همه چیز از همه جا برای ماشین شما
چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
مجله همراه مکانیک » نکات خرید و فروش خودرو » نکات حقوقی » بیمه بدنه چند درصد خسارت را میدهد؟ + نحوه محاسبه
حتماً میدانید که برخلاف بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه اجباری نیست. همین موضوع باعث شده تا بسیاری اصلاً سراغ بیمه بدنه نروند و بعضی از آنهایی که میروند هم پس از سبکوسنگین کردنهای فراوان، قید آن را بزنند و به این نتیجه برسند که با توجه به قوانین فعلی و دنگوفنگهای آن، استفاده از بیمه بدنه بهصرفه نیست.
یکی از عواملی که تأثیر زیادی روی چنین تصمیمگیریهایی دارد، میزان خسارت بیمه بدنه است که در این مقاله، به نحوه محاسبه و دریافت آن پرداختهایم و میتوانید از آن به عنوان منبعی برای تصمیمگیری در مورد استفاده از بیمه بدنه کمک بگیرید.
پاسخ سرراست سؤال بالا در اکثر موارد «خیر» است. درصد خسارت بیمه بدنه تنها بخشی از خسارتی که به خودروی شما وارد شده را جبران میکند که این درصد بسته به نوع خسارت، متفاوت است. در تمامی قراردادهای بیمه بدنه بندی به نام فرانشیز بیمه بدنه وجود دارد که سهم شما از خسارات و سقف تعهدات شرکت بیمه را مشخص میکند. البته با خرید پوششهای بیشتر یا پوشش حذف فرانشیز میتوانید تعهدات بیمهگر را افزایش دهید که معمولاً خرید این پوششها مبلغ حق بیمه را بین 5 تا 7 درصد بالا میبرد.
از طرف دیگر میزان خسارت بیمه بدنه به پوششها و نظر کارشناس بیمه هم برمیگردد. مثلاً در اکثر قراردادهای بیمه بدنه قید شده که اگر شما مقصر باشید میتوانید درصد خسارت بیمه بدنه را مطالبه کنید و در غیر این صورت باید از طریق بیمه شخص ثالث راننده خاطی اقدام به دریافت خسارت کنید یا بعضی از پوششهای بیمه بدنه، پرداخت خسارت در زمانی که متواری شدن مقصر را هم بر عهده میگیرند.
معمولاً خسارت بیمه بدنه موارد زیر را پوشش میدهد و درصد پرداخت خسارت بیمه بدنه برای هر کدام متفاوت است:
همانطور که گفتیم درصد پرداخت خسارت بیمه بدنه به نظر کارشناس بیمه بستگی دارد و نظر او تعیین میکند که آیا خسارت وارد شده در دسته کلی قرار میگیرد یا جزئی. فرمول محاسبه خسارت بیمه بدنه برای خسارات کلی و جزئی متفاوت است و در ادامه با نحوه محاسبه هر 2 آشنا میشوید:
زمانی خسارت وارد شده به خودرو در دسته کلی قرار میگیرد که خودرو بهصورت کلی از بین رفته باشد، یعنی مجموعه هزینههای تعمیر و تعویض بخشهای آسیبدیده به اضافه هزینههای امداد و نجات، از 75 درصد ارزش خودرو در روز حادثه بیشتر شود یا خودرو تا 60 روز بعد از وقوع سرقت، پیدا نشود.
البته در این شرایط میزان خسارت بیمه بدنه به حداکثر تعهدات بیمهگر هم بستگی دارد و درصورتیکه خسارات وارد شده از تعهدات شرکت بیمه بیشتر شود، پرداخت مابقی خسارت با شما خواهد بود.
هنگام محاسبه میزان خسارت بیمه بدنه کلی، شرکت بیمه ارزش بازیافتی خودرو و کسورات قانونی را از کل مبلغ پرداختی کسر و هزینه امداد و نجات و حملونقل خودروی آسیبدیده را به آن اضافه میکند. تعیین ارزش بازیافتی خودرو با کارشناس شرکت بیمه است و پیش از پرداخت خسارت، باید خودرو را به نام شرکت بیمه کنید. پس از پرداخت خسارت کلی، قرارداد بیمه بدنه خاتمه پیدا میکند و درصورتیکه از مدت قرارداد بیشتر از یک سال باقی مانده باشد، حق بیمه سالهای بعدی به شما مسترد میشود.
