یک سایت دیگر با وردپرس فارسی

دسامبر 6, 2022


مجله همراه مکانیک » مقایسه خودرو » مقایسه و تفاوت تارا دنده ای و اتوماتیک
در این مقاله می‌خواهیم به تفاوت تارا دنده ای و اتوماتیک اشاره کنیم تا ببینیم این دو نسخه از سدان نسبتا جدید ایران خودرو که به نوعی جزو لوکس‌ترین تولیدات داخلی نیز محسوب می‌شوند، از چه جهاتی با یکدیگر تفاوت دارند. مقایسه تارا دنده ای و اتوماتیک شما را در خرید تارا کمک خواهد کرد.
پیش از اشاره به تفاوت تارا دستی و اتوماتیک بهتر است به صورت مختصر این سدان جمع‌وجور را به شما معرفی کنیم. ایران خودرو ابتدا قرار بود پژو ۳۰۱ را با همکاری شرکت پژو سیتروئن به تولید برساند اما شروع تحریم‌ها باعث نافرجام ماندن این همکاری شد. از آنجا که شرکت ایران خودرو حق طراحی و توسعه محصولات جدید بر اساس پلتفرم پژو ۳۰۱ را داشت، بنابراین تصمیم گرفت ابتدا مدل ایرانی شده پژو ۳۰۱ را به بازار بفرستد اما در نهایت این قصد خود را کمی تغییر داد و بر آن شد تا یک نسخه فیس‌لیفت از پژو ۳۰۱ را با نام متفاوت پیش روی مشتری ایرانی قرار دهد که حالا نتیجه آن را در بازار به اسم تارا می‌شناسیم.
تارا ایران خودرو

