یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
مجله خودرو کارستان – آموزش تعمیرات و بررسی خودرو
دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب و دو دیفرانسیل!
مجله خودرو کارستان ؛ سیستم پیشرانه در یک خودرو از موتور و گیربکس تشکیل شده است. باقی بخشهای این سیستم (قطعاتی که خروجیهای موتور را از گیربکس گرفته و به چرخها ارسال میکنند)، قطعاتی هستند که نوع رفتار خودرو در جاده را تعریف میکنند. ترکیبهای مختلف در محیطهای متفاوت، عملکردهای جداگانهای داشته و همگی، تجربههای مختلفی برای راننده فراهم مینمایند.
خودروسازها و ماشین بازها معمولاً علاقه زیادی به بازی با اعداد و مشخصات فنی خودروها دارند، ولی سوالی که مطرح میشود این که، سیستمهای انتقال قدرت مختلف چه تفاوتهایی با هم دارند؟
سیستم دیفرانسیل جلو
خودروهای دیفرانسیل جلو معمولاً در مقایسه با رقبای خود مدلهایی سبکتر هستند. ترکیب طراحی این نوع سیستم انتقال قدرت همچنین به دلیل حذف قطعاتی مانند میل گاردان، دیفرانسیل مرکزی و موارد دیگر، سبب صرفه جویی زیادی در فضای زیر خودرو و همچنین هزینهها میشود. این بدین معنی است که خودروسازها میتوانند سیستم انتقال قدرت را در یک پکیج کوچک در قسمت جلوی خودرو نگاه داشته و در عین حال، فضای پا و همچنین فضای بار بیشتری در عقب خودرو ارائه کنند.
چگونه کار میکند؟
بدون ورود به جزئیات زیاد، این گونه بگوییم که در سیستم دیفرانسیل جلو، تمامی قطعات معمول یک سیستم انتقال قدرت وجود دارند و تنها تفاوت، در محل نصب آنهاست. در این خودروها موتور، گیربکس و دیفرانسیل همه کنار هم قرار گرفته و به یک موتوری که به صورت عرضی نصب شده متصل میشوند.
خودروهای مجهز به موتوری که به صورت طولی نصب شده و خروجیهای خود را به چرخهای جلو ارسال میکنند هم وجود دارند، ولی این روزها تعداد آنها بسیار کمتر شده و ترکیب طراحی مشابهی با خودروهای دو دیفرانسیل دارند، بدین معنی که خروجیهای موتور معمولاً به گیربکس که زیر خودرو و بین راننده و سرنشین قرار گرفته منتقل و سپس به یک دیفرانسیل موجود در همان جا ارسال و نهایتاً به چرخهای جلو میرسند. این سیستم دقیقاً مانند سیستم دو دیفرانسیل Symmetrical سوبارو بوده و تنها، میل گاردانی که خروجیها را به اکسل عقب ارسال میکند ندارد.
یک ترنس اکسل اتومات
در یک خودروی مجهز به موتور عرضی، سیلندرها معمولاً از راست به چپ قرار میگیرند و خبری از ترکیب سیلندر از جلو به عقب نیست.
در حالی که این ترکیب ممکن است برای بعضیها غیرعادی به نظر بیاید، ولی مزایایی دارد که از جمله میتوان به امکان اشغال فضای کم برای قطعاتی بسیار مهم و در عین حال، داشتن عملکردی بسیار بهتر و پیچیدهتر در مقایسه با بیشتر سیستمهای انتقال قدرت اشاره کرد. در یک موتور نصب شده به صورت عرضی امکان نصب گیربکس در کنار موتور (بین چرخهای جلو) وجود دارد و بدین ترتیب، خروجیها به راحتی به چرخهای جلو ارسال میشوند. مجموعه گیربکس، دیفرانسیل و اکسلها که داخل یک قاب قرار میگیرند ترنس اکسل نامیده میشود.
این نوع ترکیب را در خودروهای موتور وسط یا عقب هم میتوان یافت و تنها تفاوت آنها، محل قرارگیری ترنس اکسل میباشد.
با این سیستم سبکتر و سادهتر، خودروسازها میتوانند موتورهای کوچکتر و کم مصرفتر را زیر کاپوت خودروها قرار دهند.
مزایای سیستم دیفرانسیل جلو
معایب سیستم دیفرانسیل جلو
آیا دیفرانسیل جلو برای نیازهای شما مناسب است؟
دیفرانسیل عقب
خودروهای دیفرانسیل عقب که مورد علاقه ماشین بازها هستند، هنوز هم حرفهای زیادی برای گفتن دارند. امروزه این نوع سیستم انتقال قدرت بیشتر در خودروهای اسپرت و لوکس یافت میشود. جالب است بدانید که تقریباً همه خودروهایی که در نیمه اول قرن بیستم میلادی ساخته میشدند دیفرانسیل عقب بودند. اصلیترین نقطه قوت سیستمهای دیفرانسیل عقب ترکیب طراحی سادهتر و همچنین هندلینگ دقیقتر آنهاست. ترکیب سیستم دیفرانسیل عقب را معمولاً به عنوان ترکیب استاندارد طراحی یک خودرو میدانند.
