همه چیز از همه جا برای ماشین شما
چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
با توجه به این که، طرح یکپارچه فروش خودرو، حرام و خلاف شرع اعلام شده است، مشخص نیست که سامانه خودرو متوقف می شود یا تکیف قیمت ها روشن خواهد شد؟
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، سامانه ای که دولت به شدت برای کنترل بازار خودرو روی آن حساب باز کرده بود، با حرام و غیرشرعی خواندن به نحوی زیر سؤال رفته است.
به تازگی، دفتر استفتائات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به این سؤال که «آیا قرارداد پیش‌فروش کالا که در آن مشخصات و زمان تحویل کالا معلوم اما قیمت کالا نامعلوم و بسته به قیمت زمان تحویل کالا باشد، از نظر شرع مقدس صحیح است؟» پاسخ دادند: «صحیح نمی‌باشد و بیع محقق نمی‌شود.» آیت‌الله سیستانی نیز در پاسخ به این سؤال شرعی گفته‌اند: «معامله باطل است.»
البته برخی نیز معتقد هستند که براساس توضیحات دفتر استفتائات رهبر معظم انقلاب، در برداشت رسانه‌ای از این استفتا، دو اشتباه رخ داده است:
یک- نسبت دادن یک استفتای کلی و پاسخ آن به موضوع خاص فروش خودرو و سامانه یکپارچه وزارت صمت، محل اشکال است و خوانندگان را به اشتباه می‌اندازد که گویا رهبر معظم انقلاب اسلامی، فتوا به حرام بودن چنین سامانه‌ای داده‌اند. ضمن این که، اصل استفتا نیز مربوط به سال ۱۳۹۱ است.
دو-  در استفتای مذکور بحث حرام و خلاف شرع بودن شرایط موصوف در سؤال، مطرح نبوده و عین پاسخ این است: (صحیح نمی‌باشد و بیع محقق نمی‌شود).
از نظر فقهی، صحیح نبودن یک قرارداد یا بیع، به معنای حرام و خلاف شرع بودن آن نیست و حائز شرایط خاص خود است که طبق شرع مقدس، با شرایط مختلفی همچون مصالحه و رضایت طرفین معامله، قابل رفع است. بنابراین، نویسندگان گزارش‌های رسانه‌ای مذکور به علت عدم احاطه به مباحث فقهی، دچار این اشتباه شده‌اند.
این پرسش و پاسخ تا حدی زیادی نشان می دهد که این مسئله تا چه اندازه برای مردم در عین با اهمیت بودن پیچیده نیز است و برای برخی نیز راهی اشتباه. به بیان دیگر، یا به طور کل بساط سامانه یکپارچه جمع می شود یا این که قیمت ها در هر سطحی که باشند، خوب یا بد به طور قاطع اعلام و لازم الاجرا می شوند.
هر کدام از روش ها نیز علاوه بر انتقادها باعث تلاطم بیش تر بازار خواهند شد. اگر سامانه کنار برود، سازوکار فروش و عرضه خودروها تا مشخص شدن روش جدید متوقف خواهد شد، چراکه براساس دستور شورای رقابت باید از طریق سامانه انجام شود. بنابراین شاید اولین گزینه سامانه شرکتی باشد. در این صورت، قیمت ها با مشخص، تعیین و قطعی شود. در این وضعیت، هم نحوه قیمت گذاری و واکنش خودروسازان متفاوت خواهد بود. این اتفاق در حالی رخ خواهد داد که طی سال های اخیر از یک سو، قیمت گذاری دستوری باع تحمیل زیان به خودروسازان شده است و از سوی دیگر، منتقدان خودروسازان را متهم به گران فروشی و بازارسازی می کنند.
این در حالی است که سامانه یکپارچه غیر از نقش ظاهری تنظیم بازار، برای دولت نقش کنترل ورود نقدینگی به بازار را نیز ایفا می کند. البته از همان اولین اجرای فروش یکپارچه بسیاری از منتقدان معتقد بودند که این روش فروش علاوه بر طولانی و کند کردن عرضه، وزارت صمت را آماج انتقاد خواهد کرد. البته بهانه آنان کنترل عرضه بر بازار بود، اما سامانه ای که ابداع شد، تمام سازوکارها را به هم ریخت. نکته اصلی این است که دولت خواسته است با انتخاب راهی میانه، هم عرضه ها را بیش تر کند هم منتظر بماند تا تکلیف قیمت ها از سوی شورای رقابت معین شود.
این موضوع تمام طرف های مرتبط با خودرو را سرگردان و بلاتکلیف گذاشته است. آیا مسئله مهم برای دولت تنها کسب درآمد از بازار خودروست؟ آیا آن ها با تحلیل رفتار بازار و مشتری خود به دلال بدل شده اند؟ آیا اصرار بر استمرار اقتصاد دستوری تعمدی است یا راه و سیستم فکری دیگری ندارند. در واقع، هر یک از طرف ها به قدری نسبت به درستی تفکر خود اصرار و حتا لجاجت داشته و دارند که کار به ارشدترین مقام کشور و مراجع اعظم دینی رسیده است. آیا راه کوتاه تر و بهتری وجود نداشت. آیا رسیدن به راهکاری که بتواند علاوه بر کنترل قیمت، افزایش عرضه از توزیع رانت نیز جلوگیری کند، امکان پذیر نبود؟
چرا معمولاً کار را به جایی می رسانند که مشکل فقط از طریق حکمیت باید حل شود؟ آیا اصولاً دولت ها در ایران به نظر کارشناسان و خبرگان فن اهمیتی می دهند؟ وقتی که به رغم تمام تلاش ها و بگیر و ببندها بازارها مسیر خود را می روند، نباید به اشتباه بودن راه حل و حتا تشخیص های اشتباه فکر کنند؟
در هر حال، به نظر می رسد تا روشن شدن تکلیف، باز هم بازار سرگردان بماند و در رکود بیش تری فرو برود. سمت و سوی جدید بازار نیز بعد از آن معلوم می شود. در نهایت این که، آیا نتیجه به نفع مصرف کنندگان واقعی خواهد بود؟ یا این که باز هم سیستم رانتی بهره مند می شود؟
به بیان ساده، تکلیف قیمت گذاری، روش فروش، خصوصی سازی و دولتی ماندن، متولی صنعت، نحوه نگاه، توقع دولت، خواست مردم و فعالان این صنعت یک‌بار برای همیشه باید روشن شود. وضعیت به گونه ای است که دیگر نمی شود کج دارومریز ادامه داد؛ یا رومی روم یا زنگی زنگ!






اسب بخار فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ با محور تست و بررسی ویدیویی خودروها آغاز کرد. این رسانه در همان سال پایگاه خبری خودرو را در فضای وب تاسیس کرد و با انتشار اخبار مختلف صنعت خودرو، شاخه های فعالیت خود را گسترش داد. در حال حاضر پایگاه خبری اسب بخار یکی از پرمخاطب ترین رسانه های صنعت خودرو در ایران است و به صورت روزانه به اخبار و حواشی آن می پردازد.
source
تولید محتوا
سئو سایت
چکیده محبوب ترین مقالات خودرو ایران و جهان
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.
source

همه چیز از همه جا برای ماشین شما
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

source

توسط khodrocamp