یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
چقدر با صنعت خودروسازی روسیه و برندهای فعال تولید خودروی این کشور آشنا هستید؟ اگر دوست دارید کمی بیشتر از خودروهای معروف ساخت روسیه بدانید، با ما در این مطلب همراه باشید. در این مقاله بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه را با شما بررسی خواهیم کرد.
روسیه از جمله کشورهای فعال در عرصه خودروسازی محسوب میشود. سابقه تلاشهای خودروسازی در این کشور به دوران امپراتوری این کشور باز میگردد. در اوایل قرن نوزدهم، ایوان پلژنف، مهندس مکانیک روس نخستین پیشرانه بخار دو سیلندر جهان را اختراع کرد. نخستین اتومبیل بنزینی تولید شده در روسیه، در سال ۱۸۹۶ توسط کارخانه Yakovlev & Freze ساخته شد.
صنعت خودروسازی جزو صنایع اصلی این کشور محسوب میشود، به طوری که ۱% از کل نیروی کار شاغل در این کشور یعنی ۶۰۰هزار نفر، در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. میزان کل تولیدات خودرویی در روسیه در سال ۲۰۲۱ برابر با ۱,۵۶۶,۳۱۷ دستگاه انواع خودروی سبک و سنگین است که آن را در جایگاه ۱۳ در بین تمام کشورها قرار میدهد.
برندهای اصلی خودروسازی سبک روس، کارخانههای AvtoVAZ و GAZ بوده و معروفترین خودروسازی سنگین، KamAZ است.
در حال حاضر آوتوواز بزرگترین خودروساز روسیه به حساب میآید. این شرکت نهتنها بهخاطر میزان تولیدات سالانه بلکه بهخاطر رکورد فروش خودرو در یکسال معروف است. همین دستاوردهای قوی باعث شده که این خودروساز بومی روس در صدر تولیدکنندگان خودرو قرار بگیرد. پس از آن، آوتوتور دومین خودروساز بومی روسیه به لحاظ میزان تولید محسوب میشود.
این دو خودروساز درمجموع حدود ۱۰% از کل تولیدات خودرو در روسیه را به خود اختصاص دادهاند. پس این دو خودروساز، آوتوفراموس قرار دارد که به مونتاژ خودروهای رنو میپردازد.
در ادامه با بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه آشنا خواهید شد.
آوتوواز در سال ۱۹۶۶ توسط دولت شوروی و بهعنوان یک خودروساز دولتی ایجاد شد. این شرکت در دهه ۱۹۹۰ خصوصی شد. در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده خودرو در روسیه و همچنین دومین تولیدکننده بزرگ در تمام اروپای شرقی است. اکثریت سهام این خودروسازی (۶۷.۶۱%) بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲ در اختیار گروه خودروسازی رنو قرار داشت، تا اینکه در ماه مه ۲۰۲۲ دوباره تحت تملک دولت روسیه قرار گرفت. خود این شرکت نیز تحت نظر هلدینگ خودرویی لادا اداره میشود. آوتوواز همیشه بهخاطر تولید سری خودروهای پرچمدار لادا شناخته شده است. این شرکت از دسامبر ۲۰۱۹ تا اوت ۲۰۲۰ خودروهای نیوا را تحت برند شورولت به فروش میرساند. تولیدات آوتوواز و به ویژه لادا، شاید به زیبایی خودروهای آلمانی نباشند و اما خودروهای قابل اعتمادی هستند که برای دههها مورد استفاده خانوادههای روسی قرار میگیرد. آوتوواز در سال ۲۰۲۱، ۵۶۳۳۳۷ دستگاه خودرو تولید کرده است.فهرست معروفترین مدلهای تولیدی آوتوواز:
خودروسازی گاز (Gorkovsky Avtomobilny Zavod) که به انگلیسی گورکی ترجمه میشود، بخش جداییناپذیر صنعت خودروی دفاعی روسیه محسوب میشود. این شرکت یکی از بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه است که بیشتر در زمینه تولیدات دفاعی فعالیت دارد. این شرکت از دوران پسا جنگ سرد، با قدرت هرچه تمامتر به تولید خودرو پرداخته و بیش از ده میلیون وسیله نقلیه تولید کرده است.
همانطور که گفتیم بیشترین شهرت گروه GAZ به خاطر تولید خودروهای نظامی و فعالیت در صنایع نظامی است، اما خودروی اخیر این شرکت هم که مشهور شده است، خودرویی مخصوص خانوادهها به حساب میآید.
