یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
خودروهای فرسوده مانند آدمآهنیهای خطرناکی هستند که نفس شهرها را میگیرند و با پاگذاشتن روی راه تنفسشان، شهرها را آلوده و کثیف میکنند. بالابودن مصرف سوخت خودروهای قدیمی و میزان بالای تولید آلودگیشان برای هر شهری خطرناک و هزینهزاست. برای همین دولتها در تلاشاند که پای این خودروها را از جادههای شهری و بینشهری بیرون بکشند و آنها را اسقاط کنند. اما شرایط اسقاط خودروهای فرسوده در سال ۱۴۰۰ چیست؟ اصلا چه خودروهایی فرسوده محسوب میشوند؟ مدارک لازم برای اسقاطکردن آنها چیست و آیا طرحی برای تعویضشان وجود دارد؟ با ما همراه باشید تا از همه اینها برایتان بگوییم.
نمایندگان مجلس با کلیات لایحه الحاق یک تبصره به قانون ساماندهی صنعت خودرو موافقت کردند. این لایحه در خصوص اصلاح قانون اسقاط خودروهای فرسوده است.
براساس گفتههای یکی از اعصای کمیسیون صنایع و معادن مجلس کشور ترکیه با جمعیتی برابر با کشور ما مصرف سوختی برابر با ۱۰ میلیون لیتر در روز دارد در حالی که این رقم برای ایران ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در روز است. یکی از دلایل اصلی چنین مصرف سوختی به خودروهای فرسوده و ناوگان حمل و نقل عمومی فرسوده باز میگردد.
روحالله عباسپور در این خصوص گفت: «برای مدیریت مصرف بنزین باید خودروهای فرسوده از ناوگان حمل و نقل عمومی و مردمی خارج و خودروهای نو جایگزین شود تا مصرف سوخت کاهش پیدا کند، اهمیت اسقاط خودروهای فرسوده در کاهش تصادفات نیز نمایان میشود. طبق اصلاحات صورت گرفته یک چهارم خودروهای تولیدی در کشور باید اسقاط شوند، همچنین تاکسیها و اتوبوسهای عمومی نیز باید از تسهیلات خرید خودروی جدید در صورت اسقاط بهرهمند شوند.»
خودروی فرسوده چیست و چقدر عمر کرده است؟ بهطور کلی، هر وسیلهای عمری مجاز دارد. اگر از آن سن بگذرد، دیگر فرسوده محسوب میشود. اما عددی کلی وجود دارد که میگوید، سن مجاز وسایل نقلیه، بهطور میانگین در حدود ۲۰ سال است.
البته دقت کنید که این عمر مجاز، بیشتر برای خودروهایی است که مصرفشان چندان بالا نیست. یعنی چه؟ یعنی مانند تاکسیها یا اتوبوسها مدام در تردد نیستند و میزان فرسودگیشان تاحد زیادی کمتر است. برای وسایل نقلیهای که پرتردد هستند و میزان فرسودگیشان زیاد است، کارکرد خودرو هم در نظر گرفته میشود.
یادتان باشد که مقوله تعیین زمان فرسودگی خودروها به شرایط فرهنگی، اقتصادی و میزان رشد فناوری هم وابسته است. برای نمونه، شاید در یک کشور با استانداردهای بالا در زمینههای مذکور، عمر فرسودگی وسایل نقلیه بسیار کوتاهتر از کشورهای دیگر باشد. بدیهی است که ایران هم کشوری پیشرفته نیست و عمر وسایل نقلیه بیشتر از متوسط ۵ سال است.
در ایران، خودروهایی وجود دارند که بالای بیش از ۳۰ سال عمر کرده و هنوز در چرخه تردد هستند. اینها از متهمان درجه یک آلودهسازی هوای شهرها هستند. اما اجازه بدهید که نگاهی دقیقتر به سن فرسودگی خودروها در ایران داشته باشیم:
خودروهایی که به این سنین میرسند باید مراحلی را طی کنند و اسقاط شوند. اما چه شرایط و مراحلی در این زمینه وجود دارد؟ در ادامه برایتان خواهیم گفت.
برای اینکه مشخص شود، خودرویی فرسوده است و نیاز به ورود به فرایند اسقاط دارد، عوامل مختلفی در نظر گرفته میشود. برای نمونه، عوامل زیر در احتساب سن فرسودگی خودرو نقش دارند:
برای اینکه خودرویی وارد فرایند اسقاط شود، باید در دسته فرسودهها قرار بگیرد. وامی هم به دارندگان این خودروها داده میشود تا بتوانند با سپردن خودروی خود به فرایند اسقاط و خارجشدن از دور، وسیله دیگری تهیه کنند. البته باید بدانید که اسقاطکردن خودرو هزینهای در حدود ۷ میلیون تومان دارد و وامی که به صاحبان این خودروها بعد از اسقاط تعلق میگیرد، در حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون است.
