بیش از هزاران سال است که از انار و آب انار به دلیل خواص جادویی آنها برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده شده است. انار را می‌توان از جمله پرفایده‌ترین میوه‌ها در کره زمین دانست. ترکیبات بی‌نظیر موجود در این میوه پاییزی قابلیت پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها را دارد و در علم پزشکی همواره مورد توجه بوده است. در این مطلب از مجله داروخانه آنلاین مثبت سبز با خواص انار بیش از پیش آشنا خواهید شد.

آنچه در این مقاله می خوانیم

خواص انار چیست؟

انار یک میوه خوشمره و مغذی است که مهم‌ترین خواص آن را اینچنین می‌توان برشمرد:

  • غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها: انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است که می‌توانند به محافظت از بدن در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند باعث بروز بیماری‌های مختلفی مانند سرطان، بیماری قلبی و پیری زودرس شوند.
  • دارای اثرات ضد التهابی: انار دارای خواص ضدالتهابی قوی است که می‌تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. التهاب یکی از عوامل اصلی بروز بسیاری از بیماری‌های مزمن مثل آرتریت است.
  • بهبود سلامت قلب: انار می‌تواند در بهبود سلامت قلب موثر باشد. این میوه می‌تواند به کاهش کلسترول بد خون، افزایش کلسترول خوب خون و کاهش فشار خون کمک کند.
  • بهبود سلامت مغز: انار می‌تواند به بهبود سلامت مغز کمک کند. این میوه می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
  • بهبود سلامت پوست: انار در بهبود سلامت پوست نقش دارد. این میوه لذیذ می‌تواند به کاهش چین و چروک، بهبود رنگ پوست و محافظت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از نور خورشید کمک کند.
  • بهبود سلامت دستگاه گوارش: انار سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد. این میوه می‌تواند به افزایش حرکات روده و کاهش خطر ابتلا به یبوست کمک کند.

به تفصیل در ادامه به برخی از خواص انار خواهیم پرداخت:

انار سرشار از مواد مغذی

انار قرمز رنگ و گرد است و از برخی زوایا ظاهری شبیه به گل دارد. قطر این میوه بین 5 تا 12 سانتی متر بوده و پوستی ضخیم و غیر خوراکی دارد. انار دانه‌هایی قرمز، آبدار و ترش و شیرین دارد که علاوه بر طعم دلچسب، مواد مغذی بسیاری را نیز برای بدن فراهم می‌کند.  یک فنجان انار دان شده حاوی ویتامین‌ها، املاح معدنی و ارزش غذایی زیر است:

  • فیبر: 7 گرم
  • پروتئین: 3 گرم
  • ویتامین C: 30% از مقدار توصیه شده روزانه
  • ویتامین K: 36% از مقدار توصیه شده روزانه
  • فولات: 16% از مقدار توصیه شده روزانه
  • پتاسیم: 12% از مقدار توصیه شده روزانه

یک فنجان انار دان شده 24 گرم قند و 144 کالری دارد.

انار؛ دارای خواص دارویی

انار حاوی پونیکالاژین‌ها و اسید پونیک است. پونیکالاژین‌ها بیشتر در آب انار و پوست آن یافت می‌شوند و خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قابل توجهی دارند. پونیک اسید نیز در روغن هسته انار جای گرفته و فواید چشمگیری برای سلامتی بدن دارد.

 انار 2





اثرات ضد التهابی از مهم ترین خواص انار

التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری‌ها از جمله دیابت، بیماری‌های قلبی، آلزایمر، سرطان و حتی چاقی است. خواص انار از نظر ضد التهاب بودن عمدتا به فواید آنتی اکسیدانی پونیکالاژین‌ها مربوط می‌شود. مطالعات نشان داده است که مصرف روزانه یک فنجان آب انار در بهبود بیماری‌هایی همچون دیابت موثر است.

نقش انار در پیشگیری از بروز سرطان

محققان دریافته‌اند که آب انار می‌تواند به جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی پروستات کمک کند و این خبر بسیار امیدوارکننده است. اگرچه مطالعات در این زمینه هنوز در مراحل مقدماتی بوده و کامل نیست اما به هر حال توصیه می‌شود که به خصوص آقایان روزانه یک فنجان آب انار را در رژیم غذایی خود بگنجانند.