چگونه کار میکند؟
سادهترین ترکیب طراحی یک سیستم انتقال قدرت بوده و موتور در وسط خودرو نصب میشود و خروجیهای آن به کمک گیربکس به دیفرانسیل عقب ارسال میگردد. بعد از آن، دیفرانسیل خروجیها را بین چرخهای عقب تقسیم میکند. در ماکتهای خودرو و کتابهای آموزش مکانیک خودرو به زبان ساده، معمولاً این نوع ترکیب سیستم انتقال قدرت استفاده میشود. علاوه بر این که درک جریان نیرو از جلو به عقب خودرو برای همه بسیار قابل فهم تر است، این که یک اکسل خودرو وظیفه تغییر جهت و فرمان خودرو را داشته باشد و اکسل دیگر، خودرو را به حرکت در بیاورد بسیار منطقیتر هم هست.
در ترکیب استاندارد این سیستم، موتور خودرو به صورت طول در جلو قرار میگیرد و گیربکس، دقیقاً بین راننده و سرنشین، زیر موتور نصب میگردد. میل گاردان داخل یک تونلی که داخل بدنه ساخته شده قرار میگیرد. خودروهای اسپرت بسیاری مانند مرسدس SLS AMG از یک گیربکس در محور عقب، به شکل یک ترنس اکسل عقب بهره میبرند، ولی این ترکیب طراحی از نظر فنی بسیار پیچیده بوده و فقط در خودروهای اسپرت و مسابقهای یافت میشود. خودروهای دیفرانسیل و موتور عقب همچنین از یک ترنس اکسل عقب استفاده میکنند تا با سنگینتر شدن محور عقب، خودرو چسبندگی خوبی روی جاده داشته باشد.
هندلینگ بهتر این خودروها از نظر کسانی که عاشق خودروهای دیفرانسیل عقب هستند مهمترین مزیت آنها محسوب میشود. هندلینگ خودروهای دیفرانسیل عقب قابل پیش بینی ولی بسیار تیز است. این خودروها معمولاً در سر پیچها خیلی راحت میتوانند دچار بیش فرمانی شوند. برخی به این موضوع به چشم یک مشکل نگاه میکنند، برخی دیگر از آن سعی میکنند برای لذت بردن بیشتر از رانندگی، مخصوصاً داخل پیست استفاده کنند. مسابقات دریفت تنها مسابقات در دنیا اتومبیل رانی است که کسب به سرعت بیشتر اهمیت نمیدهد! در واقع، در این نوع مسابقات رانندهها بر اساس این که چگونه بیش فرمانی خودروی خود را بتوانند سر پیچها کنترل کرده و این که چقدر بتوانند به دیوارها و دیگر موانع، بدون برخورد کردن نزدیک شوند قضاوت میشوند.
بیش فرمانی مثل اسپرسو است! برخی بدون آن نمیتوانند زندگی کنند، در حالی که برخی دیگر، به شدت از آن متنفر هستند! همچنین، علاقه زیاد به بیش فرمانی و انجام آن در محیطهایی غیر از پیست، میتواند دردسرها زیادی برای شما ایجاد کند، به همین جهت، حتماً باید تمامی جوانب ایمنی را قبل از انجام این کار رعایت کنید.
خودروهای اسپرت بزرگ و لوکس مانند بی ام و M5 یا کادیلاک CTS-V برای داشتن هندلینگی چالاکتر، از سیستمهای دیفرانسیل عقب استفاده میکنند. در حالی که سیستم دو دیفرانسیل روی خودروهای پرفورمنس هم جواب میدهد، مشکلات کم فرمانی در آنها میتواند بیشتر از دیفرانسیل عقبها هم باشد. این موضوع برای خودروهای سنگینتر مشکل بزرگی است، مدلهایی که برای عملکرد خوب در پیچها، به هندلینگ های تیزی احتیاج دارند.
مزایای سیستم دیفرانسیل عقب
معایب سیستم دیفرانسیل عقب
آیا دیفرانسیل عقب برای نیازهای شما مناسب است؟
دو دیفرانسیل
طی دو دهه اخیر، خودروهای مجهز به سیستم دو دیفرانسیل روز به روز در حال محبوبتر شدن هستند. در ابتدا، خودروسازها فکر میکردند که سیستم دو دیفرانسیل بیشتر به درد خودروهایی میخورد که اکثراً به عنوان مدلهای آفرود شناخته میشوند. نهایتاً آنها متوجه شدند که بسیاری از مردم، از کیفیت سواری خودروهای دو دیفرانسیل در جادههای عادی و همچنین جادههای خاکی در سرعتهای بالا رضایت بسیاری زیادی دارند.