این خودروساز در سال ۲۰۲۱ ۵۶۴۶۸ دستگاه خودرو تولید کرده است. از زمان پایان جنگ سرد، این شرکت تا حدودی تغییر سیاست داد و بهآرامی بهسمت تولید خودروهای تجاری حرکت کرد.معروفترین خودروهای تولیدی این شرکت عبارتند از:
مینیبوس و ون
کامیونتهای سبک وزن
کامیونتهای میان وزن
کاماز یا کارخانه خودروسازی کاما، یکی از برجستهترین تولیدکنندگان داخلی خودروهای سنگین در روسیه است. در حال حاضر، این شرکت ۱۳ کارخانه را مدیریت میکند که در زمینه نوآوری، توسعه، تولید و مونتاژ قطعات فعالیت میکنند.
کاماز بهخاطر تولید وسایل نقلیله سنگین خیابانی، مانند اتوبوس، کامیون و تولید کامیونهایی با کابین سوار بر پیشرانه یا اصطلاحاً (cab-over) معروف است. این خودروساز علاوه بر ماشین، قطعات یدکی، پیشرانه و غیره را نیز برای خودروهای سنگین تولید میکند.
این برند از نظر تولید پیشرانههای دیزلی، جایگاه هشتم جدول جهانی را به خود اختصاص داده است. کاماز فعالیتهای خود را تحت یک سرمایهگذاری مشترک روسی برای تولید وسایل نقلیه حمل و نقل عمومی با کیفیت در این کشور آغاز کرد. درحال حاضر، گروه Rostec اکثریت سهام آن (۴۹.۹%) را در اختیار خود دارد و پس از آن ۲۳.۵۴% سهام آن تحت مالکیت AvtoInvest Limited و ۱۵% سهام آن تحت مالکیت Daimler Truck قرار داشت. (سهام دایملر از سوی این شرکت در پی تهاجم روسیه به اوکراین به حالت تعلیق درآمد.)کاماز در طول دهههای فعالیت خود، دهها مدل کامیون و تراکتور تولید کرده که انواع چهار چرخ و شش چرخ متحرک را شامل میشود؛ در اینجا به معرفی چند دستگاه اکتفا میکنیم.
نامی بیشتر از تولیدکننده، نوعی شرکت تحقیق و توسعه در زمینه خودرو متعلق به فدراسیون روسیه است. این شرکت در توسعه صنعت خودروسازی روسیه تمرکز کرده است و از این جهت یکی از بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه محسوب میشود.
خودروی NAMI1 که توسط نامی توسعه داده شده است نخستین خودروی اتحاد جماهیر شوروی بود. دوران تولید خودرو از سوی این شرکت دهههای ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ بوده و از دوران تا به امروز، این شرکت به معرفی پروتوتایپ و خودروهای مفهومی رو آورده است. نامی همچنین نقش مهمی در توسعه تراکتورها، ترولیباسها (اتوبوسهای برقی) و کامیونها در دوران شوروی داشت. علاوه بر این، نامی همچنین خودروهای زرهی برای ارتش سرخ تولید کرده است. امروزه این شرکت همچنان با ایدههای تجربی و روشهای ساخت سر و کار دارد.
حتما بخوانید: خودروسازانی که دوچرخه هم میسازند
یوآز یا کارخانه خودروسازی اولیانوفسک یکی دیگر از خودروسازان بومی و از بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه است که به واسطه تولید وسایل نقلیه آفرود معرف شده است. یوآز نیز مانند کاماز، در ساخت اتوبوس، کامیون، خودروهای شاسیبلند و وسایل نقلیه مشابه تخصص دارد.
کامیون UAZ-469 معروفترین خودروی تولیدی یوآز است که در بسیاری از کشورها مشتری دارد و بسیار محبوب است. این کامیون نظامی نهتنها در سراسر روسیه که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. این خودروساز در سال ۲۰۲۱، ۳۲۴۲۰ دستگاه خودرو تولید کرده است.برخی از معروفترین تولیدات آن عبارتند از:
شاسیبلند
وانت
[ad_list_block]
لادا یکی از برندهای زیرمجموعه آوتوواز روسیه است که در تولید خودروهای شهری فعالیت دارد. لادا از سال ۱۹۷۳ و با تمرکز بر صادرات خودروهای آوتوواز تأسیس شد؛ اما از دهه ۱۹۹۰ به برند اصلی این شرکت در تمام بازار تبدیل شده است.
