چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
قرار است حجم صادرات خودروهای ایرانی به مسکو به شدت افزایش پیدا کند. در ظاهر هم منفعت این دادوستد برای تهران و مسکو خواهد بود، اما با توجه به وضعیت فعلی هر دو کشور، چین برنده اصلی افزایش همکاری خودرویی ایران و روسیه است.
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، بنا به گفته غول های جاده مخصوص، حجم صادرات خودروهای وطنی به روسیه به بیش از ۱۰۰ هزار دستگاه خواهد رسید. تولیدکنندگان ایرانی پیرو گسترش بازارهای صادراتی و کسب درآمدهای ارزی، می خواهد سرمای بازار مسکو را با رقابت گرم تر کنند. گذشته از این که چرا در این زمان بازار روسیه به شدت مورد توجه قرار گرفته است، باید دید که آیا این حجم از دادوستد واقعاً به نفع خودروسازان ایرانی است یا باز هم به طور نیابتی، سود اصلی به چین خواهد رسید؟
طی سال های اخیر، با توجه به ممنوعیت ها و تحریم ها و همچنین جهت گیری های سیاسی اقتصادی کلان، بازار و صنعت خودروسازی کشور تمام و کمال در اختیار چینی ها قرار گرفته است. خودروسازان بزرگ و کوچک نیز برای روشن نگاه داشتن چراغ تولید همواره چشمشان به دست رفیق های شرق دور است. در این وضعیت، ایران تصمیم گرفته است که رابطه خودروییاش با روسیه را بیش تر از گذشته کند. پیرو همین دیدگاه خودروسازان بزرگ و برخی قطعه سازان کشور در نمایشگاه خودروی مسکو حضور یافتند. نتیجه این حضور افزایش حجم صادرات خودرو به روسیه خواهد بود.
البته شاید این صادرات به نام ایران تمام شود، اما در اصل خودروسازان به صورت غیر مستقیم محصولات چینی را به این کشور ارسال خواهند کرد. البته یک خودرو بر پایه پلتفرم پی ۹۰ است که در شرایط فعلی بخش عمده ای قطعاتش از چین تأمین می شود. بنابراین می توان گفت خودروسازان ایرانی در حال بازارسازی و گسترش ضریب نفوذ خودروسازان چینی در روسیه هستند. البته این یک بخش روی سکه صادرات خودرو به مسکو است و روی دیگرش از دست رفتن فرصت کاهش فاصله سیاسی اقتصادی با استفاده از افزایش ارتباط خودرویی با غیر چینی هاست.
به بیان دیگر، به رغم تأکید ایران بر صلح دوستی و ضد جنگ بودن، تعمیق رابطه اقتصادی با روسیه از منظر بسیاری از کشورها جور دیگری تعبیر می شود. روسیه به دلیل حمله به اوکراین با تحریم روبهرو شده است. همکاری با این کشور به منزله تأیید سیاست هایش به شمار می آید. بنابراین در شرایطی که ایران همچنان درگیر تحریم ها و عواقب آن است، این مسئله منجر به انزوای سیاسی اقتصادی بیش تر و قدرت انتخاب کم تر شده و چارهای جز افزایش خرید و تعمیق نیاز به چین باقی نمی گذارد.
چین هم همان گونه که بارها نشان داده است کاملاً براساس منافع ملی مبنی بر افزایش درآمدهای اقتصادی و افزایش ضریب نفوذ در بازارهای جهانی و گسترش رابطه سیاسی حرکت می کند. در این مسیر از بی توجهی و یا حتا پشت کردن به ایران هم هیچ ابایی هم ندارد. کما این که اواخر سال گذشته با امضاء بیانیه ای که تمامیت ارضی کشور را زیر سوال می برد ، این امر را اثبات کرد. خرید نفت ایران با تخفیفات ویژه و پرداخت نامرسوم و نامعقول وجه آن و عدم همکاری شرکت های بزرگ خودروسازی چین، نمونه های بارز دیگر از دیدگاه چین به ایران به شمار می اید.
در این شرایط ایران با نزدیکی هر چه بیش تر به روسیه که در نادیده گرفتن پیوندهایش با ایران دست کمی از چین ندارد، راه عادی سازی رابطه با جهان را دور می کند. این در حالی است که روسیه در دوران پیش از تحریم و در حین و بعد از آن نیز همراه و یار خوبی برای ایران نبوده است. عدم تحویل سامانه پدافندی اس ۳۰۰، عدم حمایت از ایران در زمان صدور قطعنامه ها، عدم همکاری در دوران تحریم، هم رأی شدن با شورای همکاری خلیج فارس و نادیده گرفتن تمامیت ارزی کشور و جلوگیری از ارسال بنزین به ایران، نمونه هایی از نوع برخورد روسیه با ایران است.
در واقع، هر دو کشور در مواقع اضطرار و حساس نسبت به ایران رفتاری مشابه داشته اند. هر چند جایگاه و شرایط بین المللی آنان امروز با یکدیگر متفاوت است، اما این تفاوت نه تنها برای ایران فرقی ایجاد نکرده است، بلکه به فرصت به وجودآمده برای تقویت و تحکیم رابطه با سایر کشورهای جهان نیز چندان توجهی نکرده است.
البته همچنان با توجه به نیازهای مختلف صنعت خودرسازی کشور و فضای شکل گرفته بعد از درگیری نظامی روسیه و اوکراین ایران همچنان می تواند از این فرصت استفاده کند.
به بیان دیگر، با کاهش آرام حجم دادوستدها و تبادلات اقتصادی با روسیه ایران می تواند با همان سرعت به سمت دیگر هم حرکت کرده و یک تیر و دو نشان بزند. یعنی با تقویت ارتباط خودرویی با غیر چینی ها به عادی سازی سیاسی نزدیک شود و در ادامه می تواند مانند چین و روسیه براساس منافع ملی حرکت کرده و قدرت چانه زنی اش را افزایش بدهد. ضمن این که، از این طریق می تواند نیازهای صنعت و بازار خودروی کشور با سرعت و کیفیت بیش تری تأمین و برطرف کند. در واقع، همان گونه که امروز صنعت خودروسازی با افزایش سطح همکاری با روس ها می تواند راه ایران را دور و دور تر کند، همان گونه هم می تواند مسیر دوستی را کوتاه کند.
صنعت خودروسازی کشور به رغم تمام افزایش قیمت ها و کمبودها و نیازها، همچنان نسبت به سایر کشورهای منطقه از قابلیت ها و مزایای رقابتی قابل توجهی برخوردار است که می تواند در صورت مهیا بودن شرایط، بسیاری از شرکت های خارجی را وسوسه کند. هنوز برای استفاده از این فرصت زمان باقی است. البته اگر میلی و یا قصدی برای آن وجود داشته باشد.
چین بد است ، اَخ و جیزه😂😂😂
اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد.
source
تولید محتوا
چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.