سرطان سینه یکی از رایج‌ترین انواع سرطان در میان بانوان است. بر اساس برخی پژوهش‌ها عصاره انار ممکن است از تولید سلول‌های سرطانی پستان جلوگیری نماید. اما در این زمینه نیز تحقیقات کامل نیست و به طور قطع نمی‌توان نتیجه این مطالعات را تائید کرد.

جلوگیری از آلزایمر با انار

آنتی اکسیدان‌های موجود در انار روند بیماری آلزایمر را کند کرده و به بهبود حافظه کمک می‌کند. مصرف روزانه یک لیوان آب انار نتایج قابل توجهی را در درمان مشکلات مربوط به حافظه نشان داده است.

کاهش فشار خون و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی با مصرف انار

فشار خون بالا یکی از عوامل مهم در بروز حملات قلبی و سکته‌های مغزی است. در یک مطالعه معتبر مشخص شد که افراد مبتلا به فشار خون که روزانه به مدت 2 هفته 150 میلی لیتر آب انار مصرف کرده‌ بودند، کاهش قابل توجهی در سطح فشار خون خود داشتند.

در حال حاضر یکی از شایع‌ترین علل مرگ زودرس در جهان بیماری‌های قلبی است. امراض قلبی به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتند که فشار خون و چربی خون بالا یکی از مهم‌ترین آنها محسوب می‌شوند. در مطالعاتی که روی انار صورت گرفته، مشخص شده است که در کاهش کلسترول بد خون و تری گلیسیرید نقش داشته و بنابراین می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی نیز پیشگیری به عمل آورد.

تاثیر انار در مبارزه با آرتروز و درد مفاصل

فلاونول‌های موجود در آب انار از التهاب جلوگیری کرده و به بهود آرتروز و آسیب غضروف‌ها کمک می‌کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که عصاره انار می‌تواند آنزیم‌هایی را که به مفاصل آسیب می‌رسانند مسدود نماید. البته در این زمینه نیز تحقیقات گسترده‌تری باید صورت گیرد.

 انار

انار؛ ضد باکتری ضد قارچ و ضد ویروس

یکی دیگر از مهم‌ترین خواص انار این است که این میوه اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی داشته و در برابر التهاب و عفونت ناشی از باکتری‌ها و قارچ‌ها از بدن محافظت می‌کند. ترکیبات گیاهی موجود در انار به مبارزه با میکروارگانیسم‌های مضر نیز کمک کرده و در بهبود عفونت‌های ناشی از ویروس نیز موثر است.

خواص انار برای پوست

خواص انار برای پوست را اینچنین می‌توان خلاصه کرد:

  • انار دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و با مبارزه با رادیکال‌های آزاد از چروک شدن پوست و ایجاد لک پیشگیری می‌کند.
  • انار خواص ضد التهابی دارد و کمک می‌کند تا پوست دچار مشکلاتی مثل آکنه و اگزما نشود.
  • انار با داشتن خواص ترمیم کنندگی به بهبود زخم‌های پوستی کمک می‌کند.
  • انار با آبرسانی به پوست از خشکی پوست جلوگیری می‌کند.

خواص انار برای معده و روده چیست؟

خواص انار برای معده و روده به شرح زیر است:

  1. انار به بهبود هضم غذا کمک می‌کند.
  2. انار حاوی فیبر فراوانی است که در جلوگیری از یبوست می‌تواند موثر باشد.
  3. انار التهاب در دستگاه گوارش را کم می‌کند. بنابراین برای زخم معده و بیماری کرون می‌تواند مفید واقع شود.
  4. میوه انار سیستم ایمنی را تقویت می‌کند تا ایمنی دستگاه گوارش را بالا ببرد.

برخی از دیگر خواص انار

طبق نظر متخصصان تغذیه برخی دیگر از خواص انار را در موارد زیر می‌توان خلاصه کرد:

  • مصرف انار شیرین به بهبود بیماری یرقان کمک می‌کند و توصیه می‌شود که یک ساعت قبل از غذا و یک ساعت بعد از غذا شود.
  • آب انار ترش به بهبود زخم‌های داخل دهان کمک می‌کند. به این منظور روزی چند بار آب انار ترش را در دهان نگه داشته و بعد میل نمایید.
  • از دم کرده یا جوشانده برگ انار می‌توان برای درمان کم‌خونی و کاهش خستگی استفاده کرد.
  • آب انار ممکن است در رفع اختلال نعوظ در مردان موثر باشد.
  • نوشیدن آب انار سطح تستوسترون را در بدن افزایش داده و به بهبود قدرت باروری کمک می‌کند.
  • انار به عنوان یک منبع غنی از نیترات، با افزایش جریان خون در بهبود عملکرد ورزشی موثر است.
  • انار سبب تصفیه خون و دفع سموم از بدن می‌شود.
  • مصرف انار به تقویت فولیکول مو و رشد بهتر موها کمک می‌کند.