 خودروی تارا در دو نسخه دنده ای و اتوماتیک وارد بازار شده است که تفاوت‌هایی میان آنها مشاهده می‌شود. در ادامه به ذکر تفاوت تارا دستی و اتوماتیک از جنبه‌های فنی، امکانات و… می‌پردازیم.
تفاوت تارا دنده ای و اتوماتیک در بخش فنی منحصر به جعبه دنده است؛ چرا که هر دو تیپ تارا ایران خودرو به موتور TU5 پلاس (نسخه اصلاح شده موتور پژو ۲۰۶ تیپ ۵) مجهز هستند. این پیشرانه ۱۶ سوپاپ به حجم ۱.۶ لیتر می‌تواند قدرتی معادل ۱۱۳ اسب بخار به همراه ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور تولید کند. اما یکی از تفاوت‌های اصلی بین تارا اتومات و دنده ای موضوع جعبه دنده است که در واقع مهم‌ترین و اساسی‌ترین تفاوت این دو نسخه از تارا ایران خودرو محسوب می‌شود. در تارا دنده ای از گیربکس پنج دنده دستی برای به گردش درآوردن تایرهای جلو استفاده شده است اما در نسخه اتومات این وظیفه توسط یک گیربکس شش سرعته خودکار مجهز به مبدل گشتاور AT ساخت شرکت DAE چین بر دوش کشیده می‌شود. 
موتور تارا
استفاده از گیربکس اتوماتیک باعث می‌شود تا مصرف سوخت تارا اتومات بیشتر از تارا دنده ای باشد. ضمن آنکه قاعدتا تجربه رانندگی و همچنین توان حرکتی این خودروها نیز به واسطه اختلاف ذاتی نوع گیربکس‌ها، متفاوت است. با مطالعه جدول زیر می‌توانید به تفاوت تارا دنده ای و اتوماتیک از نظر فنی بیشتر پی ببرید.
خودرو
تارا دنده  ای
تارا اتوماتیک
نوع موتور
چهار سیلندر – 1.6 لیتری- تنفس طبیعی – tu5 plus
چهار سیلندر – 1.6 لیتری- تنفس طبیعی – tu5 plus
بیشترین قدرت(اسب بخار)
113
113
بیشترین گشتاور(نیوتن متر)
144
144
گیربکس
پنج سرعته دستی
شش سرعته اتوماتیک AT
شتاب 0-100 (ثانیه)
12.5
13
بیشترین سرعت (km/h)
190
190
مصرف سوخت (lit/100km)
7
7.3
ابعاد (میلی‌متر)
4519 – 1953-1466
4519 – 1953-1466
حجم باک (لیتر)
50
50
وزن (کیلوگرم)
1170
1268
یکی دیگر از تفاوت‌های تارا اتوماتیک و دنده ای به بخش آپشن و تجهیزات این دو محصول ایران خودرو مربوط می‌شود. بر این اساس مدل مجهز به گیربکس دستی نسبت به نمونه اتومات با آپشن های کمتری به دست مشتری می‌رسد و از این جهت ضعف دارد. پس تارا اتومات از امکانات بیشتری بهره می‌برد که شاخص‌ترین آنها مواردی نظیر کیسه‌های هوای جانبی، دوربین دنده عقب، سانروف برقی، رینگ آلیاژی ۱۶ اینچی، روکش چرمی- پارچه‌ای صندلی‌ها، تنظیم برقی ناحیه پشتی صندلی‌های جلو، آینه‌های جانبی تاشونده به صورت برقی، سنسور نور و باران، ورود بدون کلید، استارت دکمه‌ای را شامل می‌شود. 
ضمنا مهمترین تجهیزات رفاهی ایمنی مشترک این دو خودرو دربرگیرنده آپشن‌هایی همچون: کروز کنترل، نمایشگر لمسی مالتی مدیا ۷ اینچی، سیستم کنترل پایداری، دو کیسه هوای جلو، سنسور دنده عقب، فرمان برقی، سیستم پایش فشار باد تایرها، قابلیت اتصال از طریق بلوتوث و usb و… است.
میخوای بدونی قیمت روز خودرو مورد نظرت چنده ؟ از همراه مکانیک کمک بگیر. قیمت خودرو
گرچه تفاوت تارا دستی و اتومات از نظر ظاهری چندان قابل توجه و شاخص نیست، اما می‌توان با نگاه به نوع رینگ چرخ‌های استفاده شده روی خودرو، به تفاوت تارا اتوماتیک و دنده ای به‌راحتی پی برد. در نسخه‌های دستی شرکت ایران خودرو از رینگ فولادی ۱۴ اینچی استفاده کرده و روی آن را با قالپاق پلاستیکی نقره‌ای رنگ پوشانده است. اما در مدل‌های اتوماتیک از رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی با طرح متفاوت بهره گرفته شده که به‌راحتی نسبت به طرح قالپاق‌های مدل دستی قابل‌تمایز و شناسایی است. بنابراین با نگاه به رینگ‌های تارا می‌توان پی به دستی یا اتومات بودن آن برد. واضح است که می‌شود درون کابین نیز با نگاه به اهرم تعویض دنده و پنل اطراف آن از این موضوع مطلع شد.
تارا ایران خودرو
در انتهای مقاله مقایسه تارا دنده ای و اتوماتیک باید به طور خلاصه به اطلاع برسانیم که تفاوت این دو نسخه به طور کلی در بخش‌هایی مثل رینگ چرخ‌ها، حضور یا عدم حضور برخی آپشن های خاص، استفاده از گیربکس متفاوت، اختلاف در نوع اهرم تعویض دنده، اختلاف در میزان مصرف سوخت و نوع دینامیک حرکتی خلاصه می‌شود. همچنین نیاز به تذکر نیست که تارا ایران خودرو در مدل مجهز به گیربکس اتوماتیک با قیمت به نسبت بالاتر در مقایسه با مدل دستی در بازار به فروش می‌رسد و از لحاظ مشتری‌پسند بودن نیز نمونه اتوماتیک نسبت به نسخه دستی تا حدودی خوش‌فروش‌تر ظاهر شده است.
 
همراه مکانیک، همراه مطمئن شما در فرآیند خرید و فروش خودرو‌ست. این مجموعه با تجریه‌ی هزاران همراهی در خرید و با ارائه‌ی خدمات همه جانبه‌ی خودرویی، در مسیر خلق بهترین تجربه‌ی ممکن از خرید و فروش، کنار شماست.
با نصب اپلیکیشن همراه مکانیک، یک دستیار متخصص خودرویی داشته باشید و از خدمات متنوع این شرکت بهره‌مند شوید.
source













source

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

source

توسط khodrocamp