یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
صنعت خودرو مدتها است درگیر چالشهای متفاوتی است. اما چند سالی است نامتعادل بودن عرضه و تقاضا در بازار خودرو، باعث شده تا رد پای دلالی هم در میانه ماجرا دیده شود و در نتیجه اختلاف بسیاری بین قیمت کارخانه و بازار بسیار فاحش به وجود بیاید.
این چالشها و مشکلات دست به دست هم دادند تا نارضایتی مردم از خودروسازان داخلی بالا بگیرد و دولت هم به مسئله ورود کند. در همین راستا، ۱۱ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ رئیسجمهوری با صدور ۸ فرمان خواستار تحول در عرضه و خرید خودرو شد. ابراهیم رئیسی ضمن تاکید بر افرایش ۵۰ درصدی تولید خودرو، بر حذف تدریجی روند عرضه خودرو به صورت قرعهکشی و اصلاح و شفافسازی فروش سریع خودرو به مردم تاکید کرد.
به همین دلیل ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱، سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت، با معرفی سامانه یکپارچه فروش خودرو عرضه خودروهای داخلی را از طرق دیگر ممنوع اعلام کرد.
عبدالله توکلی لاهیجانی، مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت، درباره تعیین زمان برگزاری سومین مرحله ثبتنام و عرضه خودرو در سامانه یکپارچه فروش خودرو گفت:
مرحله جدید فروش فوری انواع هایما از ۹ صبح ۲۹ مرداد در سامانه یکپارچه خودرو آغاز میشود.
هایما S7 پلاس توربوشارژ اتوماتیک
۷۹۴.۰۰۰.۰۰۰
سیدرضا فاطمی امین، وزیر صمت، درباره جزئیات تعلق خودروهای عرضه شده در قرعهکشیها به دارندگان خودروهای فرسوده گفت:
«سامانه یکپارچه فروش خودرو» یا سامانه متمرکز قرعه کشی خودرو ، بستری است که وزارت صمت برای ساماندهی بازار خودرو و ایجاد شفافیت دستور راه اندازی آن را در اسرع وقت داده است.
تمامی خودروسازان داخلی موظف هستند به جای فروش خودرو از طریق قرعهکشی یا پیش فروش خودرو، محصولاتشان را از طریق این سامانه عرضه کنند.
به گفته عبدالله توکلی، مدیرکل دفتر صنایع خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت:
این سامانه از ظهر یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱، با نشانی sale.iranecar.com در دسترس قرار گرفته است:
از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودروسازی، زیر نظر وزارت صمت آغاز میشود.
ثبت نام خودرو در این سامانه از چندین مرحله تشکیل شده که مشتریها پس از پر کردن آنها میتوانند به خرید خودروی مورد نظرشان از سامانه متمرکز قرعهکشی به نشانی sale.iranecar.com اقدام کنند:
در اطلاعیه سازمان حمایت، شرایطی برای ثبتنام در سامانه متمرکز قرعهکشی ذکر شده است:
*متقاضی برای طرحهای فروش فوقالعاده، فوری و پیش فروش نباید هیچ پلاک فعال انتظامی داشته باشند.
جرقه ایجاد سامانه متمرکز قرعهکشی از دی ماه ۱۴۰۰ زده شد، وزیر صمت گفته بود که در سال ۱۴۰۱ عرضه خودرو با تقاضا متناسب خواهد شد و به تدریج شاهد حذف قرعهکشی خودروهای داخلی خواهیم بود.
در حالی که از آغاز سال ۱۴۰۱ خودروسازان به صورت منظم محصولاتشان را از طریق پیشفروش و قرعهکشی عرضه کردند، این وعده سرانجام در اردیبهشتماه ۱۴۰۰ اجرایی شد.
تا پیش از راهاندازی «سامانه یکپارچه فروش خودرو» شرکت خودروسازی ایران خودرو در سالیان اخیر، هر هفته اقدام به ثبتنام متقاضیان محصولات خود میکرد که این روند از تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ متوقف شده است.
از آنجا که قرعهکشی محصولات ایران خودرو به صورت هفتگی انجام میشود، این شرکت هر هفته نتایج قرعهکشی هفته گذشته را هم اعلام میکند.
شرکت خودروسازی سایپا هم مانند ایران خودرو، ثبتنام هفتگی متقاضیان محصولاتش را تا پیش از این در برنامه داشت که به دستور وزارت صمت به علت راهاندازی سامانه متمرکز قرعهکشی متوقف شد.
شرکت خودروسازی سایپا در راستای ثبتنام از متقاضیان محصولاتش، هر هفته نتایج قرعهکشی هفته گذشته را به اطلاع مشتریانش میرساند.
بهمن موتور که خط مونتاژ خودروی محبوب فیدلیتی پرایم را در اختیار دارد، جزو آخرین شرکتهای خودروسازی بود که قرعهکشی محصولاتش را برگزار کرد اما به دلیل همزمانی با دستور وزارت صمت درباره توقف پیش فروش خودروها، مجبور به لغو آن شد.
مدیران خودرو شرکتی است که محصولات چری و ام وی ام را در ایران چینی را با نام تجاری مدیران خودرو در اختیار دارد. این شرکت خودروسازی هم تا پیش از دستور وزارت صمت، هر چند وقت یکبار محصولاتش را به صورت پیش فروش به مشتریانش عرضه میکرد.
کرمان موتور به عنوان عرضهکننده خودروهای مونتاژی چینی مثل جک S5، جک S3 و جک J4 به بازار داخلی نیز مانند دیگر خودروسازان چند بار در سال اقدام به برگزاری پیش فروش میکرد.
خودروهای تجاری سبک سنگین توسط شرکت زامیاد تولید میشود. زامیاد یکی از شرکتهای زیرمجموعه گروه خودروسازی سایپا است. بخشنامه طرحهای پیش فروش وانتهای این شرکت مثل وانت نیسان آبی، پادرا و پادرا پلاس نیز همزمان با پیش فروش خودروهای سواری سایپا اعلام میشد.
فرداموتوز هم از جمله شرکتهایی است که وظیفه تولید و مونتاژ خودروهای چینی در داخل کشور را به عهده دارد. این شرکت هم تا پیش از راهاندازی «سامانه یکپارچه فروش خودرو» محصولاتش را به صورت پیش فروش عرضه میکرد.
مهلت ثبت نام در اولین دوره قرعهکشی سامانه یکپارچه فروش خودرو، ساعت ۹ صبح روز ۳ خرداد ماه به پایان میرسد.
بعد از اختلالهای اولیه در سامانه یکپارچه فروش خودرو، روز جمعه ۳۰ اردیبهشت ماه، مشکلات این سامانه برطرف شد و متقاضیان میتوانند درخواست خود را برای خرید خودروی مورد نظر ثبت کنند.
سامانه متمرکز فروش خودرو بستری برای ساماندهی بازار خودروست که با ایجاد شفافیت در خرید، فروش و قیمت روز خودرو توسط وزارت صمت راه اندازی شده است.
متقاضیان واجد شرایط با مراجعه به سایت سامانه یکپارچه فروش خودرو و با تکمیل فرم ثبت نام، امکان شرکت در قرعه کشی فروش خودرو را دارند.
نویسنده: فاطمه امین الرعایا
سلام وقتتون بخیر.. ما چه گناهی کردیم سه تا فرزند داریم چون فرزند سوم متولد۹۷هست شامل طرح نمیشم.. کجای این کار عدالت داره. متأسفم خیلی متاسفم از نگاهتون
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
source
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.