چرا انار را با گلپر بخوریم؟

بهترین زمان مصرف انار، صبح ناشتا است. در طب سنتی توصیه می‌شود که انار را حتما با گلپر بخورید زیرا از بروز نفخ در معده و دل‌درد پیشگیری نموده و عطر و بوی مطبوعی را نیز به انار می‌دهد. بهتر است به جای آب انار به طور مستقیم از دانه‌های انار استفاده کنید زیرا دارای فیبر بوده و با سهولت بیشتری در دستگاه گوارش انسان هضم می‌شوند. اگر گل‌پر را روی انار خود بریزید، جذب بهتری در بدن شما خواهد داشت.

خواص آب انار برای کبد

آب انار یک نوشیدنی سالم و مغذی است که می‌تواند به بهبود سلامت کبد کمک کند. این نوشیدنی را می‌توان به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل مصرف کرد. در یک مطالعه مشخص شد افرادی که به مدت 8 هفته آب انار مصرف کردند، کاهش قابل توجهی در میزان چربی کبد خود داشتند. مهم‌ترین خواص آب انار برای کبد به شرح زیر است:

 خواص آب انار

  • موثر در بهبود کبد چرب: مصرف آب انار می‌تواند به کاهش تجمع چربی در کبد کمک کند. کبد چرب یک بیماری شایع است که می‌تواند منجر به آسیب کبدی و سایر مشکلات سلامتی شود.
  • حمایت از سلول‌های کبدی: آب انار دارای ترکیباتی است که می‌تواند در حفاظت از سلول‌های کبدی موثر باشد. این ترکیبات می‌توانند از سلول‌های کبدی در برابر آسیب ناشی از عوامل مختلف مانند سموم و رادیکال‌های آزاد محافظت کنند.
  • بهبود عملکرد کبد: مصرف آب انار به بهبود متابولیسم و سم‌زدایی کبد کمک کرده و به طور کلی سلامت کبد را بهبود می‌بخشد.

خواص آب انار برای خانم ها

خواص انار برای زنان به شرح زیر است:

  • خون ساز است و در جلوگیری از کم خونی نقش دارد.
  • برای خانم‌های باردار مناسب است زیرا مواد مغذی بسیاری را به بدن مادر و جنین می‌رساند.
  • در جلوگیری از رشد سلول‌های سرطانی نقش دارد.
  • سلامت قلب، پوست و استخوان‌ها را بهبود می‌بخشد.
  • ممکن است در جلوگیری از زایمان زودرس نقش داشته باشد.
  • باعث بهبود عملکرد جنسی می‌شود زیرا ممکن است میل جنسی را بیشتر کند.

در مورد تنگ کردن واژن با آب انار باید بگوییم که این ادعا چندان علمی نیست و منقبض شدن واژن توسط آب انار ممکن است تنها چند ثانیه طول بکشد.

خوردن انار بعد از غذا

خواص انار برای دستگاه گوارش را شرح دادیم. همان طور که گفتیم انار به هضم غذا کمک می‌کند. بنابراین می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را بهبود بخشد. میوه انار به واسطه داشتن فیبر فراوان در کاهش احساس گرسنگی نیز نقش دارد. این میوه ضد التهاب دستگاه گوارش بوده و خوردن آن بعد از غذا توصیه می‌شود.

کلام آخر در مورد خواص انار

خواص انار آنقدر زیاد است که برای ذکر تمامی آنها باید صفحات زیادی مطلب نوشت. انار از جمله میوه‌های بهشتی به شمار می‌آید که معمولا کمتر کسی پیدا می‌شود که آن را دوست نداشته باشد. اما در مصرف انار نیز باید تعادل را رعایت کرد زیرا مصرف بیش از حد آن سبب یبوست می‌شود. همچنین افرادی که از زخم معده رنج می‌برند، بهتر است از انار ترش استفاده نکنند و فقط انار را در صورت شیرین بودن میل نمایند.

source

توسط khodrocamp.ir