حتما بخوانید: مقایسه تیبا، ساینا و کوییک
طرحهایی برای از میانبرداشتن خودروهای فرسوده در نظر گرفته شده است. این طرحها، صاحبان وسایل نقلیه فرسوده را به سمت خارجکردن آنها از دور تردد تشویق میکنند. برای نمونه طرحی موسوم به «طرح نقدی» وجود دارد که طی آن، دولت از راه مراکز اسقاط خودروهای فرسوده، وسایل نقلیه را تحویل میگیرد و با ارزیابی لاشه خودرو و ارزشی که دارد، معادل آن، وجهی را به صاحب خودرو میپردازد.
چه خودروهایی میتوانند در این طرح شرکت کنند:
برای اینکه وارد «طرح نقدی» خودروهای فرسوده شوید، نیاز به ارائه مدارکی دارید. چه مدارکی؟
این مدارک باید بعد از ثبتنام در سامانه نوسازی ارائه شوند.
مرحله نخست: برای شرکت در این طرح باید در مراکز اسقاط ثبتنام کنید. این ثبتنام از راه مراجعه حضوری به مراکز اسقاط یا مراجعه اینترنتی به وبسایت خودروهای فرسوده انجام میشود. نشانی سایت هم به شرح زیر است:
https://khodrofarsoodeh.com/register
مرحله دوم: در مرحله بعدی هم فراخوانی از سوی مرکز اسقاط و تحویل خودرو اعلام میشود.
مرحله سوم: وجهی معادل ارزش وسیله فرسوده به حساب صاحب آن واریز میشود.
طرح دیگری هم برای اسقاط خودروهای فرسوده وجود دارد. این طرح موسوم به «طرح جایگزین» است و در آن، خودروی فرسوده با وسیلهای جدید تعویض میشود.
روند ثبتنام برای شرکت در طرح جایگزین به شکل زیر است:
مرحله نخست: برای استفاده از این طرح هم باید در همان سایتی ثبتنام کنید که پیشتر معرفی شد. امکان مراجعه حضوری به یکی از نمایندگیهای خودروساز هم وجود دارد.
مرحله دوم: خودروی فرسوده خود را تحویل میدهید.
مرحله سوم: از طرف شرکت خودروساز به بانک معرفی میشوید.
مرحله چهارم: وام خرید خودروی تازه دریافت میکنید.
مرحله پنجم: خودروی جدید به شما تحویل داده میشود.
خطوط تلفنی برای راهنمایی بیشتر در این زمینه هم وجود دارد که میتوانید با تماس با آنها از خموچمهای ماجرا بیشتر مطلع شوید. این تلفنها به شرح زیر هستند:
۶۶۰۰۴۰۰۰ -۰۲۱ (ده خط تلفن برای مشاوره وجود دارد.)
البته دقت کنید که این طرح تاحد زیادی وابسته به تصمیمات و استراتژیهای شرکتهای خودروسازی است و نام دیگری هم دارد: «طرح حوالهای». این طرح نوسازی فعلا متوقف شده است و پیشتر هم بیشتر از سوی ایرانخودرو انجام میشد و طی آن، تاکسیها با خودروی سمند نو تعویض میشدند. برای آگاهی از طرح نوسازی خودروها باید با شرکت ایرانخودرو تماس بگیرید و اطلاعات لازم را کسب کنید.
مراکز اسقاط خودروهای فرسوده در استانهای مختلف ایران به شرح زیر است. برای آشنایی با قیمت اسقاط خودرو در سال جدید و کسب اطلاعات بیشتر از این مراکز میتوانید با آنها تماس بگیرید:
حتما بخوانید: خوش فروشترین خودروهای زیر ۳۰۰ میلیون کدامها هستند؟
حتما بخوانید: مقایسه توسان جدید، اسپورتیج ۲۰۱۵ و میتسوبیشی asx
حتما بخوانید: چطور خودرویمان را سریع و بیدردسر بفروشیم؟
حتما بخوانید: استعلام خلافی خودرو؛ چگونه خلافی خودرو را کم کنیم؟
در آخر
همانطور که دیدید اسقاط خودرو دارای طرحهایی است که اگر بهدرستی مدیریت شوند، اثرات مثبت بسیار زیادی روی کنترل آلودگیهای شهری از جمله آلودگی هوا و آلودگیهای صوتی خواهند گذاشت. اسقاط خودرو با ارائه طرحهای تشویقی میتواند صاحبان چنین وسایلی را به مشارکت بیشتر در این روند ترغیب کند.
نوشته شرایط اسقاط خودروهای فرسوده و مراحل آن در سال ۱۴۰۱ + اخبار مرتبط اولین بار در وبلاگ کارنامه. پدیدار شد.
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.