در مورد سرقت، اگر تا یک سال بعد از پرداخت خسارت خودرو پیدا شود، بیمهگر موظف است آن را به فروش برساند و مابهالتفاوت قیمت خودرو با خسارتی که پرداخت کرده را به شما بازگرداند.
درصورتیکه کارشناس بیمه خسارت وارد شده را زیر 75 درصد برآورد کند، آن را جزئی تلقی میکند. مهمترین عامل در محاسبه میزان خسارت بیمه بدنه جزئی، قیمت روز لوازم آسیبدیده و هزینه تعویض آنها است که استهلاک و فرانشیز و کسورات قانونی از آن کم و هزینه امداد و نجات و حملونقل خودروی آسیبدیده به آن اضافه میشود.
میزان استهلاک قطعات از سال پنجم تولید آنها محاسبه میشود و برای محاسبه آن به ازای هر سال 5 درصد از ارزش قطعه کسر میکنند. همچنین میزان استهلاک نباید از 25 درصد ارزش قطعه بیشتر شود.
بعضی از شرکتهای بیمه از فرمولهای بالا برای محاسبه میزان خسارت کلی و جزئی استفاده نمیکنند و به جدول زیر برای محاسبه میزان خسارت بیمه بدنه مراجعه میکنند:
نوع پوشش
درصد پرداخت خسارت
خسارت ناشی از پاشیدن رنگ، اسید و …
بسته به میزان خسارت
خسارات ناشی از بلایای طبیعی
بسته به میزان خسارت
آتشسوزی
تا 90 درصد ارزش خودرو
سرقت کلی
تا 80 درصد ارزش قطعات و لوازم سرقتی نو
سرقت درجای لوازم فابریک
تا 20 درصد ارزش خودرو
سرقت رینگ، لاستیک و باتری
تا 50 درصد ارزش نوی آنها
شکست شیشه
سقف تعهدات (تا 90 درصد)
نوسانات قیمت
تا 50 درصد ارزش خودرو هنگام عقد قرارداد بیمه
بر اساس قانون بیمه، تنها یکبار میتوانید بدون کروکی اقدام به دریافت خسارت کنید. سقف خسارت بیمه بدنه بدون کروکی در سال جدید 30 میلیون تومان اعلام شده است.
برای محاسبه میزان خسارت بیمه بدنه بدون کروکی، باید شرایط زیر را رعایت کرده باشید:
دریافت سقف خسارت بیمه بدنه بدون کروکی تنها با داشتن شرایط زیر امکانپذیر است:
اگر یکبار از بیمه بدون کروکی خسارت گرفته بودید یا تخمین زدید که میزان خسارت بیمه بدنه شما از 30 میلیون تومان مصوب بیشتر میشود، باید مراحل زیر را برای دریافت کروکی و خسارت طی کنید:
هنگام مراجعه به مراکز دریافت خسارت بیمه بدنه، باید مدارک زیر را ارائه کنید:
گاهی اوقات ممکن است کارشناس بیمه از شما داغی قطعات را هم بخواهد.
ازآنجاییکه دریافت خسارت بیمه بدنه دوندگی زیادی دارد، توصیه میکنیم که تا جای ممکن حواستان باشد تا خسارتی متوجه خودروی شما نشود. البته ارزش خودروهای خارجی و حتی داخلی به حدی بالا رفته که میزان خسارت بیمه بدنه آنها معمولاً عدد قابلتوجهی میشود و ازآنجاییکه با وجود حواسجمعی ممکن است شخص دیگری به خودروی شما آسیب برساند، استفاده از بیمه بدنه منطقی به نظر میرسد.
همراه مکانیک، همراه مطمئن شما در فرآیند خرید و فروش خودروست. این مجموعه با تجریهی هزاران همراهی در خرید و با ارائهی خدمات همه جانبهی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربهی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست.
با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهرهمند شوید.
source
تولید محتوا
سئو سایت
چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.
source
همه چیز از همه جا برای ماشین شما
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.