در مسابقات رالی، که بیشتر اوقات در جادههای خاکی برگزار میشود، محبوبیت سیستمهای انتقال قدرت دو دیفرانسیل خیلی زود افزایش پیدا کرد. از آن جایی که مسابقات رالی با این هدف طراحی شدهاند که مردم عادی بتوانند خودروهای مناسب رالی را از کارخانه خریداری کنند، خودروسازها باید کاری میکردند تا این نوع خودروها توسط مردم قابل خریداری باشند. این بدین معنی است که برای شرکت در مسابقه رالی با یک خودرو، شرکت خودروساز باید تعداد خاصی از آن خودرو را به صورت سالانه برای خریداران بسازد. سدان هایی مانند میتسوبیشی لنسر و سوبارو ایمپرزا در تعداد بالا تولید شدند و در عین حال، خودروهای سریعتر گروه B مانند فورد RS200، در تعداد کوچکتر روانه بازار شدند.
همین موضوع خودروسازها را مجبور کرد تا از سیستمهای دو دیفرانسیل در سدان های اسپرت خود بیشتر استفاده نمایند. این همچنین بدین معنی بود که سیستمهای دو دیفرانسیل سبکتر و پیشرفتهتر برای حضوری قوی در بازار رقابتی بایستی توسط شرکتها طراحی میشد. این روزها، سیستم دو دیفرانسیل یک قابلیت استاندارد روی تمامی خودروها، از استیشنها گرفته تا ابرخودروها میباشد. حتی شرکتی مانند فراری هم در دو مدل اخیر خود از سیستم دو دیفرانسیل استفاده کرده است.
چگونه کار میکند؟
سیستم دو دیفرانسیل معمولاً در خودروهای موتور جلو استفاده میشود. در حالی که آئودی و پورشه خودروهایی دارند که موتور جلو نیستند ولی از سیستم دو دیفرانسیل بهره میبرند، ولی تعداد این نوع خودروها بسیار اندک است. در خودروهای موتور جلو، سیستم دو دیفرانسیل به طور کلی به دو روش کار میکند:
سیستمی که خروجیهای موتور را به صورت برابر بین دو محور تقسیم میکند. در این سیستم نیروی موتور به کمک گیربکس به یک دیفرانسیل مرکزی ارسال میگردد. این سیستم ترکیبی مشابه با سیستم دیفرانسیل عقب دارد، با این تفاوت که یک میل گاردان از دیفرانسیل مرکزی به یک دیفرانسیل موجود در اکسل جلو متصل شده است. مثلاً نیسان اسکای لاین GT-R که یک خودروی نایاب در آمریکا محسوب میشود، مدل پایهاش یک خودروی دیفرانسیل عقب بوده است. سیستم کواترو آئودی هم از همین ترکیب استفاده میکند. تقسیم نیرو بین دو اکسل معمولاً ۵۰/۵۰ یا ۷۰/۳۰ به نفع چرخهای عقب است.
نوع دوم سیستم دو دیفرانسیل بیشتر شبیه به سیستم دیفرانسیل جلو میباشد. موتور خودرو به گیربکسی متصل میشود که داخل یک قاب و همراه با دیفرانسیل جلو و اکسلها قرار گرفته است. از داخل این مجموعه یک میل گاردان بیرون آمده و به دیفرانسیل عقب متصل میشود. هوندا، مینی، فولکس واگن و بسیاری از شرکتهای دیگر از چنین سیستمهایی استفاده کرده و نتایج فوق العاده ای کسب کردهاند. در این نوع سیستمها، تقسیم نیرو برابر با ۶۰/۴۰ به نفع محور جلو است. برخی از این سیستمها فقط ۱۰ درصد از خروجیهای موتور را، هنگامی که چرخهای جلو دچار لغزش نیستند به محور عقب ارسال میکنند. در این سیستم مصرف سوخت کمتر شده و در مقایسه با سیستم قبلی، وزن کمتری هم دارد.
مزایای سیستم دو دیفرانسیل
معایب سیستم دو دیفرانسیل
آیا دو دیفرانسیل برای نیازهای شما مناسب است؟
نظر شما در مورد انواع سیستمهای انتقال قدرت که در این مطلب به توضیح در مورد آنها پرداختیم چیست؟ اگر تجربه رانندگی با هر یک از این سیستمهای انتقال قدرت را داشتهاید، لطفاً ما و دیگر مخاطبان را از نظرات خود آگاه سازید.
