یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
پشت سری فعال یکی از آپشن های ایمنی به کاررفته در خودروهاست که در هنگام تصادف از سر و گردن راننده محافظت می کند و از رسیدن آسیب به این بخش از بدن می کاهد.
با پیشرفت تکنولوژی در زمینه های مختلف، روز به روز شاهد به کارگیری آپشن ها و امکانات بیش تری در خودروها هستیم که همه این آپشن ها و امکانات در کنار هم موجب می شوند تا میزان راحتی و امنیت راننده و مسافران حاضر در خودرو بیش تر شود.
حتماً بخوانید:
آپشن های کمکی و کاربردی در خودرو ها
آپشن های کمکی و کاربردی در خودروها | بخش دوم
از سویی دیگر سخت گیرانه تر شدن استانداردهای ایمنی خودروها باعث شده است نسبت به اضافه شدن آپشن های رفاهی، به امکانات ایمنی خودرو بیش تر توجه شود و به همین دلیل ایمنی خودروهای روز دنیا با سرعت بیش تری در حال پیشرفت است. در این میان، یکی از آپشن های ایمنی به کاررفته در برخی از خودروها پشت سری فعال یا Active Head Restraint است که به کارگیری آن تقریباً از سال ۲۰۱۰ شروع شده است.
پشت سری فعال یا AHR نوعی آپشن ایمنی است که با عملکرد خود موجب می شود هنگام تصادف از پشت (rear-end collision)، موقعیت قرارگیری پشت سری (Head Restraint) تغییر کند و از میزان آسیبی که ممکن است به سر و گردن راننده وارد شود بکاهد.
این آپشن ایمنی به گونه ای طراحی شده است تا در تصادفاتی فعال شود که در آن ها ضربه از پشت به خودرو وارد می شود. وارد شدن ضربه از پشت به خودرو موجب می شود سرنشینان خودرو به خاطر وجود نیروی اینرسی (Inertia) به عقب پرتاب شوند. هنگامی که سرنشینان خودرو به عقب پرتاب می شوند، از گردن به پایین فرد توسط صندلی محافظت می شود، اما ممکن است سر و گردن راننده بر روی پشت سری صندلی قرار نگیرد و در زمان تصادف، بدون این که توسط پشت سری مهار شود، به عقب پرتاب شود و آسیب ببیند. به همین دلیل در برخی از خودروها از پشت سری فعال استفاده می کنند تا بتوانند در زمان وقوع تصادف از پشت، از سر و گردن سرنشینان محافظت کنند و آسیب های وارد به این دو بخش حیاتی بدن را به حداقل برسانند.
در صورت بروز تصادف، ECU با وجود سنسورهای به کاررفته در خودرو تشخیص می دهد که تصادف صورت گرفته از پشت بوده است و یا از جلو، در صورتی که، تصادف از پشت بوده باشد ECU فرمان می دهد تا پشت سری های خودرو فعال شوند و از پرت شدن سر و گردن راننده به عقب جلوگیری کنند. این جلوگیری به این صورت است که پشت سری به سمت جلو حرکت می کند و فضای خالی موجود در قبل از تصادف را پر می کند تا بلافاصله پس از به عقب رفتن سر و گردن بتواند پشت آن قرار بگیرد.
در برخی از خودروها مانند ب ام و، از گاز پرفشار برای جداسازی بخش جلویی پشت سری استفاده می شود و در برخی دیگر از مکانیزم های مکانیکی‌ای استفاده می شود که در آن ها فنر به کار رفته است. در سیستمی که از گاز پرفشار برای پشت سری های فعال استفاده می شود یک کارتریج گاز پرفشار درون صندلی قرار می گیرد که در زمان تصادف گاز پرفشار درون آن تخلیه می شود و سپس پشت سری فعال عمل می کند. در این نوع مکانیزم پس از عمل کردن سیستم در یک تصادف، دیگر نمی توان از آن پشت سری استفاده کرد و نیاز است آن را به طور کامل تعویض کنیم. باید گفته شود که بیش تر شرکت های خودروساز پشت سری را جزو گارانتی های خود محسوب نمی کنند و به همین دلیل هزینه تعویض آن بر عهده مشتری است.