رنو از سال ۲۰۱۶ کنترل این برند را بر عهده گرفت. البته آغاز کمکهای فنی رنو به سال ۲۰۰۸ باز میگردد و سپس این شرکت درصد کمی از سهام آوتوواز را خرید. لادا در سال ۲۰۲۲ دوباره تحت تملک دولت روسیه قرار گرفت. این شرکت معروفترین خودروی روسی محسوب میشود و در کشورهای شوروی سابق از محبوبترین خودروها است. تعداد خودروهای تولید شده لادا در سال ۲۰۲۱، معادل ۳۵۰۷۱۴ دستگاه بود.Granta
Vesta
XRAY
Largus
Niva
حتما بخوانید: بهترین شاسیبلندهایی که در بازار ایران میدرخشند
زیل یا OJSC AMO ZiL، تولیدکننده سابق ماشینآلات سنگین روسیه برای صنایع خودروسازی و دفاعی است. این شرکت قبلاً با نامهای AMO و ZiS نیز شناخته میشد. این شرکت در سال ۲۰۱۲ به تولیدات خود پایان داد و آخرین لیموزین لوکس خود را هم در آن سال تولید کرد.
موسکویچ یکی دیگر از خودروسازان بومی روسیه است که پیشتر بسیار محبوب بود و از بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه محسوب میشد.، اما در حال حاضر دیگر خودرو تولید نمیکند.
این برند در تولید اتوبوس، SUV، کامیون و… متمرکز بود. AZLK برخلاف بسیاری از برندهای خودروی موجود، هرگز در خارج از روسیه تغییر نام نداده و تحت نام مسکوویج عرضه میشده است. از همین رو، مسکوویچ یکی از معتبرترین خودروسازان روسی محسوب میشده است.
اوروس، خودروساز لوکس روسیه است که به تولید خودرو برای ریاست جمهوری این کشور اختصاص دارد. در سال ۲۰۱۸، مدل جدید خودروی ریاست جمهوری تحت نام Aurus Kortezh از سوی این خودروسازی، و برای جایگزینی با Mercedes-Benz S 600 Pullman رسماً معرفی شد. در فوریه ۲۰۱۹، وزارت صنعت و بازرگانی روسیه اعلام کرد که شرکت توازن (واقع در ابوظبی) ۳۶% از سهام اوروس را به مبلغ ۱۲۴ میلیون دلار خریداری کرد.خودروهای تولیدی نامی عبارتند از:
حتما بخوانید: ۹ کشور دنیا که حتی فکرش را نمیکنید صنعت خودروسازی داشته باشند
آوتوتور در سال ۱۹۹۶ و با سرمایه اولیه ۱۳۰میلیون دلاری و با برنامه تولید خودروهای نیسان، تأسیس شده و تا سال ۲۰۰۸ نهتنها به یکی از بهترین کمپانیهای خودروسازی روسیه بلکه به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و مونتاژکنندگان خودرو در جهان تبدیل شد.
این شرکت پس از مشکلات مالی دولت روسیه، برنامهها و سیاستهای تولیدی خود را تغییر داد. در نخستین گام، به عقد قرارداد با بی ام و اقدام کرد و به واردکننده رسمی این برند تبدیل شد.
سپس، به شراکت با جنرال موتورز اقدام و مونتاژ کامل شورولت لاستی را آغاز کرد. این شرکت در حال حاضر شریک هیوندای، کیا و NAC است و مدلهای این برندها را در روسیه مونتاژ میکند. طبق برآوردی که در ۲۰۱۷ انجام شد، کل درآمد آن بالغ بر ۶۸۹میلیون دلار اعلام شد.خودروهای تولیدی این خودروسازی عبارتند از:
در آخر
شرکتهای خودروسازی روسیه تمایل زیادی برای ورود به بازار ایران نشان دادهاند و عقد قراردادهای اقتصادی و تجاری کشور ما با این کشور، نشاندهنده قوت گرفتن حدس و گمان ورود این کمپانیها به بازار ایران است. شما چه نظری درباره فعالیت خودروسازان روسیه در ایران دارید؟ آیا این اتفاق میتواند تکانی اساسی به بازار خودروی ایران و تولیدات تولیدکنندگان ایرانی بدهد؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
نوشته معروفترین خودروسازیهای روسیه را بشناسید اولین بار در وبلاگ کارنامه. پدیدار شد.
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.