یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
دومین لایحه بودجه دولت سیزدهم، روز ۲۱ دیماه ۱۴۰۱ تقدیم مجلس شد.
سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری ایران، صبح چهارشنبه، ۲۱ دیماه ۱۴۰۱، لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ را در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، تقدیم کرد.
لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ با رقم سقف کلی ۵ هزار و ۲۶۱ میلیارد تومان توسط دولت بسته شد. این بودجه در مقایسه با بودجه سال ۱۴۰۱، ۴۰ درصد افزایش یافته است.
بر اساس لایحه بودجه جدید، دولت پیشبینی کرده است در سال ۱۴۰۲ برای تنظیم بازار خودرو، تا سقف ۲ میلیارد دلار خودرو وارد کشور خواهد شد. در سال ۱۴۰۱، سقف واردات خودرو تا یک میلیارد دلار تعیین شده بود.
در لایحه بودجه ۱۴۰۲:
در لایحه بودجه ۱۴۰۲، به خودروهایی با ارزش بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، مالیات تعلق میگیرد.
*در سال ۱۴۰۱، مالکان خودروهای با قیمت بالاتر از یک میلیارد تومان موظف به پرداخت مالیات بودند.
بنابر لایحه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۲، سهم دولت برای نقل و انتقال و همچنین شمارهگذاری خودرو نسبت به سال ۱۴۰۱، به ترتیب ۷۷ و ۸۰ درصد افزایش داشته است.
درآمد حاصل از گرفتن عوارض شمارهگذاری خودروهای وارداتی که اولین بار شمارهگذاری میشوند، متناسب با میزان آلودگی و ارزش گمرکی آنها ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
طبق تبصره ۱۱ ماده واحده بودجه پیشنهادی دولت برای سال آینده، وزارت راه و شهرسازی میتواند با استفاده از مشارکت سرمایهگذاران بخش غیر دولتی، اخذ عوارض در کلیه آزادراهها و بزرگراهها را بهصورت الکترونیکی عملیاتی کند.
این وزارتخانه باید نرخ عوارض جادهای را به صورت پلکانی تعیین کند تا حقوق کاربرانی که به موقع عوارض خود را پرداخت میکنند، رعایت شده و انگیزه لازم برای پرداخت به موقع عوارض نیز ایجاد شود.
فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای بیمه برای حمایت از الکترونیکی کردن عوارض آزادراههای کشور، باید مفاصاحساب بدهیهای ناشی از عوارض آزادراهی را از متقاضیان تعویض پلاک خودرو و خدمات بیمه شخص ثالث اخذ کنند.
منابع به دست آمده از اخذ مفاصاحساب بدهیهای ناشی از عوارض آزادراهی، برای استهلاک اصل و سود سرمایهگذاری صورتگرفته در محور جادهای که تردد در آن انجام شده، صرف میشود.
نویسنده: فاطمه امین الرعایا
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.