اما بیش تر مکانیزم های مکانیکی دوباره قابل استفاده اند و به علت به کار رفتن فنر در آن ها می توان مجدداً از آن ها استفاده کرد. به همین دلیل این مکانیزم ها مقرون به صرفه ترند.
بزرگ ترین مشکل این سیستم ایمنی عمل کردن پشت سری ها هنگامی بود که خودرو هیچ تصادفی نداشته و این قضیه به یکی از بزرگ ترین معایب این آپشن تبدیل شده بود. البته که این مشکل به مرور زمان کمرنگ شده، اما بهتر است بدانیم در گزارش های ارسال شده از سوی مردم چه معایبی ثبت شده است:
فعال شدن پشت سری ها در این زمان ها نه تنها نمی تواند از سر و گردن راننده محافظت کند، بلکه حتا موجب وارد شدن آسیب های جدی به راننده و سرنشینان می شود، چراکه در این مواقع سر و گردن سرنشینان در جای خود ثابت است و هیچ نیروی رو به عقبی به آن ها وارد نمی شود. در این زمان با فعال شدن ناگهانی پشت سری ها و در اثر ضربه آن ها، نیرویی رو به جلو به سر و گردن سرنشینان وارد می شود و می تواند آسیب زا باشد.
اگر خودروی ما به این آپشن مجهز نباشد، احتمال وارد شدن آسیب به سر و گردن زیاد می شود، اما راننده و سرنشینان می توانند با تنظیم درست پشت سری ها و قرار دادن آن ها درست در پشت سر، از میزان آسیب وارده به خود بکاهند.
محمد جبارزاده شیاده
پایگاه خبری اسب بخار
پشت سری فعال یا AHR نوعی آپشن ایمنی است که با عملکرد خود موجب می شود هنگام تصادف از پشت (rear-end collision)، موقعیت قرارگیری پشت سری (Head Restraint) تغییر کند و از میزان آسیبی که ممکن است به سر و گردن راننده وارد شود بکاهد.
در صورت بروز تصادف، ECU با وجود سنسورهای به کاررفته در خودرو تشخیص می دهد که تصادف صورت گرفته از پشت بوده و یا از جلو، در صورتی که تصادف از پشت بوده باشد، ECU فرمان می دهد تا پشت سری های خودرو فعال شوند و از پرت شدن سر و گردن راننده به عقب جلوگیری کنند.
در برخی از خودروها مانند ب ام و، از گاز پرفشار برای جداسازی بخش جلویی پشت سری استفاده می شود و در برخی دیگر از مکانیزم های مکانیکی‌ای استفاده می شود که در آن ها فنر به کار رفته است. سیستم هایی که در آن ها از گاز پرفشار برای پشت سری ها استفاده می شود یک بار مصرف اند و قابلیت کارایی دوباره را ندارند، اما بیش تر مکانیزم های مکانیکی قابلیت به کارگیری دوباره را بدون پرداخت هزینه دارند.
امیدوارم روزی سطح فرهنگ ما اینقدر بالا بره که به جای اپشن های الکی مثل سانروف دنبال اپشن های
ایمنی مثل AHR باشن و به جای سانروف و گرمکن صندلی از خودروساز سیستم های ایمنی رو درخواست کنند.







قسمت دوم فصل هشتم اسب بخار به تست و بررسی دیگنیتی پرستیژ بهمن موتور اختصاص دارد و در آیتم «خودروچی» هم به سراغ مقایسه هیوندای وراکروز و تویوتا پرادو دو در اتاق FJ120 رفته ایم که در یک رده قیمتی قرار دارند.
در قسمت اول فصل هشتم اسب بخار به سراغ تست و بررسی سانگ یانگ تیوولی اسپشیال (توربو) رفته ایم و این کراس اوور کره ای را با پژو ۲۰۰۸ مقایسه کرده ایم.
امیدوارم روزی سطح فرهنگ ما اینقدر بالا بره که به جای اپشن های الکی مثل سانروف دنبال اپشن های
ایمنی مثل AHR باشن و به جای سانروف و گرمکن صندلی از خودروساز سیستم های ایمنی رو درخواست کنند.







source
سئو سایت
یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.
source

یک سایت دیگر با وردپرس فارسی
با افتخار قدرت گرفته از WordPress | Theme: Newsup by Themeansar.

source

توسط khodrocamp