منبع :زوم فور کار
نحوه شستشوی کاتالیزور خودرو
انتقال وزن در سیستم ترمز چگونه است؟
مشکل خطای فن و روشن شدن چراغ چک در ایسیو زیمنس
آموزش نکات فنی و عیب یابی خودرو
آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
document.getElementById(“comment”).setAttribute( “id”, “ad00defba6b5da5804104fdfe1c22576” );document.getElementById(“b338828522”).setAttribute( “id”, “comment” );
مطالب پربازدید
قیمت سمند سورن پلاس دوگانه سوز -آذر 1401
فروش فوقالعاده ایرانخودرو ویژه مادران و دارندگان خودروهای…
پیش فروش جدید محصولات فردا موتورز – آذر 1401
فروش فوری محصولات فونیکس – آذر 1401
مشکلات رایج پدال گاز و ترمز و کلاچ خودرو
عیب یابی و تعمیر
دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب و دو دیفرانسیل چیست ؟
نحوه شستشوی کاتالیزور خودرو
انتقال وزن در سیستم ترمز چگونه است؟
مشکل خطای فن و روشن شدن چراغ چک در ایسیو زیمنس
آموزش نکات فنی و عیب یابی خودرو
اخبار روز
طرز تهیه سس سالسا به روش مکزیکی
طرز تهیه کیک نیش زنبوری عجیب
بورس کالا متهم اصلی گران شدن قیمت خودروها
قیمت پیکاپ آسنا توربو دستی – آذر 1401
قیمت جدید موتورسیکت های کویر _آذر 1401
قیمت جدید موتورسیکت های نیروموتور 1401/09/28
ثبت نام طرح نوسازی تاکسی های فرسوده در اصفهان
قیمت تسمه تایم چقدر هزینه دارد؟
افزایش بی سابقه قیمت خودرو در بازار امروز
دیفرانسیل جلو، دیفرانسیل عقب و دو دیفرانسیل چیست ؟
نحوه شستشوی کاتالیزور خودرو
انتقال وزن در سیستم ترمز چگونه است؟
طرز تهیه ترشی لبو و انار ؛ روش فوری
پذیرش 4 خودروی جدید در بورس کالا
مشکل خطای فن و روشن شدن چراغ چک در ایسیو زیمنس
آموزش نکات فنی و عیب یابی خودرو
نقشه برقی مدار شیشه بالابر تیبا 2 و راهنمای سیم کشی
آشنایی با جعبه رله ها و فیوزها و نقشه سیم کشی تیگو 7
عیدی کارگران در سال ۱۴۰۱ چقدر است؟
فینال جام جهانی ۲۰۲۲ قطر؛ تیم ملی فوتبال آرژانتین قهرمان شد
با ۴۵۰ میلیون تومان چه ماشینی بخریم؟
هادی چوپان، پادشاه سنگین وزن بدنسازی جهان
ترکیب خانگی معجزهآسا | رقیب استامینوفن
طرز تهیه دسر هندوانه ای |دسر شب یلدا
پدال کلاچ به نظر معمولی است ولی دنده نمی توان عوض کرد
اخبار داغ
میزان سهمیه بنزین خودروهای تک سوز و دوگانه سوز و تاکسی +جدول
ایربگ ماشین بعد از تصادف و نجات جان یک خانم+| عکس
خودرو لوکس و گرانقیمت محسن مسلمان +عکس و بیوگرافی همسر
هنگام بریدن ترمز خودرو باید چه عکس العملی نشان داد؟
بعد از وقوع تصادف چه باید کرد؟
خودرو
قیمت و مشخصات جدیدترین کراس اوور فولکس واگن (Volkswagen T-Roc)+عکس
معرفی اولین تویوتا کرولای کراس اور +عکس
بررسی و معرفی بی ام دبلیو ۵۲۳ (bmw523i)+مشخصات کلی
خودرو مفهومی آئودی PB18 چراغ سبز تولید گرفت + عکس و مشخصات
ابر خودروی هنری هیبریدی مک لارن + عکس
مسابقات
مسابقه موتور ریس قهرمانی 1401
قوانین جدید مسابقات اتومبیلرانی سرعت کشور اعلام شد
تقویم مسابقات سوپربایک فصل ۲۰۱۹ اعلام شد +جدول
بازی های یک هشتم نهایی والیبال قهرمانی جهان
قهرمانی ایران در فوتبال ساحلی جام بین قارهای با شکست برزیل
آشپزی
راز سیاه شدن قورمه سبزی بدون تلخ شدن
به این ۵ دلیل حتما کرفس بخورید
خواص و فواید گیاه گلپر (Apiaceae) چیست؟
فهرست خوراکیهای ضد کرونا
خواص درمانی پودر جوانه گندم چیست ؟
source
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.