به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اختتامیه همایش حدیث پژوهش با حضور حجت الاسلام قاضی عسکر تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام، محمد جواد هراتی قائم مقام وزیرعلوم در امور علوم انسانی و مسئولان دانشگاه قرآن و حدیث شهرری در مکان آن دانشگاه واقع در محوطه آستان مقدس عبدالعظیم حسنی برگزار شد.

خانم میرزایی دبیر همایش «حدیث پژوهش» در این مراسم گفت: دانشگاه افتخار این را دارد در عرصه های تخصصی همچون آموزش و پژوهش ورود جدی داشته باشد. این رویداد دو سالانه است که یازدهمین دوره آن را برگزار کردیم. در دو محور علوم و معارف قرآن و حدیث و نیز مطالعات میان رشته ای قرآن و علوم انسانی همچون محور عفاف و حجاب شروع به کار کردیم. آنچه این همایش را با همایش همسان خود متمایز می کند، نگاه ویژه به نوقلمان است. توجه به مسائل روز مثل عفاف و حجاب، نشان دهنده ظریف اندیشی دانشگاه است.

وی افزود: تأکیدمان از همان ابتدا نگرش ویژه به نوقلمان و باز کردن فرصتی برای عرض اندام پژوهشگران جوان برای تحلیل علمی بود. از طریق این همایش،‌ زاویه دید جوان را به سمت رسمیت شناختن دانش او بردیم. دانشگاه با فراهم کردن بستر رشد و ارتقای پژوهشگران نوپا به دنبال این است که از ذهن جوال جوان تولید علم کند. سعی شد در حد توان این نگاه اجرا شود. از این جهت از مجموع 110 مقاله در دو سطح پژوهشگران و نوقلمان به تفکیک داوری شد. 88 مقاله در مرحله ارزیابی قرار گرفت و 25 استاد از اعضای هیئت علمی در گرایش های علمی مختلف ثمره ارزیابی‌شان، منتخب هایی بود که آثارشان ارزش علمی بالاتری داشت. ثمره این داوری‌ها و ارزیابی‌ها در دو مرحله به این صورت شد که 3 مقاله حائز رتبه پژوهشی و 2 مقاله از نوقلمان برگزیده شدند و سه مقاله، رتبه ترویجی را به خود اختصاص دادند. از بین این مقالات دو مقاله در حوزه نوقلمان بود. یک مقاله هم قابل تحسین شناخته شد. از مقطع دانشجویی ترم 5 اثر قابل قبولی دریافت شد.

محمدجواد هراتی قائم مقام وزیر در امور علوم انسانی در ادامه این نشست گفت: پژوهش های ما باید مسئله محور و در راستای حل یک مسئله و مشکل باشد. مقام معظم رهبری بارها به خصوص در آیین نامه ارتقاء بر این موضوع تأکید داشتند که پژوهش ها باید برای حل مسئله باشد. شاید همه ما به این نکته واقفیم و مقام معظم رهبری در دیدار اخیر دانشجویان تأکید کردند که وضعیت پژوهش در برخی حوزه ها قابل قبول نیست و صرفاً برای ارتقای استاد است. کاری که در سطح وسیع مرحوم آیت الله ری شهری انجام دادند، بسیار قابل تحسین است.

وی افزود: موضوع پژوهشی که در این مجموعه قرآنی و حدیثی یعنی دانشگاه قرآن و حدیث در حال انجام است، یک موضوع خاص است که باید توجه ویژه به آن داشته باشیم. قرآن دریایی از معارف است. آنچه بشر نیاز دارد، در این قرآن وجود دارد. یک وقتی سؤالم بود که چگونه می شود یک کتابی با این همه آیات و مباحث مختلف در آن وجود داشته باشد. این امر دغدغه هر جوان مسلمانی می تواند باشد. از این جهت باید بیشتر به پژوهش قرآنی دامن زد که البته یک شرط دارد. عالمان می گویند گیرنده درونی ما مهم است. اگر این گیرنده ها خوب کار کند، استنباط و نکات قرآنی، صحیح‌تر می شود. اگر درون خود را درست نکرده باشیم، پژوهش های ما خیلی مؤثر نخواهد بود و ممکن است حتی کار به انکار کشیده شود.

در ادامه این مراسم هر یک از برگزیدگان به ارائه مقالات خود پرداختند و برنامه با تقدیر از آن برگزیدگان پایان یافت.

انتهای پیام/

source

توسط khodrocamp.ir