ورود و ثبت نام
وبلاگ
قطعا همه ی شما یک بار پای معامله رفته و خرید و فروش انجام داده اید. یکی از ارکان اصلی یک قرارداد، سندی است که بین خریدار و فروشنده به امضا می رسد و به آن مبایعه نامه می گویند. البته بسیاری از مردم از کلمه قولنامه استفاده می کنند درحالیکه از لحاظ حقوقی قولنامه با مبایعه نامه متفاوت است.

در این مقاله می خواهیم مفاهیم قولنامه و بِیعنامه را به شما آموزش دهیم و شما را با تفاوت های این دو قرارداد آشنا کنیم. اگر علاقمند به یادگیری مفاهیم حقوقی هستید، خواندن این مقاله را ازدست ندهید.
کلمه قولنامه از دو بخش قول و نامه تشکیل شده است. قول به معنای تعهد و قولی برای انجام کاری در آینده می باشد.
زمانیکه دو نفر قصد معامله یا خرید و فروش مالی را دارند ولی هنوز شرایط آن فراهم نیست، در چنین زمانی تنها قولی جهت انجام معامله در آینده به یکدیگر میدهند و برای اطمینان آن را به صورت مکتوب و به شکل یک قرارداد بین خود تنظیم میکنند که به آن قولنامه گفته می شود.
در نتیجه طرفین معامله نسبت به یکدیگر متعهد می شوند که در یک زمان و مکان مشخصی و با توجه به شرایطی که در قولنامه مشخص کرده اند، معامله را انجام دهند. به قولنامه پیش قرارداد و یا وعده قرارداد هم گفته میشود.
قولنامه یک سند عادی است و وجاهت قانونی نیز دارد.
به عنوان مثال: خریدار قصد خرید مالی را دارد ولی مبلغ اولیه بابت بیعانه را نمیتواند در حال حاضر پرداخت کند. با فروشنده صحبت کرده و تاریخی را مشخص میکند که تا آن زمان مال را به شخص دیگری نفروشد. در صورت موافقت فروشنده، قراردادی بین طرفین امضا می گردد که به آن قولنامه می گویند.
به این دلیل که هر دو طرف قرارداد یعنی خریدار و فروشنده مطمئن باشند که طرف مقابلشان به تعهد خود عمل میکند و طرفین معامله در بازه زمانی مشخص شده بتوانند مقدمات بستن یک قرارداد را آماده کنند.
بِیع نامه نیز از دو کلمه بِیع به معنای داد و ستد یا خرید و فروش و نامه تشکیل شده است.
بِیع نامه یا همان مبایعه نامه به قرارداد یا سند عادی گفته می شود که بابت خرید و فروش مالی بین دو نفر نوشته و امضا می گردد. در واقع فروشنده مال خود را می فروشد و خریدار در ازای دریافت مال مبلغی به فروشنده پرداخت می کند. در عرف بازار به این قرارداد قولنامه هم گفته میشود که از لحاظ حقوقی درست نیست و قولنامه و بِیعنامه تفاوت هایی با یکدیگر دارند که در ادامه به این تفاوت ها اشاره میکنیم
قولنامه و مبایعه نامه ارزش حقوقی و قضایی یکسانی ندارند. همچنین تفاوت های زیادی نیز با یکدیگر نداشته و با کمی مطالعه و دقت میتوانید این دو قرارداد را از یکدیگر تفکیک کنید.
• در قولنامه پس از امضای قرارداد توسط طرفین، هیچ مبلغی به فروشنده پرداخت نمی شود. فقط یک تعهدی بابت انجام معامله ای در آینده صورت گرفته است. به همین دلیل حق مالکیت مال به خریدار منتقل نمی شود.
• اما در مبایعه نامه بِیع یا همان خرید و فروش صورت گرفته است و با امضای این قرارداد مبلغی توسط خریدار به فروشنده پرداخت می گردد و فروشنده نیز در ازای دریافت وجه، سند بِیعنامه را به خریدار تحویل میدهد. در اینجا مالکیت مال به خریدار منتقل می شود.
• در قولنامه اگر یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، طرف دیگر میتواند با طرح دعوی الزام به ایفای تعهدات قراردادی طرف مقابل را از دادگاه بخواهد.
• اما در مبایعه نامه اگر یکی از طرفین به تعهدات خود عمل نکند، طرف دیگر میتواند با طرح دعوی الزام طرف مقابل را از دادگاه بخواهد.






آزمون خودرو مرجع تخصصی آموزش کارشناسی رنگ و بدنه خودرو ، دیتیلینگ خودرو شامل واکس و پولیش و سرامیک خودرو ،دارای مجوز رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور. به همراه کار آموزی رایگان و نامحدود است .
بلاگ
حساب کاربری من
استعلام مدارک
تست بینایی رنگ
ورود


source

توسط khodrocamp