضوع پلاک مذکور، بیش از پنج سال باشد، از ممنوعیت ثبتنام و خرید خودرو مستثنی شدند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «مکاسب نیوز» به نقل از تسنیم، براساس ماده 3 دستورالعمل اصلاحی که دستورالعمل قیمتگذاری خودرو اشاره دارد قیمتهایی که توسط سازمان حمایت محاسبه میشود، به وزارت صمت اعلام شود و وزارت صمت نیز قیمتها را با رعایت مفاد این دستورالعمل به خودروسازان ابلاغ خواهد کرد. (در مصوبه 543، نتایح محاسبات در کارگروه خودرو ارائه و به تصویب شورای رقابت میرسید)
تبصرهای دیگر نیز به این ماده بند ماده 3 اضافه شده است که تاکید دارد: قیمت کلیهخودروهای وارداتی براساس ضوابط قیمتگذاری کالاهای وارداتی مصوب هیات تعیین و تصویب قیمتها، توسط سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و توسط عرضهکننده خودرو، لازمالاجراست.(الحاقی طی مصوبه 614 تاریخ 2 آبان 1402)
در بند 2 این ماده (3-2) و تبصره آن، واژههای کارگروه خودرو به وزارت صمت تبدیل شده است.
محدودیت خرید خودرو برای دارندگان پلاک انتظامی بالای 5 سال رفع شد
در ماده 4 دستورالعمل اصلاحی تاریخ 16 دی 1402 که شرایط طرف تقاضا را تشریح میکند، ذیل بند 4 در قالب تبصره آمده است که کسانی که دارای یک پلاک انتظامی فعال هستند و عمر خودرو موضوع پلاک مذکور، بیش از پنج سال باشد، از ممنوعیت ثبتنام و خرید خودرو مستثنی هستند.
همچنین طی مصوبه 571 شورای رقابت تاریخ 2 خرداد 1402، بند “عرضهکننده موظف است روشهای بازدارنده برای جلوگیری از انتقال سند حداقل به مدت یکسال، از جمله در رهن گرفتن سند خودرو، را اتخاذ و اجرا کند” حذف شده است.
در بند ٩ ماده 4 (شرایط طرف تقاضا) یاد شده است که مبلغی از بهای فروش خودرو باید در حساب خریدار موجود باشد که براساس نوع برنامه فروش متغیر است:
الف) در روشهای فروش فوری یا فوقالعاده، 50 درصد از مبلغ خودرو (بر اساس بخشنامه اعلامی فروش) باید در حساب بانکی متقاضی باشد و تا پس از خرید خودرو، امکان برداشت آن مبلغ وجود نداشته باشد.
ب) در روش پیشفروش، بهاندازه مبلغ پیش پرداخت (و براساس بخشنامه اعلامی فروش) که با توجه به تبصره ١ ماده 4 آییننامه اجرایی قانون حمایت از مصرفکنندگان خودرو مصوب هیات وزیران، حداکثر تا 50 درصد از مبلغ فروش خودرو میبایست در حساب بانکی متقاضی موجود باشد و تا پس از خرید خودرو، برداشت ممکن نباشد.
تبصره: مشمولان ماده ١٢ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 24 مهر 1400 و تبصره 5 قانون اصلاح ماده 10 ساماندهی صنعت خودرو مصوب 9 آذر 1401، مشمول این ماده نیستند.
خودروسازان موظف به ارائه برنامه تولید در ابتدای هر سال به وزارت صمت شدند
بر اساس بند ١ ماده 5 دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری، که به موضوع شرایط طرف عرضه میپردازد، تولیدکنندگان خودرو (اعم از تولید داخلی و مونتاژی) موظفند در ابتدای هر سال، برنامه تولید را به تفکیک ماه، به شورای رقابت و وزارت صمت اعلام کنند. (اصلاحی طی مصوبه 6٣٣ تاریخ 16 دی 1402).
بر اساس تبصره ٢ این ماده، سازمان حمایت بطور مستمر وضعیت عرضه و تعهدات تولیدکنندگان خودرو را پایش و گزارش آن را به شورای رقابت ارائه خواهد کرد.
همچنین بند ٣ این ماده، تاکید دارد که هرگونه تغییر قیمت خودرو ناشی از نصب آپشن یا قطعات که اجباری (و براساس الزامات قانونی) نباشد، پس از تایید وزارت صمت به سازمان حمایت اعلام و اثر قیمتی آن جهت تایید و ابلاغ به وزارت صمت، اعلام شود.
بند 5 این ماده نیز تاکید دارد که عرضهکنندگان خودرو مکلفند در زمان انعقاد قرارداد فروش خودرو به مشتریان، اطلاعات مربوط به خودرو خریدار را در سامانه یکپارچه عرضه خودرو ثبت کنند. نظارت بر عملکرد عرضهکنندگان خودرو در سامانه مذکور، بر عهدهی وزارت صمت خواهد بود.
بر اساس ماده 6 دستورالعمل اصلاحی تنظیم بازار خودرو سواری، وزارت صمت میتواند پیشنهادی جهت خروج برخی از خودروها از شمول ضابطه قیمتی بند ٣-١ ماده ٣ و نیز ماده 4 این دستورالعمل، با تعیین کف مقدار عرضه به شورای رقابت ارائه کند.
source